1 mån

Om exakt en månad ska jag stå på startlinjen igen, då är det Ragunda 100. Ska då alltså vara redo för 16 mil och över 4000 höjdmeter, det kommer bli tufft att hinna det. Men ska försöka komma dit i sån form att jag ska kunna njuta av det, måste väl försöka få till nått pass över timmen iallafall... Annars ska det nog gå på nått sätt ändå, får annars köra tävlingen i flera en timmars delar ;-)
Har ju faktiskt aldrig cyklat så här långt på Mtb tidigare, så även utan brutet ben hade det blivit en utmaning. Sen kommer det finnas en massa saker att tänka på innan ett sånt lopp, kommer ju vara ute väldigt länge. Så hit man ska äta under loppet blir väldigt viktigt, även hur man ska få med sig allt. Vätska, mat tar plats, sen ska extra slangar med och första förband, telefon och förstärkningsplagg. Så mkt packning kommer det bli, får nog inte plats med det i tempodräkten.. Får nog köra med ryggsäck, ska provpacka under veckan. Måste veta om allt får plats och hur det går att cykla med, vill inte upptäcka dagen innan att det inte funkar. Sen kommer jag köra med Samuraj swords för att kunna laga punktering snabbt, men även extra slang om det skiter sig ordentligt :-)
Sen blir det däck med förstärkta sidor, inga superlätta däck med lövtunnt gummi. Är för stor punkteringsrisk på dom under ett så långt lopp, risken är ändå nog stor tycker jag...
Sen till cykeln. Vet inte riktigt hur banan ser ut, förutom att det är många höjdmeter.. Så många höjdmeter talar för en hardtail, men är det mkt stök på stigarna så vill man nog ha fs ändå. Nu har jag ju bara Habiten, så slipper välja.. Kommer iallafall åka skönt :-)
Blir nog lite fler funderingar framöver om detta lopp...

Måste ju börja öka på träningen också nu om jag ska ta mig genom loppet, igår blev det 60/120 intervaller på Monarken. Ökade till 460w och orkade 9 st, så blir starkare varje vecka nu. Men väldigt långt kvar till där jag var innan skadan.. :-(  Blir rätt öm efter sån här träning, men behöver det för att få tillbaka lite kraft. Så smärtsamt men nyttigt kan man sammanfatta det, längtar verkligen tills jag är smärtfri!!! 
Idag blir det cykling ute i skogen, ska trycka på lite men framför allt njuta av cyklingen!!

Kommentarer

Anonym sa…
Du jobbar på bra med ditt ben, skönt att du kan vara ute i skogen och trampa för rolighetsfaktorn är ju betydligt högre än att sitta inne och trampa.

Gällande Ragunda så är hälften av höjdmetrarna nerför som jag förstår, det innebär mycket återhämtning;-)

/Miller
Samuel sa…
Kan behöva ordentligt med återhämtning, så det blir bra med mkt utför :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift