Inlägg

Visar inlägg från juli, 2015

Familjetripp..

Blir hela familjen som åker till tolvtjärnsloppet, blir skitskoj!! Christoffer kommer att vara med i sin första tävling när han kör Nybörjarracet, då kommer jag att vara nervös... Ska bli riktigt roligt att göra denna resa nu, fixat en stuga att bo i också så vi tar en minisemester så här sista helgen innan jobbet börjar om. Enda orosmomentet är en rockabillyfestival som skulle vara på området, tur det finns öronproppar:-) Nu blir det full fart i helgen:-)

LL-TT

Långlopps träningstävling, hitta en slinga som innehåller grusväg och fina stigar. Sen är det bara att köra, perfekt träning som liknar loppen rätt mkt. Min slinga tar ca 1h15min det räcker gott, vill inte köra så mkt längre. Börjar man komma över 2h racefart sliter det rätt mkt, så mellan 75-90min tycker jag är lagom. Då slipper man också hålla på med sportdryck för att orka hålla tryck hela vägen:-) Kör detta pass 1 gång i veckan nu när det är långloppsfokus, upplever att det gör mig starkare och att få mata på allt man kan i 80min härdar benen lite:-) Igår var det detta som stod på schemat, körde på i full fart i 80 min. Kändes bättre än förväntat, kunde ligga på hela tiden trotts viss smärta. Men gjorde inte ondare än att jag kunde leva med det, så ett mkt bra test:-) Det enda som känns lite jobbigt är att jag skulle vilja ha en 36 klinga, nu får jag ligga på tyngsta hela tiden ute på grusvägarna. Kadensen känns ok upp till 40km/h ungefär, sen tycker jag att jag får veva för mkt.

Startlista

Kollat in startlistan för Tolvtjärnsloppet, inte jättemånga i tävlingsklassen. Synd att inte fler vågar köra där, för var ju rätt många i motionsklassen.. Jaja motståndet blir hursomhelst riktigt tufft i tävlingsklassen!! Henrik Enberg kör ju alltid bra och sen har vi hela Härnösandsmaffian, dom har ju hur många snabbingar som helst.. Måste vara nått i vattnet där:-) Tror väl att Erik Gunnarsson blir den av dom som är snabbast, han är ju en sån där ung och lovande talang. Alltså allt som jag inte är:-) Sen finns det ju alltid någon som man missat som kör fort, men jag ska sälja mig dyrt hursomhelst! Blir ett spännande lopp som jag ser fram emot, ska bli skittrött och ha roligt samtidigt. Idag blir det ett riktigt tufft pass, vill testa kroppen ordentligt.. Sen är jag ju inne i en tuff träningsperiod nu, så då måste man ju mata på:-) Bryta ner för att bygga upp!!

15

Bild
Blev Monark, vill spara revbenen så gott det går. Gör nog ont att bara leva liksom, var ingen lek att dra igång gräsklipparen kan jag säga... Träningen då, jo sved av 15st 60/120 intervaller på 7.53w/kg i snitt. Jäkligt bra tycker jag med tanke på att jag andas som en asmatiker, kan inte djupandas... Jäklar vad jag gnäller på om revbenen, ska ta och lägga av med det nu. Inget mer tjat om dom utan nu kör vi på:-) Imorgon ska jag cykla ute, tänkte köra ett TT på ca 90min. Blir en bra genomkörare och test av kroppen innan helgen:-) Avslutar med en bild från SM,ser ju snabb ut nedför iallafall...

Spricka

Var igår och kollade upp min bröstkorg, verkar som jag har en spricka i revbenen... Börjar nog bli benskör:-( Fick några tabletter och rådet att ta det lungt ett par veckor, som om jag skulle följa det rådet... Tabletter har jag inte mkt över för heller, så blir att leva med smärtan. Men på Lördag när det är race så får jag nog tejpa ihop mig lite, så lite grann av stötarna kan tas upp av tejpningen. Det som inte dödar härdar ju säger dom, men att ha ont tar liksom bort njutningen med att cykla. Så på lördag blir det nog mest en lång kamp, får hoppas det går bra ändå:-) Idag blir det nog en cykeltur, får se om det blir monark eller fincykel ute:-)

AJ!

Fattar inte vad jag gjort riktigt, vet inte när jag skulle ha sträckt mig förra helgen.. Men jag har skitont!! Kan knappt ta mig upp ur sängen på morgonen numera, varit lika öm nu i 3 dagar. Men blir inte värre iallafall, fast ska jag kunna tävla på ett vettigt sätt till helgen måste det bli bättre snabbt. För nu kan jag inte djupandas och stå upp på cykeln går inte, kommer köra på lördag även om det gör ont. Men det går ju inte gasa på ordentligt då, och det vill man ju kunna göra.. Var ute och gled på cykeln i 2h igår kväll, höll på frysa ihjäl.. 11grader, regn och blåstt gjorde så att jag skakade och var avdomnad när jag kom hem. Ska det vara så i Juli?? Jaja gjorde som sagt ont när jag cyklade, men det positiva är att det inte är värre idag.. Men blir nog Monark ett par dar nu för att läka ihop sträckningen, och inte riskera dra upp den mer.

Konstiga prioriteringar..

Kan ibland tycka att många prioriterar lite konstigt, alla med en mtb ska cykla cykelvasan. Det är enda loppet som gäller för dom flesta motionärer, trotts att det finns väldigt många roligare lopp.. Senaste exemplet verkar vara Tolvtjärnsloppet, som verkar få ett rätt litet startfält. Inte sett några startlistor men bara läst på FB att det var få anmälda, detta är mkt synd!! Finns inte så många lopp här uppe så då måste vi vara rädd om dom, är ett jäkla jobb att arrangera tävlingar. Detta är också ett av dom roligare lopp jag kört, vacker miljö och fina stigar. Tufft är det ja, men allt beror ju på hur man fort man cyklar. Cyklar man för njutningen och upplevelsen lovar jag att detta är bättre än Vasan... Mkt billigare också:-) Men men folk gör ju som dom vill, fast mitt tips är att köra dom lite mindre loppen också. Om nu det stora målet är vasan så är ju dessa perfekt träning, även bra tillfällen att testa materialet och energiintaget.. Så ut med er och våga tävla mer!!

Vek gammal gubbe..

Så känner jag mig nu!! Det som jag bara trodde skulle ta ett par dagar för att gå över, blir nu bara värre och värre. Kan knappt röra mig nu och har ont hela tiden, måste vara nått muskelfäste som gått åt helvete! När det då sitter över bröstkorgen gör det ju att andningen är besvärlig, hostade till igår och då trodde jag att min sista stund var kommen.. Fan så här var det inte när man var 20!! Jaja bara att bita ihop och sluta gnälla. Funderar på att låsa gaffeln på hojen och bege mig upp på tannberget, skaka sönder helt och hållet liksom. Borde lära gubbkroppen att inte vara så vek!!

Tolvtjärnsloppet

Nästa lördag den 1/8 är det dags för Tolvtjärnsloppet, ett otroligt vacker långlopp. Tufft som fasen brukar det vara också, väggade totalt ifjol och tog mig knappt imål. Hoppas det var första och sista gången jag gjorde det såpass ordentligt... Har sett framemot detta lopp iår, är ute efter lite revanch. Loppet ligger mitt i uppbyggnaden mot LL-SM, men min kropp brukar funka rätt bra med hård träning i sig. Sen är det perfekt att kunna ha årets kanske tuffaste lopp i denna uppbyggnad, bättre träning finns ju inte:-) Men sen vill jag verkligen vinna detta lopp, så kommer att slita ont som bara den!! Ger mig nog även nån lugn dag innan också för att vara lite pigg till loppet, för som sagt vill jag bryta Härnösands dominansen som varit här;-) Hoppas alla som cyklar kommer dit, för detta lopp är värt att åka!!

Kickstart

Igång med träningen igen nu, igår startade jag med 60/120 intervaller på Monarken. Körde 12st på 7.6W/kg, ingen maxning då det nog fanns ork för minst 2 till. Men ville inte framkalla det där extrema illamåendet.. Men kändes ändå i benen:-) Idag var det då ett Långlopps TT, blev bara 1h15min10sek långt. Men i perfekt långloppsterräng:-) Var ett riktigt bra pass detta, kunde trycka på hela tiden utan svacka. Tidigare rekord på denna sväng var 1h16min30sek från Juni, då var det torrt och fint. Nu öste regnet ner andra halvan och var ordentligt blött på stigarna, så finns lite tryck kvar i kroppen:-) Har dock jäkligt ont i högersida av bröstkorgen, sträckt nån muskel där under SM loppet.. Man börjar bli gammal och skör:-) Hämmar inte så mkt, men gör ont att ta djupa andetag.. Fast sånt här brukar bara gör ont nån vecka som tur är. Nu kaffe och pyssel med barnen, härligt med semester!!

Olikt mig..

Fick flera kommentarer under SM helgen, om att det inte var likt mig mm... Vad gällde då detta?? Jo att min cykel är i orginalskick, bara klingan som är bytt. Nä detta är inte riktigt likt mig, men känner att det är helt onödigt att uppgradera denna hoj. Den är ju raceklar ur kartongen, hjulen är ju riktigt vassa och det enda som jag skulle kunna byta är sadeln. Den har ju inte kolfiberrails;-) men är däremot mkt skön.. Så detta är ett bra betyg på cykeln::-) Idag ska det tränas också, måste komma igång igen. Så idag blir det ett av mina favoritpass, ca 2h i bra fart på fina stigar och lite grusväg. Väldigt okomplicerat men rätt effektivt om man vill bli lite mör, och dessutom ha skoj under tiden..

Ledbruten

Bild
Fy fasen vad gammal jag känner mig, ont i ryggen och allmänt seg. Men är inte från loppet utan den där jäkla bilresan!! Den är inte att leka med, tar bort mkt av nöjet med att åka på tävlingar. Tror fan detta var sista gången jag åker så här långt utan sällskap... Har inte tränat något än efter helgen, får se om jag tar mig ut idag något. Borde väl komma igång snart, men känner att psyket behöver vila. Så denna vecka blir helt ostrukturerad, bara träning när jag vill och sånt som är njutnigsfullt. Sen nästa vecka drar långloppsträningen igång, den gillar jag:-) Mer om hur jag lägger upp den kommer i senare inlägg.. Hittade nån bild till på mig från SM, denna har Per Kumlin tagit.

Elitdebuten i SM avklarad

Bild
Så då var man hemma igen efter en liten resa, blev 230 mil i bil under fredag till söndag... SM i år var ett kanon arrangemang, banor och allt runtomkring höll högsta klass!! Hur gick det då för mig, rullade in på 20e plats. Inte jättenöjd med det, men igår var jag inte bättre än så. Allt funkade kanon, kroppen var helt ok och cykeln var perfekt. Är bara så att i XCO är 19st snabbare än mig, men det är inget att skämmas för tycker jag:-) Har mkt kvar att lära mig, skulle ha hunnit köra banan mer. För blev bara snabbare för varje varv i dom tekniska partierna nu, sen måste jag tuffa till mig i starten. Nu backar jag ner direkt det blir lite kontakt, sen blev jag uttryckt i första kurvan inne i skogen. Så fick kliva av hojen där, då var det inte många bakom mig.. Sen var det kölapp upp för serporna, och det gick inte fort första varvet. Var fan inte ens anfådd på toppen, lite surt känndes det. Men sen plockade jag placeringar hela loppet, och fick även in ett bra flyt i körningen. Har ve

Snart dax..

Bild
Ätit frukost och rullat lite lätt på cykeln, nu tillbaka i sporthallen för ett sista pepptalk med mig själv. Finns liksom ingen återvändo nu, så nu kör vi!!

Läget i Isaberg.

Efter en vääldigt lång bilresa igår, 111 mil var det så kom jag till Isaberg vid 22. Hade bokat in mig att bo i Sporthallen, var lite orolig över att det skulle vara mkt spring och stök där.. Det behövde jag inte vara, för jag är helt ensam i en stor sporthall. Nästan lite läskigt:-) Idag har jag varit hela dagen ute på tävlingsområdet, kanske inte optimalt men man vill ju vara där och titta. Körde även 2 varv på banan, den är rolig och kommer bli grymt jobbig! Första varvet jag körde hamnade jag med Emil Lindgren och några andra stofräsare, inte jättebra för självförtroendet att försöka åka med dom utför.. Nu var det ju mitt första varv på banan, men så fort som dom åker kommer inte jag åka någonsin. Efter dessa 2 varv var det lunch och sen heja på alla snabba veteraner, jäklar vad dom körde! Imponerande var det, såg grymt jobbigt ut också. Så nu vet man vad som väntar imorgon, får bara hoppas att benen är dom bästa jag haft och att jag orkar trycka på hela tiden. Nu blir det att kr

Lite orolig..

Verkar som att jag formtoppade ca 1 vecka för tidigt.. Skiljer inte många sekunder runt min bana, men var snabbare förra veckan. Då vet jag att det bara behövs 2 veckor av toppning till LL-SM. Hoppas jag orkar hålla denna form några dar till och inte tappar mer bara.. Åker neråt idag, drar vid 12.Blir en lång dag i bilen sen..

Lugn dag

Sitter på altanen och dricker kaffe efter lunchen, molnigt men så länge det inte regnar är jag nöjd. En lugn och skön dag än så länge här hemma, ska väl packa och fixa det sista med hojen. Den ska ju vara i topptrim innan jag åker.. Men först ska jag träna, blir ett TT på ca 25min är tanken. Kommer då gå på max, allt för att kroppen ska förstå att det är allvar nu:-) Imorgon efter lunch drar jag ner mot Isaberg, är ju bara 110mil ner... Blir en lång bilresa men det ska nog gå bra, är ju inte optimalt att åka så nära tävlingen. Men jag är rätt van och finns ju inte så mkt annat att välja på. Inför LL-SM kommer jag se till att kunna åka nån dag tidigare, så man hinner återhämta sig ordentligt. Ser fram emot att komma ner nu:-)

2 intervaller.

Vilken lyx med semester och kunna träna mitt i dagen:-) Idag blev det 2 st tuffa intervaller, 1 efter banan här på furuvik, den är lite omgjord och långsammare än i fjol. Varvet tog 9.40, Pb från ifjol är 9.33. Så rätt nära trotts att det nu är ett par hopp och lite lösare, ville väl egentligen komma under 9.30 så lite missnöjd.. Sen rullade jag mot Norråsbacken, rekordet där ifjol var 4.38, då körde jag med Wattmätare och då krävdes det 440w i snitt för den tiden. Nu körde jag upp på 4.35 med den andra intervallen i benen, så helt ok form än så länge. Inte riktigt det tryck jag ville ha men är ju iallafall bättre än förra året, så får vara nöjd. Imorgon blir det ett kort TT på min SM bana på Tannberget, hoppas att det ska ge dom där pangpang benen. Annars får jag nöja mig med detta:-)

Resultatmål

Jag är en sån som mäter min prestation i resultat, när jag tränar är detta bra. Har hela tiden ett resultat att försöka nå, vilket driver mig framåt och får mig att ta i mer. Vid tävlingar är det svårare... Har rätt ofta väldigt höga mål, även om jag försöker sänka dom så smyger dom upp i mina tankar. Detta har vid vissa tillfällen skapat en rätt stor ångest inför tävlingar, blir ju så tydligt där om jag misslyckas. Men försöker nu tänka så att det är ok med dom höga målen, och att det även är ok att misslyckas. För visst kan jag säga att bara jag tar mig imål och "känslan" är ok på söndag så kommer jag vara nöjd, kanske då komma i mål som 46a och vara trött å glad. Men om jag är nöjd med det kommer ju viljan att utvecklas försvinna.. Nu kommer jag istället med största sannolikhet komma i mål på söndag och ha misslyckats, kommer vara lite sur ett tag. Men redan i bilen på väg hem kommer nya planer på hur jag ska bli bättre smidas, för helt säkert kommer jag lärt mig nått nytt

Tar det säkra..

Hade lite ångest för några dagar sen, vill inte punktera på SM.. Så igår bytte jag bakdäck igen, fortfarande Thunder Burt men nu den förstärkta varianten. Blev även 2.25" bredd på dom, så nu har jag tagit det säkra alternativet. Tyngre men förhoppningsvis så slipper jag punka, visst kan det bli punka ändå men nu har jag gjort vad jag kunnat. Annars händer det inte mkt just nu, eller iallafall inte så mkt träning. Igår var det vila och idag 60 min lätt cykling, imorgon ska jag trycka på lite. Hoppas då att benen svarar bra!! Självförtroendet är inte riktigt där än heller, men jobbar på det.

Grusvägsrunda

Ville igår få till ett lagomt hårt pass, så när Christoffer skulle ut på kalas i en by utanför stan tog jag med hojen. Fick då en lucka på 2h, så cyklade då på nya grusvägar i 1h 45min. Tryckte på lite lagomt, låg väl på vad som kan kallas Sweetspot hela tiden. I några av backarna tog jag i mer:-) Blev en snitthastighet på 33.8km/h, så lite tryck finns i benen. Nu blir det 2 lugna dagar, bara lätt träning. Kanske att det blir en dag med helvila. Sen onsdag och torsdag kör jag hårda pass, men kortare än vanligt. Fredag blir vilo och resdag, lördag testa banan som alla andra redan verkar kört. Sen på söndag ska man bli trött på riktigt:-)

Oval klinga.

Körde med en oval rotorklinga för 2år sen, gillade det då. Så när jag fick chansen att köra med det nu så tog jag den, egentligen ska man väl köra in sig på den. Men jag är inte så känslig när det gäller förändringar på cykel mm, så är bara att gasa och köra:-) Hunnit med 3pass nu med den, upplever att rundtrampet blir mkt naturligare och därför bättre. Känns som man får ner mer kraft, om det är så vet jag inte men tron är ju viktig:-) I övrigt så är min största uppgift under kommande vecka att få ordning på skallen, lite positiva tankar måste fram. Ska hursomhelst bli skoj att om en vecka så på startlinjen med några av mina förebilder, hoppas bara på att inte behöva skämmas efteråt.

Självförtroendekris..

Tänk vad det vänder snabbt.. Gick igenom startlistan för SM lite ordentligare imorse, och oj vad många som är duktiga. Finns risk att jag blir rundningsmärke:-( Sen gjorde jag missen att ställa mig på vågen, det var inte bra... Semester gör tydligen gott åt bukfetma!! Sen drog jag ut i regnet och skulle köra TT, kände mig klumpig, seg och tung. Var nog mkt psykiskt, var inte alls på humör helt enkelt. Tiderna på varvet var inte dåliga med tanke på hur blött det var, men känslan var kass. Så efter 60 min gav jag upp, hade jag haft sprit hemma skulle jag tröstsupit resten av kvällen! Får nu jobba på att vända på dom negativa tankarna, sen dra nån bra träning imorgon.  Tror jag behöver lite sol också, skulle vara trevligt att cykla i värme nån gång.

Förberedd??

Frågan jag alltid ställer mig innan tävlingar, är jag nog förberedd? Har jag gjort vad jag kunnat mm?? Tvivlar ju alltid på mig själv, så försöker intala mig själv att jag gjort allt. Känns även som jag gjort allt jag kunnat, har tränat hårt och bra hela vintern/våren. Lärt mig hoppa lite bättre, om jag klarar av hoppen i Isaberg ser vi nästa lördag.. Det enda som stör mig är nått kilo för mkt i vikt, men orkar inte banta nu. Så det kilot tar vi bort till marathon Sm istället :-) Så efter mina förutsättningar är jag nog så förberedd för SM som jag kan bli, känns bra att ha gjort det. Nu får man bara hoppas att det ger nått också:-) Såg även att jag får en jävlig hemresa, våran start är 14.30. Efter det ska jag sätta mig och köra 110mil hem, undrar när jag kommer hem?? Gissar på 5 måndag morgon...

Uppoffringar

På dagens träningspass funderade jag lite på det här med att försaka grejer, och göra uppoffringar pga av min cykelsatsning. Ofta läser man ju och hör idrottare prata om sånt, kanske har även jag sagt något om att jag försakar ett normalt liv.. Men kom fram till att det gör jag inte, utan jag gör ju det jag vill göra. Jag vill ju träna hårt och cykla snabbt, annars hade man nog inte orkat med detta pussel.. Så jag offrar inget:-) Träningen då?? Jo det gick fint, körde rätt lungt i en timme. Tryckte på ordentligt under ett varv på Tannbergets korta bana, tidigare rekordet på ett maxvarv från förra veckan var 7.03. Nu körde jag på 6.47, låter kanske inte jättemkt med 16sek. Men det är mkt på så kort tid, om man slår ut det på en timme så är det över 2min... Nu kanske inte förbättringen är så linjär, men mkt är det ändå:-) Så nöjd nu i soffan, imorgon blir det ett tufft TT. Hoppas få till 90min i tävlingsfart, får se om man orkar det..

Mjölksyra..

Monarkpass igår, skönt att krypa in i grottan igen;-) Är ju egentligen långlopp jag satsar mest på, då behöver man ju inte så mkt mjölksyraträning. För man går ju sällan över gränsen då,  utan man maler på strax under i 99% av tiden. Men XCO är en annan sak, då måste man över gränsen rätt ofta. Då måste man träna mer mjölksyratålighet, för att kunna återhämta sig snabbt mellan backarna mm. Även lära sig att trycka på trotts att mjölksyran skriker åt en att sluta.. Denna träning gör ont, det positiva är att passen är rätt korta:-) Körde igår 5 st 60sek maxintervaller, 2min vila mellan. Gör man dessa rätt så tappar man rätt mkt effekt på sista intervallen, detta då benen är fulla med mjölksyra redan från början. Mina gick väl bra igår, blev sådär fint illamående efter sista som man ska bli. Effekten på dom blev 635, 635, 627, 620 och 560w, efter näst sista var benen helt förstörda. Men ett bra pass när tiden är knapp, och nått jag måste bli bättre på. Idag ska jag ut och rulla lite på

TT

Bild
Igår var det dax för ett TT igen, körde återigen på Tannberget. Men la till en backe till nu, så jag fick köra en gång hela vägen upp. Varvet tog nu ca 12min, rätt lagom alltså. Körde 5 varv så hårt jag orkade för mig själv, tycker att det gick bra. Var trött efter varje backe, men återhämtade mig bra mellan varje backe. Hoppas verkligen verkligen den känslan stämmer och att den stannar kvar ett tag:-) Har även fått tag i en spindel till vevpartiet så jag kan köra med rotorklingor, tack för det Experimental Prototyp! Satte på det igår på eftermiddagen, så blir att testa idag. Körde med dessa klingor för 2 år sen, gillade verkligen dom då. Nu kan jag även köra med en 34 klinga fram, varit lite orolig över att bara ha en 32a tidigare. Med 34an kan jag känna mig lite lugnare, men kommer nog få investera i en 36a framöver. Men på SM borde en 34a bli bra:-) Ska även sätta på ett nytt bakdäck när det kommer, blir thunder Burt bak. Fram vet jag inte riktigt, velar mellan Racing Ralph och Ro

Dumt..

Har inte kollat anm.listan till SM, tänkte att det bara är dumt.. Men igår gjorde jag det ändå, det var dumt. Att se alla dom där namnen på listan gjorde mig lite skakig, vad har man gett sig in på!! Sååå många duktiga cyklister, och så jag.. Första tanken var att inte åka ner, sen läste jag även Jeppmans blogg.. Stod nått om att ska man satsa på detta kan man inte jobba mer än halvtid.. Då fick jag vatten på kvarnen, jag jobbar ju heltid har 3barn och hus. Då har jag ju en bra ursäkt för att inte åka, eller?? Blev sen lite arg på själv, har ju lovat mig själv att inte använda det som en ursäkt. Finns liksom inga ursäkter, bara olika förutsättningar som man gör det bästa av. Vill göra ett bra resultat på XCO SM, men vad är ett bra resultat i detta sällskap då?? Vet faktiskt inte det än men det får man se, ska då vara mitt bästa jag den 19/7.. Har inga förhoppningar om placering långt fram i XCO, finns så många som är starkare än mig. Men jag har jobbat hårt för att vara snabb och gjo

Helt såld på min F-si

Hunnit med att testa min nya F-si i lite fler miljöer nu, stökiga stigar gick ju fint för att vara HT. Igår var det slalombacken upp och ner som skulle köras.. Är helt såld på den!! Märkte på en gång att den klättrar riktigt bra, behövde inte alls jobba lika mkt med att få ner framhjulet i marken. Detta gjorde att jag kunde sitta bättre och behålla greppet hela tiden, spar lite energi på det. Sen utför känns den väldigt bra, den styr dit jag vill. Leftygaffeln är mkt bättre än Sid XX, trodde väl inte riktigt det innan. I serpentinerna utför var den lätt att få genom alla kurvor, är en kurva jag aldrig tagit mig genom tidigare. Ny styrde jag bara genom, hur lätt som helst:-D Antar att det beror på tightare geometri mm.. Så visst är det skillnad på cyklar och cyklar, inte det att Meridan är dålig. För det är den inte, men märks att denna är av nästa generation. Idag blir det ingen träning då det är andra semesterplaner nu, men ska ju försöka vila lite mer nu. Så det är nog bara bra:-)

Fin åktur.

Bild
Var vilodag igår, men då ville Christoffer ut och cykla lite. Då ställer man ju upp:-D Vi tog en sväng över norråsberget, var ute i 50min. Skoj att bara vara ute och få cykla med Christoffer, får ta fler såna turer i sommar!! Har även beställt nya däck till cykeln, sitter Racing Ralph på nu. Bra däck men vill även ha ett par Thunder Burt, blev i snakeskin varianten. Vill undvika punktering, så mkt det går iallafal.. Idag tror jag det blir backintervaller ute i Bocksliden, jobbigt kommer det bli!!

Tjohoo

Tog mig ut igår kväll för att testa nya cykeln, valde att köra den stökigaste bana jag har. Den är helt full med rötter stenar och annat bök, är en riktig FS bana. Körde den tidigare iår med HT, kändes då som ryggen skulle gå av och tänderna skaka ut.. Rekordet på bana är från ifjol då med FS, men ville ge cykeln ett ordentligt test! Första iakttagelsen var att gaffeln låser sig helt och cykeln blev superstyv, sen satt jag direkt helt rätt:-) Ut i skogen var framgaffeln underbar, blev kär i Leftyn på en gång. Resten av cykeln då, kan bara säga tjohoo!!! Den får Meridan att kännas som ett ånglok, känns verkligen att dom kortat ner cykeln. För den svänger som bara den, var ett antal gånger på väg ut i blåbärsriset för att jag svängde för mkt. Dom har byggt en verklig racemaskin, den uppmanar till fart hela tiden. Dessutom är den väldigt komfortabel jämfört med andra HT som jag kört, kroppen tog inte lika mkt stryk. Enda nackdelen är var att den gav mig lite väl mkt självförtroende, kör

Cannondale f-si

Bild
Detta är alltså min nya cykel, ska ut och testa senare idag:-D Mkt finurliga lösningar, och dom har verkligen tänkt till och gjort en cykel utan kompromisser. Så sugen på att cykla nu!!

Kort..

Igår blev det mkt aktiviteter,  semestern har börjat bra:-) Var badpark och grillning, riktigt rolig dag. Blev lite sent då vi hade besök, men ska väl vara så då man har semester:-) Träningen blev lite cykling med cykelkärran och Isabelle i den, lungt och skönt i 40min. Fick även till 5st 60/120 som inte var sköna... 625, 620, 620, 620 och 572w landade dom på, mkt smärta på sista kan jag lova. Men nytt rekord på dessa maxningar, så skoj efteråt.

Bra TT

Blev ett fint TT igår på 44 min, lite kort kanske men tog i ordentligt. Körde på min SM anpassade bana, har ju inte varit i Isaberg men sett mkt bilder:-) Så inte en massa rötter och stök, utan upp och ner med kurvor, dropp mm.. Har med väldigt enkla medel fått till en rätt bra bana faktiskt, väldigt jobbig är den åtminstone. Känslan i kroppen var bra, kunde trycka på riktigt bra. Återhämtade mig bra mellan backarna också, visst blev jag trött på sista varvet men det ska man ju bli:-D Tar med mig att jag trotts maxpuls kunde fortsätta trampa, sen att jag ska hålla på drygt den dubbla tiden på SM försöker jag glömma att tag till.. Att jag nu även kör utför mitt hopp och känner mig trygg är härligt, det trodde jag inte för nån månad sen... Men är väl så att övning ger färdighet, även för gubbar:-) Hoppas nu att känslan stämmer, för då är jag på rätt väg. Nu ska även min cykel vara på G, tydligen har den varit på lite villovägar. Men nu på väg åt rätt håll:-) Idag blir det ett lugnt sk