Skulle vilja veta..

För mig som gillar att analysera och titta på siffrorna bakom cyklingen är ju watt riktigt skoj, skulle vara mkt intressant att se filer från vad som krävs för att vinna lopp i långloppscupen på Mtb. Egentligen är ju inte snittwatten över hela loppet mest intressant, för jämn hård körning ger ju höga snitt värden. Det betyder ju inte automatiskt att man lyckas bra i loppen, utan vad som är mer spännande är ju tid över tröskel och hur mkt över tröskel man går. Hur långt in i loppen man behöver kraft och hur mkt, vilka watt/kg krävs för att gå med i rätt grupp och vad krävs för att gå ifrån mm??
Lite för att veta vad man själv ska träna mot, men även för att man gillar siffror mm ☺️

Min egen träning flyter på med lugn träning idag, imorgon lite tröskel och torsdag blir det maxtest på 20min..😵
Så bara att hänga i och kämpa på!!

Kommentarer

Ja, jag antar att ju längre upp i resultatlistan man kommer så blir det mer och mer intressant med tid över tröskel och snitteffekt över tröskel. De måtten som Reck visade upp för att vinna vårklassikerna tex. Håller med om att de vore väldigt kul se liknande för att vinna MTB i Sverige. När man som jag antagligen slåss en bit ner i listorna så tror jag ren tröskeleffekt är en bättre indikator på placering än den är för att vinna. Det blir troligen mest ryckigt i täten där man måste skapa något för att vinna då många har hög kapacitet. Kommer ändå troligen försöka öva lite mer ryckig körning i sommar. Alltid bra kunna köra ikapp en grupp framför och sedan återhämta. Kanske borde man köra mer intervaller på den formen, typ över under tröskel för att bli bättre på att tåla stunder en bra bit över tröskel.
Samuel sa…
Ja tror nog du kan ha nytta av det, loppen går ju aldrig i ett jämnt tempo.. Utan det är ju fartökningar mm hela tiden.. 👍
Det jobbiga är ju att orka göra dom andra halvan av loppet också 😵

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack