Budorden

Har postat den förut en gång, dom 10 träningsbudorden. Dom är ju lite lätt överdrivna, men inte så mkt som många tror.. För dom bästa inom olika konditionssporter är det nog ändå rätt nära sanningen, för jag tror inte att tex Gunde Svan blev bäst genom att bara träna när kroppen var pigg och sprättig, eller att inte våga ta till nya grepp. Alla dessa konditionskungar har ju egenskapen att fortsätta ta i även när kroppen skriker att den inte vill mer, visst denna egenskap drev en sån som Per Elofsson till överträning. Men utan denna egenskap hade han inte heller tagit VM guld...
Jag själv försöker lära mig att inte lyssna på min kropp så mkt, för min kropp är en lat och sockerberoende lögnare.. Skulle den få bestämma så låg jag i soffan varje kväll med en påse från karamellkungen i knäet. Den försöker dessutom lura mig att den inte orkar mer och är trött, men när man sätter den på prov så finns det ju mkt kraft kvar. 
Så lyssna på den när den är sjuk, men annars så testa att strunta i vad kroppen säger och utmana er själva. Tror ni kommer upptäcka att ni klarar mer än ni tror!!

Kommentarer

Thomas CKN sa…
Bra skrivet. Tror att det stämmer på många att kroppen hellre vill käka godis och ligga i soffan.

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift