Inlägg

Visar inlägg från mars, 2013

Matrialtänk

Bild
Funderar lite hur jag ska sätta upp hojarna, 27an kommer gå med rotorvevparti och ovalaklingor till att börja med. Där kommer jag även behålla framväxeln.. Men på 29an vill jag köra med singelklinga fram, väntar på en styrare från EP. Men när jag fick tillbaka mitt vevparti som jag lånat ut till Mattias så fick jag även hem denna, tror det skulle kunna funka riktigt bra. Eller vad tror ni?? Problemet med denna är att det är en 32klinga, det känns lite litet. Skulle vilja ha en 36klinga och sen "styrarna" i kolfiber, det skulle väl vara jäkligt  flaschigt. Får ta och testa denna under våren för att se hur den håller kedjan på plats, men det borde ju knappt gå tappa kedjan med en sån här?? Någon som har erfarenhet av att köra med sånna här får gärna tala om hur det funkar, för jag har ingen aning:-)

Glad påsk

Bild
Glad påsk på er!! Nu är det lösgodiset högtid, billigt och gott godis i varje affär:-) Det här med att lida på påsk väljer jag att skita i, istället ska jag ladda mina batterier och njuta av det goda i livet. Lite träning ska nog trängas in i schemat också, så att inte förfallet blir alltför stort.. Så här fin kaffe fick jag på Indocafe igår:-)

Dagens del

Bild
Idag åkte vevpartiet och kedjan på:-) Kommer nog nå målet med att hålla den (29an) under 8kg..

Finhjulen limmade..

Bild
Limmat finhjulen ikväll, satan va dålig jag var på limma. Kladdigt och allmänt jävligt, tur att dom kommer vara sköna att åka på!! Vägde hjulen innan limningen började, dom vägde in på 1158g. Helt ok för ett par 29or tycker jag:-) 29an börjar ta form nu, den kommer bli riktigt fin:-)  2 bilder på bygget, sakta men säkert kommer jag närmare premiärturen:-)))

Vill ha helg igen!

Oj va sugen jag är på att ha helg, vill bara vara ledig:-) Men men man måste ju få ihop sina surt förvärade slantar... Kanske skulle man prova på att spela på Lotto eller nått;-) Någon påskledighet blir det inte heller tal om, kommer bara vara extra ledig på fredag. Men nån extra tid för träning blir det inte... Men får försöka få till det ändå, för hur är det man säger: Vill man vara snabb får man lida pin;-) Ska jag också försöka få tid till att bygga ihop hojarna, tar ju lite tid då man inte är nån stjärnmekaniker... Men tycker det är lite skoj att göra det själv ändå, men som sagt skulle det vara roligare med mer tid till förfogande. Sen väntar jag fortfarande på framgafflarna också, men dom ska inte vara så långt borta nu har dom sagt nere i Tyskland.. Ikväll ska jag limma tubdäck och kanske skruva fast nått på ramarna..

Bygger

Bild
Vilodag idag då bygger jag lite, det här blir jävligt bra:-)

Fler paket

Bild
Nu Jäklar börjar bygget:-) Man skulle ju vilja ta ledigt och åka hem för att få börja packa upp.. Men får hålla mig till ikväll, blir svårt..

Fy va jobbigt

Bild
Att ta ut sig så mkt man orkar under 3tim är fan jobbigt!! Visste inte riktigt hur hårt jag skulle våga gå ut, ville ju inte vägga efter 1.40... Men försökte hålla ett ordentligt tryck ändå under första timmen, det gick bra. Sen kom timme 2, den funkade också helt ok. Hade en svacka efter 1.40 ungefär där jag började undra om jag skulle orka 3 tim, men hade som mål att i 2tim hålla trycket sen bara överleva. Så efter 2tim fick jag nytt mod och kunnde fortsätta med bra fart, men var ju inte direkt explosiv när jag provade spurta uppför en backe efter 2.30:-) Tappade lite fart mot slutet men inte så farligt ändå, och kunde efter 3tim rulla in på gården och traska mot grillkåtan där dom satt och grillade hamburgare. Den satt inte helt fel kan jag säga!! Snittpulsen på dom 3tim landade på 163 = 85%av max.. Sen blev det kaffe:-)

Findag

Bild
Haft en kanondag här uppe i stugan idag:-) fiskat, kört skoter, gjort våfflor över öppen eld, kört intervaller, ätit lammrevben och bastat. Vädret har varit kanon med -1grader och sol, lite blåsigt men det kan jag leva med. Träningspasset gick riktigt bra ute på vintermonstret, körde mig trött med hjälp av en blandnig av olika långa intervaller. Var ute totalt i 90min och samlade ihop ca 55min på 90% av maxpuls, så det får jag vara nöjd med idag. Imorgon ska jag ut på ett distanspass, men tipset från coachen är att gå ut hårt och sen öka.. Målet ska tydligen vara att bli så trött som möjligt på 3tim, blir spännande...

Fredagsdistans

Bild
Enligt planen skulle jag bara göra maxningen igår, men då jag å sonen skulle upp till stugan så passade jag på att få lite tid på sadeln:-) Rullade lugnt i 3tim innan dom kom ikapp mig och jag fick åka bil resten av vägen. Inte direkt inspirerande cykling med 300 dubb i däcken och en motvind från h-vetet, men då jag visste att bilen skulle komma var det ju lugnt:-) Idag blir det harrfiske, grillning, gäddfiske, skoter och backintervaller:-)

10min dödslängtan

Oj vad omotiverad jag var till att köra ett 10min maxtest, men det var bara att bita ihop att köra. Gick väl sådär, varken bu eller bä. Hade nog kunnat klämma ur mig några fler watt en bättre dag, men det får vi ta nån annan gång:-) Ser framemot helgen nu!

Bättre än förväntat

Trodde jag skulle vara riktigt seg igårkväll när det var dags för mina fyror, men det fanns en del tryck i benen. Gick mkt bättre än förväntat:-) Riktigt roligt när det gör det, för annars brukar det ju vara tvärtom. Ikväll ska jag försöka ta mig ut och åka lite skidor, får bara hoppas det inte blir för kallt. Men isånnafall finns ju alltid min kära Monark... I helgen blir det dock inget Monarkande för då drar jag och sonen upp till stugan med mina föräldrar, tar med vinterpansarvagnen för att kunna träna på bra även där. Sen blir det fiske, grillning och skoterkörning för hela slanten:-) Ska bli riktigt skönt att komma upp dit ett par dagar, för där kan man verkligen ladda om sina batterier!!

Igång igen..

2vilodagar har gjort mig grymt sugen på att träna igen, längtar ju nästan efter monarken.. Vet ju dock att jag brukar kunna bli lite seg av att totalvila, och att det kan ta ett par dagar innan man är uppe i full fart igen. Men tror att jag behövde dessa dagar, och nu blir det träning resten av veckan:-) Ikväll ska det köras 4or, tror väl inte på nått rekord men trött ska jag se till att bli... Är grymt sugen på att åka neröver nån helg i April och köra lite race.. får se om det blir tillfälle till det.

Paket nr2

Bild
Paket nr2 den här veckan kommer från R2 och innehåller 2par handtag, extra Bebop klossar och även ett renoveringskit till Bebop pedalerna. Det kan var gott att finna i slutet av säsongen när lager eventuellt behöver bytas. Är riktigt nyfiken på dessa pedaler, att dom är superlätta vet jag ju. Men hur är känslan i dom och hur kommer dom att slitas, ja till hösten då vet man:-) Men om några dagar får jag klämma på dom iallafall och ta reda på känslan i dom..

Paket nr1

Bild
Nu ska jag bli pigg:-)

Intressant vecka.

Den här veckan blir intressant rent träningsmässigt.. Börjar med att vila 2dagar, sen blir det hårdkörning resten av veckan. Blandannat ska jag på onsdag sätta rekord på 4or hoppas jag, på fredag är det ett maxtest på 10min. Det blir jobbigt... Sen på söndag ska jag köra mig så trött som möjligt på 3tim... Hoppas benen piggnar till innan det är dags, för idag är dom slitna!! Men nu ska jag försöka njuta av att vila och göra lite annat som måste fixas..

Ännu en vecka

Snart är ännu en vecka avklarad, och nästa vecka bara står där och väntar. Veckorna den här årstiden ser ju rätt lika ut, men jag har ju fått lite nytt då jag tränar lite annorlunda nu. Det har varit en rejäl boost för viljan att få lite nya pass och ett nytt upplägg, att kroppen också svarar på den nya träningen gör ju att man får ännu mer inspiration. Idag ska jag ut och försöka mig på det här med distans igen, målet är 3 tim och hoppas på en pigg kropp hela vägen:-) Sen ska jag göra nått som väldigt sällan händer om jag inte är sjuk, vila både Må och Ti. Det kan nog vara bra då jag är lite sliten och sen väntar 5 dagar med riktig hård träning, men det här är inget jag själv skulle vågat göra. Utan jag hade nog bara malt på i samma hjulspår, men det är väl det här som är en av vinsterna med att någon utifrån sitter och tittar på vad man ska göra. Lättare att se vad som behövs då och med den kunskap som Micke har litar jag till 100% på honom, tror att det här med att anlita honom kan

Nytt samarbete

Bild
Kommer under 2013 testa en ny leverantör av energiprodukterna, Squeezy Nutrition blir det. Planen från början var ju att fortsätta kör med samma produkter som förra säsongen, och fattade det som att det var klart med ett samarbete där. Men helt plötsligt slutade dom svara på mail mm... Och eftersom att jag inte direkt får grejorna utan måste betala så skiter jag i det då. Började då kolla runt vad som fanns på marknaden och hittade då Squeezy, dom har många intressanta produkter, en som jag blev lite extra nyfiken på är denna. Man ska tydligen klara sig rätt bra utan att tillföra vätska med denna, och det tycker jag är kanon. För under dom relativt korta lopp vi kör vill jag kunna klara mig utan flaska, har ju även begränsad tillgång till lagning under loppen. Så den här ska hårdtestas av mig:-) På måndag ska nog ett paket fyllt med energi komma upp till mig. Bör väl även här tillägga att jag faktiskt kommer betala för grejorna, får dock ett bra pris från dom vilket jag är mkt t

Andningshål

Nu när våren börjar komma hit upp och det bara är några få minusgrader och solen lyser ute, då ska man ju vara ute i friskaluften och göra en massa aktiviteter med barnen. För det gör ju alla andra duktiga föräldrar... Själv har jag lite svårt för den här påskperioden och att man nästan måste tycka att det är så härligt ute, för efter 5 månader med snö börjar jag vara less på skiten... Att det dessutom är 1.5 månader kvar innan den försvinner gör ju inte det hela bättre, men det är väl bara att bita ihop och se glad ut. Blir väl nån sån där vinteraktivitet idag, så man verkar lite normal:-) Som tur är så får jag nog också stänga in mig i mitt lilla andningshål i garaget nån timme, för där ska det tillbringas 40min strax över tröskelns förlovade land:-) Detta med hjälp av det antal pauser som kroppen behöver för att fixa det. Det ser jag framemot!! Ja jag är lite udda..

Hur man vaknar..

Ett bra sätt att komma igång en fredagmorgon kan vara att köra en hel hög med 10/20 intervaller på dryga 11W/kg, när man fixat det vet man att det blir en bra dag:-) Solen skiner ute och snart är det helg, blir nog en bra helg med en del fin träning! Satan va positiv jag var idag då, jaja så kan det vara ibland:-)

6W/kg

Satte för kanske 3-4år sen upp ett drömmål på vad jag skulle klara av att köra fyror på, hade väl läst nånstans att man skulle ha olika mål och att nått av dessa skulle vara drömmål.. Körde väl då mina fyror på ca 350-360W och trodde väl att jag inte hade så långt kvar till mitt tak.. Satte mitt drömmål på för mig helt orealistiska 6W/kg. Förra vintern körde jag nått set fyror på 385-390W och var riktigt nöjd med det då, tänkte då att nån gång kanske jag kan köra på 400W. I januari iår så körde jag för första gången med ett snitt på 400:-), sen har jag inte kört så mkt 4or men nått pass då och då och alltid klarat av ca 400 och lite mer. Sen klämde jag i med 412 i snitt i tisdags:-) Helt plötsligt så känns inte 6W/kg helt omöjligt att nå, om jag i tisdags hade vägt som innan Masters-VM hade det varit fixat.. Men nu är det ju en del kilon kvar till den formen, blev i tisdags ca 5.8W/kg... Men kanske kanske kan jag bli ännu starkare och lite lättare så kan det nog gå, då måste man ju fi

Förväntningar inför 2013

Vad förväntar jag mig av denna säsong, jo att det ska bli den roligaste hittills:-) Kommer ju att börja säsongen med att köra in mig på nya hojar, unnar mig själv att kunna välja mellan 27.5 och 29" Vad jag kommer cykla mest på får vi se.. Sen när tävlingarna startar den 4 Maj är mina förväntnigar inte så höga, vill mest se att jag inte är allt för långt efter i början på säsongen. Har ju väldigt svårt att få upp tävlingsfarten i början på säsongen, mkt pga av klimatet här uppe... Sen är jag nog lite trögstartad också.. Sen vill jag ha en varm och skön sommar med fin cykling och att formen börjar smyga fram lagom till SM, för att där kunna göra fina tävlingar. Helgen efter är det NM i Finland och det siktar jag också på att åka:-) Efter det ska det formtoppas så innihelvete för att den 25 Augusti göra mitt livslopp:-) Sen hoppas jag kunna avsluta säsongen på ett fint sätt och hålla mig hel och inte upprepa dom senaste 3 åren trend med att skada mig under september... Undrar o

Nya ben..

Igår var det helt andra ben än vad jag hade i söndags, 4orna igår gick riktigt bra:-) Skoj när man ibland får ett kvitto på att man är på rätt väg! Inte helt ok i halsen än men känns inte som det är något som hindrar mig.. Men idag blir det en vilodag, passar bra med en sån nu:-)

Magura Återkallar

Såg att Magura återkallade bromsarna MT6 och MT8, blev lite orolig att jag skulle bli tvungen att skicka iväg mina. Men som tur var ingick inte mina i serien som var defekt:-) Men ni som har dessa bromsar gå in på deras hemsida och kolla om ni är berörda. Kommer nog att få hem ett riktigt stort paket med prylar inom en snar framtid, detta då jag får alla prylar som ligger hos Ulf:-) Blir 2 ramar, 2 sadelstolpar, 2 styren, 2 styrstammar, 1 vevparti, 1 par tubhjul 29", pedaler, 2 vevlager mm... Det ända som då saknas är mina framgafflar och dom hoppas jag ska vara klara snart också.. Mår mkt bättre nu igen, var nog nån tillfällig feber jag åkte på i söndagskväll. Hade lite ont i halsen igår men inget farligt, så jag körde mitt planerade skidpass. 5*4min backintervaller, börjar hitta tekniken igen på skidorna. Men nog är det bra mkt roligare att cykla, fast som komplement till all TC cykling är det ju skoj. Idag är halsen i stort sett helt bra så det blir träning efter schemat:-

Skitpass!

Oj vilket misärpass det blev igår.. skulle köra distans och hade väl målet satt på 3tim. Tog mig ut vid 17.30 och kännde direkt att det här kommer bli jobbigt, efter 30min känndes benen som jag varit ute 5tim.. Kämpade på i 2tim sen gav jag upp och drog hem, fick i mig mat och tänkte sen slappa i soffan resten av kvällen. Men då slog frossan från h-vetet till, låg och frös och var apatisk framför teven. Gick och la mig 10 och slocknade direkt, kännde mig betydligt piggare imorse. Bara lite raspig i halsen så det var förhoppningsvis inget farligt..

Dagen efter..

Dagen efter en vilodag känns ofta väldigt seg, borde väl nästan vara tvärtom?? Igår hade jag dessutom en sån där ätaikappdag, åt konstant och inte speciellt nyttigt heller. Så idag mår man inte så bra, huvudvärk, dålig mage och seg som satan:-( Men man kan ju inte skylla på nån annan än sig själv, måste skärpa till mig!! Att sen också halsen känns svullen och ömmar gör ju inte livet roligare, hoppas det släpper och att man kan träna som planerat ikväll. För där har vi nästa grej som inte är skoj, tänkt köra distans idag men finns ingen tid förrens efter 18 ikväll. Kommer bli mörk och kallt och allmänt jävla trist, men vet ju att det måste göras och humöret brukar bli bättre efter cyklingen..

Brödbak

Bild
Det här blev resultatet av förmiddagens brödbak ute i bagarstugan, avslutade allt med att som vanligt baka pizza i den vedeldade stenugnen. Satan va gott det blir, tryckte i mig 2st. Blev proppmätt men nu börjar jag gå omkring och vara hungrig igen, tur vi ska på middag med efterföljande tårta senare. Verkar ha en sån där dag när man kan äta hur mkt som helst..

Dödskylan

Fy fan va kallt det skulle vara idag då -26 nu på morgonen, tur att det är vilodag idag och att man inte behöver ut å cykla. Får hoppas kylan gett med sig imorgon för då är planen att cykla ute, annars får man väl sätta sig på innecykeln och trampa. Men ett pass ute i det fria per vecka är faktiskt rätt skönt, så jag hoppas få till det.. Sen är det ju så att idag ska man iväg med bilen mm där ute, och bilarna mår fan inte heller bra av denna kyla. Men det borde inte vara så många kalldagar kvar nu tycker jag, fast vad jag tycker skiter nog vädret i... Om inte ens 2 månader drar XC-cupen igång, känns avlägset här uppe just nu kan jag säga. Men som vanligt kommer nog själva tävlingen bli första gången jag cyklar barmark för året... Är ju inte direkt optimalt men är ju bara att inse att så är det, och sen gör det bästa av situationen. Men känns lite jobbigt att en av dom saker jag verkligen behöver träna mest på, (min teknik i skogen) inte går att börja med innan säsongen är igång. Men

Ändrade planer

Tog mig idag friheten att ändra min träningsplanering, skulle ha vilat idag. Men jag började inse att det skulle bli jävligt svårt att få till nån träning imorgon, är redan fullspäckat på lördagsschemat. Så jag tog och flyttade vilodagen till imorgon och försökte gasa på idag istället, lite slitna ben men tog mig igenom nästan enligt planen. Skulle köra ett stegpass där man börjar med långa intervaller och jobbar sig ner till kortare tid men högre watt, var helt fantastiskt jobbigt!! Var tvungen att fuska lite på 3 av intervallerna med en micropaus, så helt nöjd är jag inte! Får hoppas att jag får revanch på det här passet i framtiden:-) Tror dock att det här passet satt där det skulle, för sällan har jag varit så trött och skakig timmen efter förut... Så vilodagen imorgon kommer jag att njuta av med gott samvete!! Då blir det bla brödbak med barnen i bagarstugan och firande av min sambos systerson senare på kvällen:-)

Vikt Nothwave Xtreme mtb

Bild
Vägde mina nya raceskor, helt ok startvikt för en Mtbsko tycker jag. Sen gjorde jag en liten racetuning, kan nog fixa lite mer men det går bli när jag har tid:-) raceklara startvikt.

Morgon igen

Bild
Blev ett morgonpass idag igen, är ju ett bra sätt att hinna med träningen. Att jag sen inte är så pigg och alert på dessa pass är en annan sak.. Det viktigaste är ju att få dom gjorda:-) idag blev det 30 min med 10/20, trotts trötthet så var trycket i benen godkänt. Längtar verkligen efter att säsongen drar igång nu! Såg även att Palmberg skulle satsa på XC-cupen iår, ska bli skoj att se vad han ställer till med i elitklassen! Det kommer nog gå undan..

Tiden

Som heltidsjobbande, tränande småbarnsförälder så är tiden ens värsta fiende. Just nu är jag inne i en period där det faktiskt flyter på och jag hittar luckorna för träningen, visst blir det thigt och inte mkt tid över för  annat. Men känner mig rätt nöjd med mina rutiner just nu, att man sen skulle bli totalt idiotförklarad av nästan alla andra om dom fick reda på schemat för en dag skiter jag i:-) För att förklara för en oinvigd varför man lägger ner så mkt energi på träningen har jag slutat med för länge sen, undviker tillochmed ämnet träning på jobbet bara för att slippa förklara.. Just därför ska det bli riktigt skönt när säsongen drar igång och man får träffa likasinnade igen:-)

Mörkt

Bild
I skydd av mörkret har jag åkt skidor, rev av några 4or uppför skoterleden till Norråsberget. Var nog tur att det var mörkt för det är ingen vacker syn att se mig på skidor:-) Men jobbigt blir det och det är ju så det ska va..

Strikt to the plan..

Började på vekna igår och funderade på att ändra lite i träningsplaneringen, funderade på att bara lägga lite extra tryck på pendligen till jobbet. Detta för att spara lite tid och för att det skulle flyta på lättare, men innan jag somnade bestämmde jag mig för att hålla planen man får ju inte fuska;-) Så det blev ett besök i garaget innan jobbet idag för att bli lite lagomt trött, benen svarade ovanligt bra för att var på morgonen:-) Nu är det bara resten av dagen kvar:-)

Sportlov

Får man fan inte ha längre! Tidigare när jag jobbade i skolan så blev man ju bortskämd med att få lov.. Nu får man jobba och slita istället, men det kan jag nog leva med ändå. Gårdagens distans blev 3tim 15min, var helt ok väder ute men lite kallt i slutet -8 var det.. Börjar nog bli lite gammal och vek:-) Är dock nöjd med känslan genom hela passet då jag inte hade någon svacka och den muskeltrötthet som jag brukar ha på desa pass inte infann sig, den brukar komma hur sakta jag än cyklar..  Såg till att inte cykla för hårt igår, detta då jag tillhör dom som vill köra lugnare på dom långa passen. Tycker dom sliter för mkt annars... Idag är det vilodag, vad ska man då göra på kvällen??

Middag

Bild
Dagens middag, älgköttgryta ala Samme:-) Fick ihop dryga 3tim på dagens distans, fräscha ben hela vägen hem:-) Men så var det lugnt å fint tempo också.

Bättre idag??

Det får vi verkligen hoppas, för igår var en sån där dag man helst bara glömmer. Jag var trött, frusen och allmänt jävla grinig hela dagen, tror mitt humör följer vädret ganska mkt.. Tror jag småbråkade med barnen hela dagen, så kände mig inte som världens bästa människa innan kvällen. Träningsplanen var att åka skidintervaller i Norråsbacken efter skoterspåren där, 4or var tanken. Men med 3dm nysnö och storm kändes det inte så skoj och givande. Så det blev 4or i garaget istället, straffade mig själv genom att försöka sätta rekord. Gick väl bra på dom 2 första men kände i slutet på andra att ska jag ta mig genom detta med värdighet borde jag slå av på tempot, sket i det och matade på sista minuten där också... På 3e slog mjölksyran till efter 3min och jag fick ta 10sek snabbvila, på sista fick jag också ta 10sek vila mitt i, tycker inte om att te dessa pauser men det kan nog vara bra att pressa sig så pass att dom behövs ibland. Vad blev det för Watt då undrar ni säkert;-) Är så givm

Marknadsstorm

Bild
Finväder ute idag, -7 och snöstorm.. Tur man är härdad...

Målbild

Bild
Här befinner jag mig i tankarna under TC-passen..

Marknadshelg

Japp i helgen är det marknad här i Lycksele, var ju nått man såg framemot förut. Som barn skulle det ju köpas saker och sen när man var äldre skulle det drickas... Nu när man är gammal och folkskygg så vill man bara stanna hemma, men blir väl nån sväng ut så barnen får sitt roliga:-) Vädret är riktigt kaosväder, snö och blåst.. tur att man bara cyklar inne:-) Men imorgon ska jag ut i friska luften och glida lite på skidorna, hoppas på bättre väder då.