Bra misärpass + smärta

Tog mig ut på hojen vid 19 igår, tanken var att köra på rätt bra första 90 min. Sen skulle jag köra i lugnt distanstempo sista 90 min, ville stressa kroppen lite mer än vad jag gör normalt på distanspass. Körde på min långloppsbana, hade fint tryck och kunde mata på rätt fint. Men när man kör med effektmätaren märker man att effekten är svår att hålla hög på småstigarna, blir så ojämnt tryck..
Så efter 45min smäller jag in i en sten i en utförskörning, punkan är ett faktum:-(
Ingen extraslang med heller, så blir att köra på utan luft i framhjulet. Tog 25 min hem, tur att Fulcrumhjulen tål det mesta:-) Snabbt byte av hjul i garaget, sen ut igen.
Efter 90min slog jag av på tempot, vad punkan gjorde med medeleffekten är oklart. Den sjönk ju lite, sen var det även rätt slitigt att köra med den. Men hade en snitteffekt på 328w första 90min, så lite tryck har man ju:-) efter 3 tim rullade jag in i garaget igen, dyngsur och smutsig efter att ha kört genom ett par åskskurar under passet. Tur man har vattenslangar att tvätta av hojen med!!

Har försökt undvika läsa om lida loop, blir bara bitter för att jag inte kunnat vara med. Har dock sett resultatlistan, många som gjorde bra lopp. Jan lundman från Piteå Ck är ju säkerheten själv, 6a igår. Grattis till det fina resultatet!!  Jag lär få svårt att upprepa förra årets vinst i Skellefteå med honom på startlinjen, men otroligt skoj med duktiga norrlandscyklister!!

Idag är det dock ny vecka, skolavslutningsvecka för sonen:-) Så är en del att pyssla med.. Sen funderar jag på om jag måste få min höft och rumpa behandlade, har rätt mkt smärta kvar efter kraschen än. Är nog nån blödning som klämmer på ischiasnerven, hur mkt det påverkar cyklingen vet jag inte. Men har man ont så påverkar det alltid, blir en del låsningar och kraftförluster. Sen viker man lättare ner sig om det gör ont också på hårda pass/tävling...
Sen värker det när jag ska sova, vilket definitivt påverkar sömnen!! Så får se om jag kan komma iväg och få den behandlad.

Kommentarer

Janne är grym, men har man varit i världseliten (dock i annan MTB gren) så är det kanske ingen tillfällighet
Samuel sa…
Nä han vet vad det handlar om!! När nån med hans teknik dessutom är grymt stark, då är dom svårslagen. Men han ska få ta i iallafall på lördag:-)
Hitta bla det här
http://en.wikipedia.org/wiki/1999_UCI_Mountain_Bike_World_Cup_-_Downhill

Och då har väl en hel del andra meriter också, typ sm-guld?

Det är dessutom omöjligt tackla han i diket, armbågarna står rätt ut :-)
Samuel sa…
Haha, dessutom är jag för vek för att få ner nån i diket:-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift