Inlägg

Visar inlägg från april, 2011

Backe

Idag ska det nog köras lite backträning tror jag, men det blir den korta backen ca 3min. Har även hunnit vara ute par pass i skogen nu och det är riktigt roligt att köra där, trotts mjukt underlag... En sak är då säker, kommer aldrig att byta bort riserstyret!! Sitter riktigt bra på hojen och den går som ett spjut, nu gäller det bara att jobba på mitt mod att släppa på i nerförsbackarna... Ska nog ta mig ut till tannberget imorgon och köra några hårda varv, då får man teknikträningen på köpet. Hoppas bara att det hunnit tina ordentligt där.

Skön dag

Hadde igår en skön vilodag med födelsedagsfirande och lite trädgårdsjobb på kvällen. Idag ska jag nog träna igen, ska försöka bli riktigt trött:-) Snart helg!!

Tog mig ut!

Kämpade på och tog mig ut igår, alla pass räknas ju.. Hade först tänkt köra lite korta intervaller, men det lockade inte alls. Så jag tog 96an och begav mig ut i skogen och banan som ligger 200 meter hemifrån:-). Blev första riktiga träningspasset i skogen för iår, det var mjukt och tungkört. Men vad gör väl det.. Körde en liten träningstävling mot mig själv, 3 varv på 37 min och 90% av maxpuls i snitt:-) Så det blev ett bra pass trotts surkroppen. Tiden är ca 6min långsammare än vad jag vill köra på, så det säger en del om underlaget.. hoppas jag... Idag blir det ingen träning, men en massa tårta då Christina fyller år:-)

Kämpa!!

Har planerat att köra ett kort men hårt pass ikväll, sitter just nu och funderar hur det ska gå till... Är trött som satan i både huvud och kropp, kanske en liten slappar stund kan råda bot på det. Fast risken att bli kvar i soffan finns ju alltid.... Får se hur det går!

Omstart

Nu går ju träningen in i en ny period, tyvärr är det så att det är den här tiden på året jag brukar börja bli slarvig med träningen.. Men nu ska jag verkligen försöka få till det så bra som möjligt. Nu ska ju tävlingsfarten jagas, har planerat att försöka köra så mkt fart som möjligt i skogen. Allt för att försöka råda bot på min urusla teknik... Måste även lära mig att lita på mig själv i dom branta utförskörningarna, men det tror jag kommer när man får börja köra lite skog. Idag ska jag försöka hinna med lite backträning...

Hjo och Tidaholm

Hade ju inte tänkt att köra tävlingarna i Hjo och Tidaholm då det är riktigt långt dit. Men nu känns det som att jag nästan måste, skulle ju vara skoj att fightas om totala cupvinsten!! Men det är mkt som ska ordnas och fixas om det ska gå i lås, sen blir det även ganska dyrt!! Jaja den som lever får se.. Idag är det tillbaks till verkligheten som gäller, jobb och troligtvis monark. Men jag måste kolla upp om det är några andra som ska ut å cykla ikväll, är sugen på att bara rulla å njuta lite. Men först ska intervallerna köras...

Kanonhelg!

Bild
Då var man hemma igen efter en mkt lyckad helg nere i södern.. Började med att åka ner på fredagen, dryga 78 mil ut till Gunnar T. Snacka om att han bor ute i en idyll!! Blev mottagen med scones och kaffe:-) Sen var det ut å rulla ur benen lite på hans banor i skogen lite, testade att köra helstelt. Men då kännde jag mig också helstel, så jag tog snabbt beslutet att köra heldämpat på båda tävlingarna. Sen var det mat, meck och slapp resten av kvällen. På lördagen åkte jag in själv då Gunnar skulle tävla först på eftermiddagen, kännde mig laddad men väldigt osäker på formen. När starten gick så var det bara att börja gasa, kunnde gå med i starttempot ganska lätt. Sen försökte jag bara hålla ett högt och jämnt tempo och det funkade ju skitbra:-) Vinst i första tävlingen är ju skönt!! Sen blev det till att se på när eliten och H-40 körde sprint i solskenet, skönt och spännande. Min värd Gunnar körde in på en mkt fin 2:a plats. Blev en lång dag ute och fick en lite jobbig huvudvärk under k

Kringelloppet

Då var premiären avklarad.. Blev 40 min + 1 varv som skulle köras på en 1km lång bana. Var en väldigt snabb och lättåkt bana. Då starten gick så tog Per K tag i taktpinnen och körde på i ett bra tempo i drygt ett varv, sen fick jag för mig att göra ett litet ryck.. Hade planerat att vänta längre, men varför följa planen. Fick en lucka på en gång så jag tryckte på ordentligt ett par varv och försökte sen hålla ett vettigt tempo resten av loppet. Det höll hela vägen och jag fick ta min första seger i SWE-Cupen, SKÖNT!! Nu står Gunnar och kokar pasta till middagen så snart skall det ätas och sen blir det vila och godis resten av kvällen:-) Hoppas på fina ben imorgon...

Packar

Bild
Lite prylar som ska med, glömmer nog nått ändå...

Stigpremiär

Drog ut igårkväll och rullade lite med 96an och finhjulen, för visst kan man väl träna med dom?? Hittade ett litet stigavsnitt som var körbart, jäklar va skoj det är att köra i skogen:-) Försökte få in inställningarna på hojen, och nu sitter jag riktigt skönt på den och kommer aldrig att byta bort riserstyret. Hojen känns helt underbar i skogen, trotts att jag körde i mörkret med lampa så kunde jag trycka på och ändå känna mig trygg.. Idag blir det ett hårt pass på monarken bara för att sota ur kroppen ordentligt, sen blir det vila Torsdag. På Fredag blir det resdag och lite rullning när jag kommit fram till varglandet.. Till Södertälje kommer jag på Lördag.

Pappas flicka

Bild
Behöver jag säga att det är pappa som valt tröjan:-) Drar även in en bild på några cyklar för det är ju det som den här bloggen ska handla om..

Ladd

Börjar på se fram emot helgen som kommer, det mesta är fixat och klart:-) Känns nästan skönt att åka ner med lite halvkass form, tar bort lite prestationsångest! Ska bli intressant att känna på vilken fart som behövs och sen få åka hem å träna med den farten i skogen. Har inte sett någon lista över anmälda än men hoppas på att vi blir en hög. Försökte mig på ett träningspass på Monarken i går, gick väl så där.. Luftrören är nog ordentligt misshandlade.. Kommer hosta duktigt efter loppen:-/ Några tips på hur man får dom att må bättre?? Om någon som läser här vet hur lördagens varv ser ut: Kan en oteknisk åkare som jag köra helstelt?

Snart bart

Ja snart går det åka i skogen här!!! Kommer nog inte hinna innan helgen men efter den är det nog körbart i naturen:-) Ovanligt tidigt här uppe.. Var ute med Lvg-hojen en liten sväng igårkväll, blen 90min i distansfart, körde en maxsväng upp för bockslidenbacken dock. Brukar ha den som ett formtest, den är 3km lång och lutar lämpligt mkt... Såg DT´s nya tubhjul på nätet, dom verkade väl fina. Men varför döper man dom till 950 när dom väger 1250....??

Mittimellan

Gjprde ett litet försök på tröskeln igår, ligger nu någonstans mittimellan Aug och Mars i form.. Skoj att en sjukdom skickar en ett par månader bakåt i träningen:-( Så Södertälje kommer väl att bli ett första steg i att få lite fart på kroppen, men några frmaskjutna placeringar kommer det nog inte bli. Istället får man väl försöka njuta och ha roligt av tävlingarna. Om jag förstod PM:et rätt så blir det ingen sprint för H-30, utan istället blir det shorttrack där varvad åkare plockas av. Blir nog intressant.....

Val

Sitter och funderar över vad som kommer att funka bäst nästa helg, FS, HT eller helt jävla stelt?? Om man vetat hur banan såg ut så hade det kanske varit lättare, har blivit lite sugen att köra stelt på lördagens XCE... Men har ju ingen aning om hur dom lagt den banan.. Sen ser jag väl lördagens tävlingar som en liten plojgrej inför loppet på Söndag.. På XC loppet blir det nog däremot heldämpat, går ju lättare och fortare så:-) Fan vad skoj det hade varit att köra lite Kepscup i helgen, saknar verkligen det från tiden jag bodde i Stockholm. Har ju faktiskt vunnit en kepstävling i mörker:-) Man vinner ju inte så ofta så det är lätt att komma ihåg dom tävlingarna!!

Bilder!!

Bild
Lite bilder på en vad jag tycker vacker cykel, och det bästa är att den är min!!

1221

1221g för ett par hjul får väl anses vara lätt, det är vad mina finhjul till 96an väger. Men denna vikt är inkl snabbkopplingar, bromsskivor och XX-kasett så då blir det helt plötsligt extremt lätt... Nu är allt klart på skogshojen och den blev lättare än jag trott, 8.47kg för en heldämpad hoj är riktigt bra. Skulle kunna lätta den ganska mkt genom att byta styre, sadelstolpe mm, men det kommer inte att göras. För dom som sitter där är riktigt snyggt färgmatchade och mkt fuktionella! Bilder kommer när jag tagit några!

Bättre

Halsen börjar kännas bättre å bättre nu. Även gårdagens träning gav lite optimism, men det är svårt att veta då jag inte tryckte på för fullt. Men jag ska nog göra ett litet formtest imorgon eller inte, om det går dåligt så kommer ju självförtroendet att åka i botten... Jaja vi får se vad som händer. Åter till gårdagens träning: Tog mig ut med Reacton och körde 2.5 timmar, känndes som att jag kunde hålla trycket riktigt bra. Det är ju svårt att veta när man kör själv och inte på max om det verkligen stämmer, men för psyket var det bra! Luftrören däremot tycker inte om den relativt kalla luften, hostade konstant i 30 min när jag kom in... Kan även konstatera att cykeln går som ett spjut, känns att den är gjord för att gå fort. En viss skillnad jämnfört med vinterhojen;-)

Elitsatsning

Såg igår på sporten ett inslag om 12 åringar som tränar gymnastik i 30 tim/veckan... Där ligger man i lä! Dom kommer säckert att bli jävligt bra, men till vilket pris? Är det värt att offra en barndom för få vara med i ett OS?? Det kan dom väl bara själva svara på men jag kommer då att hålla mina barn borta från gymnastik.. Dom kan ju cykla 20 timmar/V som 12 åringar istället;-)

Sista pusselbiten

Idag skickas mina skogsåkarhjul till mig, när dom kommit så är MTB-hojen klar. Har inte varit riktigt lika fixerad vid låg vikt i år som tidigare, fokus har legat på att alla grejor ska vara fuktionella. Kanske är det åldern och förnuftet som talat... Fast den kommer att vara lätt ändå:-) och totalvikten kommer nog att vara lägre iår än ifjol... Den här tiden på året börjar jag alltid att tvivla på mig själv och att träningen varit rätt under vintern. Skulle vara skönt att ha möjligheten att smygstarta med någon liten tävling för att se om det finns något hopp.. Men det blir ju svårt här uppe, så man får börja med en SWE-Cup tävling. Nu ska jag bli vän med ångesten sen blir det nog en bra säsong!!

Lvg premiär

Japp idag har jag tränat igen:-) Var ju +4 grader och uppehåll ute så jag tog ut Reacton för första gången. Riktigt roligt att få rulla på en sån fin hoj, känner mig lyckligt lottad som får förmånen att cykla på sådana hojar. Kroppen är däremot fortfarande inte riktigt med, men när man inte gasar på för fullt så funkar det. Körde faktiskt årets längsta pass, säger väl en del om hur mkt distans jag kör... Det blev 3timmar och lite drygt 10mil, så snitthastigheten blev inte så jävla tokig med tanke på att jag ju körde helt själv. Nu får jag hoppas på att proppen i kroppen sotades ut, för om det inte släpper veckan som kommer börjar jag bli lite orolig.

Mer vila

Vilade igår och kommer att vila idag också, vart kommer detta att sluta?? Börjar på kännas bättre i kroppen så jag hoppas på träning imorgon. Hadde tänkt göra premiär på Reacton då:-). Sen får jag hoppas att kroppen reagerar bra på träningen och inte stänger av som den gjorde tidigare i veckan.. Idag ska en annan premiär begås, ska skaka liv i grillen.. Kommer bli gott!!

Inte bra!

Känner mig ganska pigg och fräsch när jag vaknar på morgonen, men ju längre dagen går ju mer känner jag av skiten i kroppen. Vilopulsen är där den ska, men direkt jag provar att ta i så dras bromsen åt. Får syra i hela kroppen och ingen kraft i pedalerna, hostar även som en storrökare... Börjar bli less på detta nu, säsongen drar ju snart igång och jag behöver några riktigt snabba och hårda pass!! Men nu måste jag tvinga mig att vila..

The botten..

Ja fy fan vilket skitpass det blev på monarken igår!! Skulle köra fyror och kämpade mig igenom dom också, men helt utan kraft i benen. Tycker att dom borde varit lite piggare när dom fått vila några dar, hoppas det beror på förkylningen och att proppen släpper snart.. Annars är det illa!! Det ända positiva var att jag körde med dom nya skorna, jäklar vad sköna! När man fått på dom så känns det knappt att man har dom på sig, passar verkligen min fot perfekt:-)

Sjukvila

Känner mig fortfarande inte helt ok, trodde att det bara var en kort förkylning men den var envis på slutet.. Har idag tänkt testa att köra igång igen, men det får nog tyvärr bli på monarken. Det har nämligen kommit ett par cm blötsnö inatt, och jag har inte tänkt bli blöt och kall!! Har nästan hunnit klart med 96an nu, det som är kvar är att fixa är tävlingshjulen och bromsskivorna. Måste flytta bromsoken lite då jag tänkt köra 160/140 i år, men det får göras när hjulen kommer. Dom har byggts om lite i vinter och borde komma i veckan, tror inte det kommer finnas så många hjulpar som är lättare än dom:-) Kommer även iår att ha lyxen med 2 par tubhjul, båda kommer att vara byggda med Innolite XCT FR fälgar och Tune nav men med olika ekrar. Båda paren hamnar nog under kilot dock!

Premiärtur

Är inte riktigt frisk än men jag var tvungen att åka ut och rulla lite på nya MTB´n. Ville känna på sittställning mm, då det bara går att köra efter vägen än så är det inte så mkt mer som går att göra. Kommer nog inte hinna köra skog iår heller innan tävlingspremiären.... Det som är mest annorlunda mot ifjol är styret, bredare och med böj, lite ovant så här första gången. Men jag tror det blir bra när jag kommer in i terrängen, allt som kan hjälpa mig att bli bekvämare i skogen är välkommet.. Nu får jag bara hoppas att man blir ordentligt frisk snabbt så att jag får chansen att piska Lvg-hojen ordentligt snart:-)

Mini semester och dyngförkyld

Bild
Drog upp till stugan i Fredags, eller stuga å stuga det är min fars föräldrahem. Så det är ett stort hus.. Har ätit gott, kört lite skoter, fiskat och haft det bra! Märker att man blivit gammal, kom på mig själv med att tycka att skoter gick otäckt fort. Och att jag tänkte att en sån här ska mina barn inte ha.. Känner mig mer bekväm i skogen på cykeln faktiskt! Satte ut några gäddsaxar så att Christoffer skulle få fånga sin första storgädda, hadde ingen större lycka men en lyckades vi lura iallafall. Ingen jättefisk men för Christoffer räckte det nog.. Avlivning.... Livskvalitet... Har även hunnit med att bli riktigt jävla förkyld och igår gick jag nog omkring med feber hela dagen. Inte så oväntat då resten av familjen även varit sjuka, och den minsta just nu har dubbelsidig öroninflamation:-( Det här är faktiskt vinterns första sjukdom för min del så jag har ju haft ett jäkla flyt, nu får man bara hoppas att det försvinner fort. För jag vill ju ut på nycykel å rulla lite:-)

Glädjehöjare 2

Bild
Var och hämtade ut lite prylar idag också, först 2 par skor som sitter som gjutna på mina fötter! Matchar hoj och kläder gör dom oxå:-) Sen stog det ju oxå en skogshoj och väntade på mig.. Lite humor är det att det sitter reflexer på hjulen.. Har bara påbörjat med lite uppgraderingar, gröna handtag och lite gröna aluskruvar har jag hunnit få dit. Visst är den fin!! Räknar med att få på finhjul och lite andra prylar nästa vecka, då ska den även vägas på nytt. Den vägde 9.4kg ur lådan, vilket ju måste ses som helt ok.. Men med hjulbytet mm kommer den nog en bit under 9, och det duger bra åt mig!

Vabdag

Japp idag blev det till att vara hemma med lilla flickan, hon hade feber igår och är snorig å hostig.. Storebror är bara hostig än, hoppas han slipper få feber. Har ju planerat att han och jag ska upp till stugan i helgen.. Där ska vi grilla, fånga storgäddan och köra lite skoter:-) Har även tänkt försöka hinna hämta 96an innan vi ska åka, vill ju ha den hemma på söndag om det blir läge för lite skoterspårsåkning:-) Sen vill man ju börja på pyssla lite med dom små uppgraderingarna som ska göras, men det är mest småsaker. Byta handtag, några skruvar, lite nya vajrar, nya hjul sen är det nog klart! Kom lite snö inatt så just nu känns racerpremiären långt bort, men hoppas på riktig värmebölja snart!!