Inlägg

Visar inlägg från mars, 2014

Tukta kroppen

Man kan ju läsa mkt om hur man ska ta hand om kroppen, äta rätt och sova bra mmm. Men varför inte testa att vara elak mot kroppen, Tukta den lite hårdare än vanligt.. Är av åsikten att kroppen måste lära sig veta hut, och ju hårdare man är ju hårdare blir den. Om man efter varje träningspass äter perfekt, stoppar om den i kroppsstrumpa och nynnar den till sömns blir den ju ett bortskämt litet as!! Den måste lära sig att ta hand om sig själv, så var lite elaka mot er själva ibland. Fast självklart ska man inte vara det hela tiden, så det är ju som med allt annat att man måste variera sig. Ibland ta hand om sig själv och ibland vara lite elak mot sin egen kropp..

Komfortracer

Bild
Är ju som ni kanske läst i några inlägg rätt jäkla sugen på en racerhoj, har sneglat med lystna blickar på en Reacto.. Men har börjat tänka om lite, med tanke på hur vägarna ser ut här uppe vore ju en Merida Race bättre. Sen kanske den är betydligt snällare mot min stela kropp också, och sitter man bra cyklar man snabbare! Men det har inget att göra med att jag blir äldre, är ju bara 25 än;-) Så med denna skulle jag ju kunna leka vårklassiker här uppe hela sommaren:-) Fast hur jag skulle ha tid till det vet jag inte... Kanske smartare att bara sula om Crossen och köra med den, problemet där blir att skivbromsar inte är tillåtna om man skulle vilja köra nån tävling. Så kanske får man vänta med lvg tävlingar tills dom tillåter riktiga bromsar:-)

Några saker..

..som jag vill uppnå under 2014. # Inte bryta nått ben i min kropp, har tyvärr blivit lite rädd för att skada mig igen.. # Få några fler människor att inse hur bra/roligt det är med cykel. # Vara en bra förebild för mina barn och andra ungdomar. # Ska ha mitt snabbaste år på cykeln. # Bli bättre på att tävla, inklusive både förberedelser och alla detaljer kring tävlingarna. # Vara lite mer social kring tävlingarna, kanske inte timmen innan start dock.. # Vara konkurrensmässig bland elitåkarna.

Cykelsatsning i norr

Bild
Obbola IK och dess eldsjälar inom cykelsektionen fortsätter att satsa, nu planeras en stor arena där cyklingen står i fokus. Så jäkla skoj att det satsas på cyklingen här uppe, hoppas verkligen att det blir verklighet. Märks verkligen att det blivit mer drag kring cyklingen sista året, skoj!!

Snart så..

Våren börjar närma sig nu, dom stora vägarna här är nu faktiskt isfria:-) Så hade man haft en lvg hoj hade man kunnat göra premiär med den nu, i skogen är det dock lite svårt än:-( Men hoppet finns där nu iallafall, ser faktiskt ut som jag kommer hinna cykla lite stig innan första tävlingen iår. Det hör ju till ovanligheterna... Man blir dock lätt lite deppig när man ser bilder från skogarna neröver, och hur alla kan träna på där. Men min tid kommer väl... Försöker fokusera på vad jag kan träna på istället för vad som inte går att göra.. Och det finns ju mkt man kan förbättra:-)

1mån

Om en månad sitter jag i bilen påväg mot Oslo för att dra igång säsongen, känns som det är både lång och kort tid kvar... En del av mig vill bara dra igång, medans den andra säger att jag inte är redo.. Men blir man någonsin redo?? Jag tror alltid jag kommer stå där på startlinjen och känna att man hade viljat vara ännu mer förbered. För man blir väl aldrig färdig som cyklist?? Men framförallt är jag sugen på att få börja tävla igen, var ju ett tag sen sist nu. Så nu gäller det att börja bygga upp tron på sig själv, så att man inte står och ser ner på sig själv där på startlinjen. Man brukar ju alltid stå där och beundra hur snabba alla andra ser ut, och hur blek och långsam man själv är:-) Men ska försöka att stå där och vara stolt över mig själv denna gång:-) För jag har gjort allt jag förmått!!

Hämnden är ljuv..

För några år sen blev jag biten av en hund ute på ett backpass här i Lycksele, är i en av dom backar jag använder mest. Ägaren bor på toppen av detta berg och är en av få rikskända lyckselebor.. Men igårkväll fick jag lite hämnd, hehehe.. Utevpå mitt distanspass fick jag för mig att kolla isläget upp i denna backe, halvvägs möter jag denna hund.. Det är en rätt liten jaktterrier, med ganska korta ben... Denna gång blev den lite rädd för mig, en stor lampa i mörkret som kommer mot honom. Så han snodde och började springa uppåt, är så ca 1,5 km kvar av backen. Så jag låg och stressade honom resten av backen, kan väl påstå att hunden var rätt sliten i slutet:-) Blev min lilla hämnd;-)

Merida Big Ninetynine, Sammestyle..

Bild
Har pillat lite på Big99an, nu börjar den vara redo för säsongen:-) Har bytt väldigt lite på den då det mesta är på topp direkt ur kartong, tror nog att det är jag som sätter gränserna för hur fort den kommer gå även i original. Det jag bytt har jag mest gjort för att få den mer förgmatchad, för sånt gillar jag.. Den största skillnaden är hjulen, kommer tävla på mina AX hjul:-) Kör även med 52mm breda Dugastdäck, vill ha så mkt däck dom möjligt. Gillar komfort:-) Hoppas på att Fulcrumhjulen som Multivan Merida gänget kör på kommer till nästa år, för dom ser grymma ut!! Skulle även vara bekvämt med kanttråd , så man kan byta däck lite snabbare.. Det jag kommer byta framöver är att alla svarta buntband kommer bli gröna, och trissorna på bakväxeln också kommer bli gröna:-) vikten på den just nu är 8.92 kg..

3mån

Förra fredagen var det 3 mån sen jag blev 3 barnsfar.. Hur känns det då?? Jo riktigt bra:-D Får ibland pikar och lite lättare ifrågasättningar om att jag som tränar så pass mkt inte kan hinna med familjen, och att jag kanske inte prioriterar dom.. Sånt gör mig lite ledsen! Familjen kommer alltid i första hand för mig, tränar bara på ett sånt sätt att det inte drabbar dom. På veckorna väcker jag dom två äldre vid halv 8, för att börja göra sig redo för dagis och skola. Vissa dagar har jag då tränat innan. När jag sen lämnat dom på skolan, drar jag till jobbet för 8 tim jobb. Hemma halv 5, sen är jag med barnen tills dom sover. Efter det är det dags för träning.. Helgerna kliver jag upp med barnen och är med dom hela dagarna, försöker nån dag ta mig ut och träna på dagen. Så under en vecka är det max 4 tim som jag inte är med familjen, förutom arbetstiden då. Men den går inte att göra så mkt åt, och det är ju också för att vi ska ha mat på bordet.. Sen älskar jag att träna och det gör

Förkylt

Nu är det förkylningar som går här hemma, bara jag som klarat mig än.. Men det är väl en tidsfråga antar jag, fast jag hoppas att jag kan ducka för denna också. Men ju fler jag klarar mig undan destå närmare kommer jag att bli förkyld, fast jag kan gärna vänta fram till november typ innan förkylningen kommer;-) Igårkväll var det ju race mot mig själv på monarkskrället... Kände mig seg och trött, trodde det skulle släppa under uppvärmningen men icke. 3 min in i intervallen började det kännas bättre, varade dock bara i ett par min innan det blev segt igen. Så fick verkligen kämpa hela tjugan med dålig känsla, skönt då att jag ändå spöade upp mitt gamla jag:-) Man är ju som ett fint vin som bara blir bättre med åren, det viktiga är ju hur man blir lagrad. Helst i en mörk, kall och lite fuktig källare/garage, för att sen plockas ut vid speciella tillfällen;-)

Gamla vs Nya..

Bild
Igår var det vilodag, rätt skön sån också då benen var lite möra. Idag är det dock på det igen med träningen, är ju liksom slutspurten inför säsongsstart nu. Bara en dryg månad kvar, så gäller att behålla focuset nu.. Efter morgonens 30 minutersövning på monarken är det nu jobb som gäller, sen är det familjefix fram till 20 ungefär. Efter det ska jag ta en match mot mitt gamla jag... Förut bestod mina vintrar väldigt mkt av 20 min intervaller, sen förra våren har jag inte kört nån.. Så därför ska det bli intressant att köra en ikväll, får se om jag kan slå mitt gamla jag i den upplagans favoritintervall:-) Man brukar ju bli bra på det man tränar, men har ju kört andra typer av tröskelträning. Undrar vilken watt man ska snitta för att få godkänt?? Även lite roligt att se proffsen i Merida Multivan teamet denna vår, dom verkar ha insett att heldämpat är vägen att gå;-) Ondrej Chink vann i Cypern på Big99an, och i helgen som var kom Thomas på tredje plats i Schweiz på sin Big99a. Endas

Rekord+ihopklappning

Bild
Igårkväll blev det rekord på fyrorna, men även en ihopklappning på dom... Hade laddat under dagen för att försöka sätta rekord, kom dock ut i garaget rätt sent 20.30.. Så man är ju då lite trött, men kändes helt ok ändå. Dom 2 första gick riktigt fint på hög watt, på tredje tog det dock imot ordentligt. Men gav allt och tog mig genom den, insåg att den sista skulle bli omöjlig att hålla upp watten på. Men gav mig den på att försöka, efter 2 min var det dock tvärstopp.. Men visste att rekordet låg bra till för att slås, så försökte hålla ihop det någotsånär. Tappade ordentligt med fart men höll ut hela intervallen, den drog ner snittet ordentligt men rekordet slogs iallafall:-) Så mitt nya rekord för fyror är 421.5w i snitt, nöjd med det men jag vill ju alltid mer;-) Idag ska jag ut i kylan och köra lite distans. Får se hur långt det blir.. Såg förövrigt att Merida är ny sponsor av Vasaloppet, skoj!! Nu ska jag bara få fram en startplats, sen ska jag vara med å gasa:-)

Utväxling

Bild
Läst en del om lite funderingar över vilken utväxling man ska köra på när man nu har singelklinga, jag kör ju också bara 10 delat bak(36/11). Har i vinter kört med en 32a på Big99an, funkat bra i snön med den. Men på barmark tycker jag det blir åt helvete för lite.. När man hade 2 delat så var det ju 38klingan man körde på hela tiden, och dom 2 år jag kört med singelklinga har jag haft 38. Var en 40 på 27an ifjol tror jag.. Men kommer nog iår att gå ner ett steg på dom Xc lopp jag kör, så då blir det en 36a. Man vill ju inte vara för udda;-) Men på långloppen kommer jag ha min 38a, klarar jag inte backarna med den får jag helt enkelt träna mer:-) Lite funderingar kring Billingeracet dock, har ju hört att sista backen kan bli rätt jobbig.. Kommer köra med Racefaceklingor, finns ju ett ganska stort urval numera på singelklingor. Väljer dessa mest för att dom går att få i den snyggaste färgen, GRÖN..

Vårspretten och läger.

Nu i helgen har Merida Sverige träningsläger/upptacksträff nere i Götet, blir nog väldigt bra och trevligt. Dock kommer inte jag att åka ner, för trotts att jag skulle må bra av att åka ner är det jävligt långt.. Så jag stannar hemma och tränar istället, spar på reseenergin till senare iår:-) Men hade varit riktigt roligt att träffa alla, måste nog ta och flytta... Får istället ta och rikta in mig på andra sammankomsten med Teamet, den 26-27/4 ska vi till Norge och köra deras premiär i Norgecupen. Det är även ett Uci race, så blir nog en fin genomkörare det:-) Ser verkligen fram emot det, träffa alla och få cykla i skogen tills syran sprutar ur öronen. För syran brukar vara rätt påträngande i början på säsongen... Skadad man är som längtar efter det!! Men det är härligt och det är ju därför man sliter på under vintern. Ska bli skoj att se vilka som kör dom tävlingarna, borde ju vara några snabba killar som vill åt lite Uci-poäng.. Har en lite lugnare vecka träningmässigt denna veck

En bit kvar

Bild
Är ett tag kvar tills man går köra i skogen på stigarna, men konstigt vore det väl annars. Men man ser att Sverige är ett rätt långt land...

Tjurig

Har varit lite tjurig ett tag nu, trött och orkeslös. Har liksom känns mig uppgiven, och att det är lika bra att sluta försöka. Men bestämde mig igår för att det får vara nog nu, sluta vara tjurgubbe!! För när man tar ett par steg ut och ser på hur jag har kämpat i vinter, måste jag säga att jag blir lite stolt över mig själv:-) Det är nog nyttigt för oss alla som håller på med detta, att se på sig själv med lite perspektiv ibland. Så nu känner jag mig på bättre humör, fortfarande trött men lite gladare och nöjdare:-) Idag blir det 3st 10min på monarken..

Summering av vintern

Bild
Ja nu börjar det nästan kännas som vår tillochmed här uppe... Väldigt tidigt så bakslag kommer nog, men just nu tinar det bra. Men måste fortsätta nån vecka till, för nu är det is överallt. Men tänkte summera vintern så här långt: Har sen kraschen i Sydafrika kunnat träna på, vilade 1 vecka direkt efter att jag kom hem. Sen drog jag igång med TC träning, kunde ju inte hålla i ett styre... Körde på med målet att köra CX SM, och var i en jäkla bra form där i mitten av november. Men då barnafödande stod runt hörnet och foglossning mm störde här hemma valde jag att stanna hemma, vissa saker är viktigare än cykel:-) Drog då igång träningen mot 2014 istället, och den har gått mkt bra. Har varit frisk hela vintern vilket ju underlättar,  har även trotts 3barnschock kunnat genomföra alla planerade pass. Har faktiskt inte missat ett enda pass förens igår, blev då lat och hoppade över ett pass... Men har blivit mkt stabilare och även förbättrat mig på alla pass:-) Visst hade det varit skönt

Fast

Snacka om att vara fast mellan 2 årstider... pga att det varit riktigt milt ute i vecka nu är det isgator på vägarna, och i skogen är skoterlederna isiga oxå.. så går fan inte att cykla nånstans just nu!! Mitt humör och sinnesstämning blir inte heller bra av detta väder, grått slaskigt allmänt eländigt!! Men roligt för alla som har typ sommar ute skogarna, jag får bara inse att jag bor åt helvete fel...

Sol

Idag tittar solen fram:-) tror det är första gången på ett par månader den vågar sig fram. Har varit väldigt trist väder denna vinter.. Blåser dock som satan ute.. Ska trots detta försöka ta mig ut för lite cykling idag, sen blir det kalas! Annars lite sjukstuga här hemma med både förkylningar och vattkoppor.. Vattkoppor har jag haft så det är lugnt, förkylning vill jag inte ha så det ska jag inte heller få.

Fredagskänslan

Sista timmen kvar på jobbet, börjar få in rätta fredagskänslan nu!! Längtar hem och få känna lugnet med familjen, laga god mat dricka ett glas vin. Sen slappa med lite gott i soffan tillsammans med barnen, släppa alla måsten och krav för en stund. Hoppas ni får en skön fredag!!

Ändringar

Bild
Stod i min träningsplanering igår att jag skulle köra 4or på skidor, tog mig dock friheten till en ändring.. Hoppade upp på Big99an och drog ut på skoterspåren, dom var rätt hårda och fina. Hittade även nån upptrampad stig där man kunde gasa. Så det blev 4or  ute i skogen, både jobbigt och rätt skoj:-) Men längtar efter riktiga stigar nu så man får känna om vinterns slit gett utdelning. Såg på FB att det verkar bli Km deltävling ute i Obbolaskogarna den 1/4, det ser jag framemot:-) passar mig perfekt med lite raceträninig i början på april. Så nu kan jag bara hoppas vädret är snällt där ute så det blir av!!

Anmäld

Så då var man anmäld till dom första racen, Billingeracet och Långa Lugnet har nu fått in min anmälan:-) Ska bli skoj med långlopp, är ju rätt annorlunda mot XC.. Kommer ju in en stor faktor till, taktik!! Är ju inte bara att stoppa huvet under armen och köra på långloppen, gäller ju att vara smart och hushålla med krafter. Har kört ett par längre lopp här uppe, men har då haft dom som träning och sett till att dra så mkt som möjligt för att bli ordentligt trött. Nu kommer jag ju vilja prestera så bra som möjligt och då får man nog tänka lite annorlunda, får bli en wheelsucker helt enkelt:-) Om någon vill att jag ska dra så kommer jag spela ur småbarnskortet, så det vill till att ni har 3 eller fler småbarn där hemma innan jag drar;-) Är grymt sugen på att få dra igång säsongen nu, synd bara att det är långt kvar...

Till Salu

Bild
För att ha råd med att åka runt hela jävla Sverige under 2014 måste jag nog sälja min kära CX, en helt underbar cykel. Vill helst inte bli av med den, skulle ha tävlat förra året. Men blev inget med det pga graviditet här hemma, så den är väldigt lite använd.. Säljes med orginalhjul, men dugasttuberna följer med.

Skräpaxel...

Smällen jag fick i Sydafrika när jag slog sönder axel och nyckelben tog rätt bra, var ju rätt snabbt tillbaka på cykeln och kunde säkra xc-cupen. Då kan man ju tro att det inte var så allvarligt, men tyvärr så är det nog rätt illa ändå. Har fortfarande ont mellan varven, men framför allt strular det i axeln och skuldrorna. Har nästan konstant nackspärr och skuldrorna är stela nått förbannat... När jag cyklar ute kan jag knappt titta över axeln, och blir snabbt som ett järnspett på hojen. Måste försöka få ordning på detta, trodde väl att det skulle ge med sig av sig självt. Men verkar vara dåligt med det och nu börjar jag vara less på att ha ont!! Annars har väl helgen varit bra:-) Men nu är det jobbarvecka igen.

En ovanlig fredag

Bild
Var en ovanlig fredag igår, var ju ledig pga begravningen av mormor. Började dock dagen med att följa Christoffer till skolan, han hade friluftsdag så mkt packning. När jag kom hem därifrån gick jag in i garaget 10/20 i 30 min fick bli morgonens träning, sen dusch och hoppa i kostymen. Begravningar är aldrig roliga, men den var mkt vacker. Hade även fått äran att bära kistan och hissa ner henne i graven, fixade det utan att göra bort mig. Efter detta hämtade jag barnen som fick följa med på fikat efteråt med alla släktingar, vilket är rätt många då mormor hade 6 barn och alla dessa har några barn och många av dom har också hunnit få barn. Tyckte jag hörde att hon hade 18 barnbarn, vet inte om det är rätt siffra men många är det iallafall :-) Efter detta var det hem å laga mat, när alla ätit sig mätta var det ut i garaget igen. Men nu för att skruva ihop sonens nya cykel, en Merida Dakar team Jr. En riktig kanonkul och han blev så nöjd och stolt, sa att han skulle cykla alla dagar i s