Test av Merida Big.nine

Allt Om Cykel testade "min" cykel. :) Ni vet den här flugan från staterna, ”Bigger is Better” syndromet som genomsyrar det mesta från det landet. Det tar emot att erkänna det, men denna gången har de helt rätt. Står du i valet och kvalet mellan en heldämpad 26-tummare eller en vanlig hardtail så bör du inte välja något av de, satsa istället på en 29er så får du det bästa av två världar. Men se till att du köper en bra modell, för precis som allt annat finns det bra och dåliga 29ers. Merida BIG.NINE Ett par hundra meter in på stigen känns det helt rätt. Drivet, sittställningen, greppet och kontrollen. Allt finns där och känns 100% tävlingsmaskin. Det här är en cykel du kommer vilja köra så fort du bara kan, och kanske ännu fortare än du trodde du kunde cykla, framförallt utför. Förmodligen är det geometrin som kompenserar för de stora hjulen och ger den känslan av en vanlig 26-tummare, den är lika lekfull som en vanlig hardtail, men den tillåter betydligt hårdare körning utför och bättre grepp uppför. Komponenterna spelar givetvis stor roll också, lätta hjul och en lätt framgaffel är de två viktigaste delarna, och tyvärr något som ofta snålas in på av leverantörerna. Men smakar det så kostar det, och i det här fallet 59.995 kr. Lägg 10.000 på ett par fina hjul till en billigare 29er och man har förmodligen en helt annan cykel i garaget.

Betyg Pris 4 Motivering: Det är en av de bästa cyklarna vi provat, men med en prislapp på cirka 60.000 kr förtjänar den ingen femma på priset, även om många av konkurrenterna ligger på ungefär samma nivå.
Känsla 5 Motivering: Helrätt. Utrustningsnivå 4 Motivering: För det priset hade man kunnat önska ännu lite finare hjul, därav en fyra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack