Inlägg

Visar inlägg från mars, 2011

Glädjehöjare 1

Bild
Fick ett roligt meddelande idag, stog en hoj och väntade på mig:-) Vem blir inte glad av att se en sån här skönhet. Måste få säga att det nog är den vackraste cykel jag sett! Nästa vecka hoppas jag på att hitta nån kilometer med bar asfalt som jag kan köra lite på. Det här är vad alla andra kommer att få se av den om dom orkar titta upp från sin egen styrstamm;-) Har även hunnit träna idag, körde ett intervallpass med 3 min långa maxintervaller med lång vila emellan. Ruggigt jobbigt för min sega kropp men den behöver lite fart. Kollade sen i träningsboken och såg att jag kört ett likadant pass ifjol veckan efter Mjölbybiken. Har nästan förbättrat mig med 1W/kg, känns jävligt skönt att det blir bättre:-) Imorgon ska jag hämta glädjehöjaren nummer 2...

Tvångstränat!

Lyckades släpa mig ut i garaget igår kväll trots allt, men just nu tycker jag ej om TC´n. Så vill någon göra ett klipp är det tillfälle just nu.. Körde först en "tjuga", fick in flytet efter ett par minuter. Klarade av att ligga på 340w genom hela intervallen.. Sen drog jag iväg några spurter på det, hoppas jag klarar mig från spurtuppgörelser i sommar för det är nog inte min starka sida. Allt var klart på en timme och det känndes väldigt skönt att ha genomfört passet!! Är lovad varmare väder till helgen och det behövs!! Just nu är det -17 ute... och mkt snö kvar, så värmen har mkt jobb att göra här!!

Svacka

Har en liten motivationssvacka just nu, är trött och oinspirerad. Har svårt att vrida ur det där sista på träningspassen. Men man måste väl försöka bita ihop nån månad till, för då borde det gå börja cykla ute i skogen. Har nästan glömmt bort hur det känns, men något säger mig att det var skoj och att det är därför jag tränar just nu.. Ska försöka träna nått ikväll eller så blir det repris på igår: soffan och gofika!

Asfalt

Tog mig ut å träna igår, lyxade till det ännu mer med fincrossen. På "storvägen" har asfalten kommit fram, bara lite is i vissa svackor.. Körde 2 st 30 min långa intervaller just under tröskeln, riktigt skönt då det inte blir lika plågsammt som på Tc´n. Måste vara att det är mentalt lättare att köra ute å inte stirra in i väggen hela tiden. Hadde riktigt bra tryck i benen tror jag, på vägen ut med vinden snett i ryggen snittade jag kring 40. Gick lite långsammare hem typ 36km/h. Ska nog försöka ta mig ut på hojen idag också, för sen blir det ju garaget under veckan då alla superintervaller ska avklaras;-) Testcykeln brukar även plocka ner en på jorden då man varit ute och tror att man är snabb...

Frosseri

Igår var det frossarfredag.. Först bjöd svärmor på våffellunch, fick i mig 6 st med hjortronsylt och grädde. Sen var det fredagsfika på jobbet.. Efter det var vi bortbjudna på middag och mina föräldrar och där intogs det gratänger i stora mängder, till efterrätt var det paj.. Tycker verkligen om paj!! När man sen kom hem och lagt i säng barnen hade jag ju köpt ett drygt kilo godis, fick faktiskt inte i mig allt.. Hoppade över träningen också, så idag blir det ingen vilodag som planerat. Ska nog ge mig på lite tröskelkörning, tror tillochmed jag ska köra ute... Eller så blir det hårda, strikta och uppstyrda intervaller på monarken..

Sent ute..

Va fan läste just att XC-cupen kommer avslutas med Borlänge tour... Då har ju just snön försvunnit här uppe, så när det börjar gå att träna i skogen då är det bara SM kvar att åka.. Känns lite fel!!

Fel?

Då man läser runt på lite bloggar verkar det var så att om man ska köra 4or så ska det vara jämn intensitet och när man klarar 6st höjer man motståndet och återgår till 4st. Själv gör jag lite annorlunda, kanske fel men då jag kör fyror vill jag fan inte köra 6st... Jag lastar alltid på så pass mkt att den 4e intervallen är slutet, har inte heller samma motstånd på sista som första. Brukar ligga kanske 15w högre på första intervallen. Fel eller inte? men trött blir jag.. Igår var inget undantag, hade dock hoppats på piggare ben då jag ju gett dom en vilodag. Men istället för att vara sega så drog dom en massa syra istället. Tror jag snittade strax under 390W på mina 4 intervaller. Fick min fina hjälm från merida igår också, så nu har jag en hjälm som matchar hojen och kläderna. Måste nog skaffa nått som sticker ut lite också, typ rosa strumpor eller nått;-) Har ju även gröna handtag, nokonkablar och snabbkopplingar som ligger och väntar på att få pimpa upp hojen:-)

Nyfiken

För ett tag sen så hörde jag om att Merida höll på att göra en uppföljare till 96an, den ska tydligen bli offentlig i Maj. Men fram till dess är det hemligt vad dom hittat på. Börjar på att bli lite nyfiken på vad dom gjort, lätt lär det då vara. Tror inte det blir en 29a, men jag kan ju ha fel för jag ingen susning vad som kommer. Har även tränat men det finns inget intressant att säga om det, annat än att jag fortfarande inte gillar 4or!! Idag ska det vilas:-)

Ny klubb

Var ju tvungen att byta klubb då Lycksele CK gick i graven under vintern, har nu gått med i den klubb som ligger närmast rent geografiskt "bara" 13 mil bort... Det blev Gimonäs CK, en stor och anrik cykelklubb. Har träffat och pratat med några av cyklisterna tidigare och det verkar vara ett härligt gäng, med många riktigt snabba cyklister. Dock så är det mest LVG-åkare, men skulle ju vara trevligt att få köra nån tävling med ett lag... Så nu har jag bara kvar att lösa licensen sen är jag klar för tävling, har inte riktigt bestämmt mig för vilken licens jag ska lösa bara... Satt även och planerade tävlingarna för året, fan va dyrt det kommer bli!! Räknade bara på helgen i Södertälje som är en av dom "närmaste" tävlingsplatserna. Det blir ca 160mil i bilen, boende minst 2 dygn, mat och anmavg.. Det går nog drygt 4000 på en sån helg, får väl sova i bilen för att hålla ner kostnaden.. Träningen flyter på med trötta grundträningsben, misslyckades helt med förra veckans v

Aktiv vila

Bild
Igår när jag skulle klä på min lilla prinsessa som hunnit bli 1.5 år nu snart, så tog jag på henne fel tröja... Vilket resulterade i ett missnöjt slitande i tröjan och så tog hon fram en som hon ville ha, det ska börjas i tid:-) Hade vilodag igår men tog en mkt lugn sväng på kvällen bara för att få rulla lite skoterspår med crossen. En skön sväng på ca 60 min och snittpuls på 120... Skulle ju vara den största fullmånen på 18 år eller nått också, den var stor men inte SÅ stor. Men på öppna ytor kunnde man stänga av lampan och bara köra i månskenet, ganska läckert faktiskt. Idag ska jag in i garaget och gnugga på igen...

Vad blev det??

Förstår att ni funderat hela dagen över vad det blev för träning.. Kunnde ej bestämma mig så det blev så här: Började med en tjuga på 333W kände redan här att det skulle bli jobbigt trotts att jag fegat lite med motståndet.. Sen drog jag av 5 st 30 sekundersspurter, mjölksyran spreds i hela garaget.. Tog sen 10 min rullning innan jag drog igång ett block med 4 st styrkefyror, inga rekord på dom direkt men dom blev gjorda. Nu känner man sig lagomt kaxig.. Det är nog inget pass som kommer att återkomma i träningsplaneringen men var ju intressant att testa. På schemat står nu fredagsmys och slapp!!

Svåra val..

Fredag idag, så jäkla skönt!! Ska belöna mig med lite träning idag, måste bara bestämma mig för vilken typ av träning det ska bli. Väljer mellan ett klassiskt 4*4 el en 20:a med några efterföljande 30 sekundersspurter, kommer troligtvis att vela hela dagen och tillslut inte träna alls.. Eller så kör jag båda:-) Fick ett litet paket igår, en uppsättning cykelkläder. Alltid roligt med cykelgrejor:-) Nu väntar jag bara på skor och hjälm sen är cyklisten färdigstylad!

Trött på snö!

Läser på vissa bloggar att det börjar på vara racerpremiär ute och cykelbart i skogen, sånt borde fan vara förbjudet att skriva så att norrlänningar kan läsa! Här är det gott om snö och minusgrader, skogspremiären på barmark är långt borta! Borde ingå en Mallisresa i tävlingslicensen för oss som bor här uppe. Det ända som håller humöret uppe är att man gör framsteg på monarken, men vad kommer det att göra för nytta när man kommer att vingla omkring i skogen. Kommer nog att känna mig som ett barn som cyklar utan stödhjul om jag åker till Södertälje... Jaja man ska väl inte gnälla, kunde ju ha bott i Norrbotten..

Varför?

Ibland händer det att man får frågan varför när folk hör om hur man tränar och står i. Brukar bara svara att jag tycker att det är skoj! Men varför håller man på som man gör, för mig handlar det mkt om känslan. När man på det där passet ute i skogen bara flyger fram och alla backarna bara känns som små kullar. Det händer inte ofta men när det sker är det värt allt slit! Just känslan av att vara i form är underbar, hoppas att man får uppleva det i sommar.. Sen är det ju alltid roligt att lyckas bra på tävlingar, men där är ju alla andra också så jäkla bra!

Inga fler pass

Blev inget cykelpass igår utan jag vek ner mig och fastnade i soffan när barnen somnat, man är ju inte elitcyklist så då får man väl göra så:-) Kan ändå se tillbaka på ett bra treveckorsblock där jag fått ihop dryga 30 tim, som för mig är väldigt mkt tid.. Har även lyckats köra 1.24 pass per dag under dessa 21 dagar, endast ett av dessa har varit ett rullpass. Resten har varit med bra kvalite. Nu ska jag bara ta igen gårdagens träning sen blir det en lite lugnare vecka:-)

Backintervaller

Dagen första pass avklarat, att dra en bob uppför en backe är ju jobbigt för trötta cykelben:-) Nu blir det varmkorv till lunch!

Distansväder

Idag verkar det bli perfekt distansväder, nån plusgrad i solen och klarblå himmel. Men någon Söndagsdistans finns inte i min värld, när man har familj så måste det prioriteras lite annorlunda. Skulle ha mkt svårt att med gott samvete dra ut i 5 timmar sånna här dagar, trotts att vädret inbjuder till det. Samvetet kommer att få det nog jobbigt i sommar när det ska iväg och tävlas. Tro nu inte att jag sitter och gnäller över detta för jag har en underbar familj som jag mer än gärna tillbringar hur mkt tid som helst med:-)!! Dom ger mig även väldigt mkt tid till att träna och plåga mig själv på cykeln, vilket jag är tacksam över. Ikväll ska jag riva av några 30sekundare, lite skräckblandad förtjusning över det...

Skönt trött

Blev 2 timmar snabbdistans ute idag. Solen sken från en klarblå himmel, några minusgrader men det kunde jag leva med idag. Benen var inte med mig och inte huvet heller men det skiter jag i en dag som denna.. Fick kämpa mig igenom hela passet och vinterhojen hjälper ju inte direkt till. Men tror på att kroppen fick vad den förtjänade... Blev pizza till middag efteråt så nu sitter jag mätt och laddar i med lite mer energi i form av blandat godis från karamellkungen:-)

Ut

Japp idag är det dax för att åka ut och cykla en stund i dagsljus:-) Hoppas bara på lite mer värme när solen börjar krypa fram, för nu är det -17.... Men det är lovat lite mildare väder mitt i dagen, hoppas vädergubbarna vet vad dom pratar om! Om planerna håller för helgen kommer jag även denna vecka att komma över 10 timmars träning, fan jag blir nog farlig i sommar;-) Dom sista 3 veckorna har varit riktigt tuffa med en hel del dubbelpass och många tuffa pass, det som saknas nu är distansträningen.. Ska försöka köra lite färre men längre pass under nästa träningsblock. Några 7 timmars pass kommer det inte att bli, men hoppas på att kunna rulla några 3 timmarspass framöver iallafall. Väntar även på paket och med lite tur så hoppas jag att det dyker upp nästa vecka, men man bor ju i världens ände... Men den som väntar på ett stort cykelpaket väntar ju aldrig för länge!

Lite starkare

Inne i en tung träningsperiod nu och känner mig sliten, men vissa ljusglimtar strålar igenom ibland. Dagens fyror känndes tunga men när jag kollade igenom watten efteråt så var det ändå helt ok. Dom landade på 5.65W/kg, för att vara mig och fyror känns det bra.. Hoppas på att när benen är piggare så kommer det lite mer kraft oxå.. Våren som var på G har försvunnit helt, snöade igår och minusgraderna är tillbaka:-(

Lat

Känner mig lat och oinspirerad just nu, gårdagens pass blev 2 st tjugor. Hade planerat mer än så men orken och tiden infann sig aldrig. Watten ser helt ok ut men vill ha känslan också... Slänger in en vilodag idag och hoppas på ett mirakel. Planen var ju att detta skulle vara årets tuffaste träningsvecka, om det ska bli så måste jag ligga i Tor-Sön... Men jag ska göra ett försök, måste bara få med mig skallen och börja på tycka om monarken igen.

Trötter..

Oj vad trött jag var igår, lite bättre nu tror jag.. Sömnen är verkligen inte underskattad, brukar drömma mig tilbaka till tiden då man kunde sova hur mkt som helst. Undrar vad man gjorde med all tid då?? Idag har jag tänkt träna igen och känner mig väldigt motiverad just nu, men av erfarenhet vet jag att det är en lång dag kvar till passet. Brukar ha tappat mkt av energin till dess och så får man tvinga ut sig i garaget igen. Ska bli så jäkla skönt när det börjar på vara ljust hela kvällarna och snön är borta, så att man kan kasta sig ut i skogen istället. För det är väl därför man plågar sig på TC´n?? Men nu är det bara att bita ihop i 2 månader till och köra på så hårt man orkar. Vad det blir för pass ikväll får kroppen och tiden bestämma..

Paj

Fick ett litet sötsug igårkväll, så efter att ha ätit upp allt med socker i skafferiet blev det att göra en äppelpaj. Den var klar 22.10 slut 22.45, min sambo hade visserligen tagit en bit men resten tog jag hand om. Gott men lyckades inte somna innan 2 inatt pga att magen hade lite att göra, sen vaknade sonen kl 5... Ska nog lägga mig efter Bolibompa ikväll... Tanken är att denna vecka ska bli en tuff träningsvecka, men man vet ju aldrig hur det blir. Just nu känns det tufft nog att cykla till jobbet...

Åt rätt håll

Dagens träning gick bättre, lite trött och seg men kunde ändå trycka på. Kanske var det godisladdningen från igår som satt i:-) Körde en tjuga på dryga 340w sen blev det 5 st 30sekundare, hade hoppats på 7 men mådde tillräckligt dåligt efter 5... Har haft en bra träningsvecka och kunnat genomföra alla planerade pass, får hoppas att nästa vecka blir lika bra!

Repetition

Blev ett set med styrkefyror igår, inga kanonben direkt.. Sen på kvällen var planen att riva av några 30sekundare bara för sakens skull liksom, men varken orken eller motivtionen fanns. Sen ville jag inte sänka mig helt och hållet med ett dåligt pass till. Så idag blir det till att göra om och göra bättre!!

Snart helg

Ja fy fan vad skönt det ska bli, känns som att det är mkt just nu. Har varit grymt trött ett par dagar, så ska försöka komma ikapp med lite sömn... Träningen flyter på, vissa pass är skit men det är väl nu man ska ha dom benen. För att i Maj börja vara pigg.. Om det går som planerat resten av veckan så kommer jag nog att nå över 10 träningstimmar, det är inte så ofta det händer:-) Var igår ute på ett G2 pass och matade, hade lite svårt att få upp nån puls så man börjar väl bli vältränad.. Blir lika förvånad varje gång över fästet i dubbdäcken, vissa av vägarna var blankpolerade men jag hade inte ens tendens till släpp. Börjar även närma sig lev.datumet av hojarna, bara ett par veckor kvar nu! Ser verkligen framemot att få ta ut 96an på några skoterspårsturer. Reacton kommer nog att få stå kvar ett tag i garaget innan den tas ut, men där kommer den att stå bra. Ska städa fram en bra plats till dom:-)

4*4

Nu kommer det några veckor med lite mer fokus på korta intervaller, blir inte så skoj.. Jag gillar inte riktigt att köra fyror, beror nog mest på att jag inte är så bra på det.. Men nu jävlar ska den förmågan förbättras för det kommer nog att behövas i sommar. Så det är väl bara att ställa in sig på att mjölksyran kommer. Tänk om man kunnde förbättra sig lika mkt på fyrorna som jag gjort på tröskelintervallerna, då skulle jag vara väldigt nöjd!! Ikväll ska jag dock försöka ta mig ut på ett snabbdistanspass, men det förutsätter att man är pigg så vi får väl se...