Veckan innan Långlopp..

Ja nu är vi inne i veckan för premiären av Långloppscupen, har fått lite frågor hur man ska förbereda sig. Jag är ju ingen expert och det som funkar för mig kanske inte funkar för andra, vi är ju alla olika och behöver olika förutsättningar..
Men så här ser min vecka ut på ett ungefär :
Idag måndag är det vilodag från träningen, sen tisdag kör jag hårda intervaller. Onsdag blir det ett lite kortare TT ca 30min där jag blåser ur ordentligt, sen torsdag och fredag är det lättare rullpass som gäller.

Med maten försöker jag hålla mig till det normala, bara se till att jag äter ordentligt och inte slarvar. På fredagen blir det väl kanske nått extra gott:-) Det viktigaste är att äta sånt man vet magen klarar av.

Försöker även förbereda mig mentalt och ha en gameplan redo, en med drömsenariot och nån där det strular. Allt för att mentalt vara förberedd på olika senarier. Läser även startlistan så jag vet vilka jag möter..

Är ju även så att jag sitter i bilen och kör i ca 11 tim dagen innan, detta är långt ifrån optimalt. Men verkligheten är sån och jag kan inte göra nått åt det, utan får bara se till att göra det bästa av situationen.

Under tävlingsdagen äter jag sista målet 3tim innan start, sen är det inget energi intag innan starten. Under loppet är det till att försöka få i sig så mkt energi som kroppen klarar av att ta upp.

Detta är min plan för veckan, har ju inte kört så många långlopp. Så får se om detta funkar:-)

Kommentarer

Jocke sa…
Hur har det gått med seedningen? Vilket led får du starta i?
Samuel sa…
Får stå i andra led, men ska försöka tjata upp mig i första när jag hämtar nrlappen.. Annars duger det nog gott att stå i andra led också:-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack