Varför coach??

Har från mitten av februari valt att ta hjälp av en coach, som ska hjälpa mig att styra träningen åt rätt håll och se till att jag får ut det jag ska av den. Tycker väl själv att jag kan en del om träning mm och är rätt nöjd över  resultaten jag nått med mig själv, men jag har väldigt lätt för att bli överambitiös och vill väldigt mkt. Detta leder ofta till att jag försöker träna allt på samma gång och blir väldigt spretig, detta känner man ju själv och då blir man osäker... Plus att jag har lagt mkt energi och tid på att fundera över hur jag ska träna och om det är rätt eller fel, nu får jag lägga den energin på familj och jobb istället. Så jag hoppas även på att bli en bättre människa av detta:-)
Att sen någon utifrån kan säga åt en att detta är dina svaga punkter och så här ska du träna för att bli bättre på dom är ju bra, för även om man själv vet om det så är det ju lätt att blunda för det och istället träna på det som redan går bra.
Att jag sen kommer att få hjälp från en av Sveriges absolut kunnigaste inom cykelträning gör ju inte att det känns sämre, denna någon är Mikael Flockhart:-) Efter några samtal och mail känns det som helt rätt person att styra upp mig!

Varför gör jag då detta som bara är en gubbcyklist, kan ju verka lite överambitiöst.. jo för att mitt mål har ju alltid varit att bli så bra som jag kan bli även om jag bara är en bitter norrländsk gubbe:-) Stötte under vintern på problem med detta och sänkte mina ambitioner för att orka med allt runt omkring. Detta tror jag dock kan hjälpa mig att orka med allt och ändå ta nått steg till mot att bli snabbare och starkare.
Sen vill jag försöka köra Masters VM och göra det på ett bra sätt, och att veta att jag gjort allt så bra som möjligt får mig att må bättre. Att det även gjort att min motivation är större än på länge är ju ingen nackdel direkt, nu ser jag framemot våren och allt som kommer med den.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack