Långloppsstighoj...

Nästa lördag är det ju premiärrace för mig, nu tror jag cykeln är redo iallafall. Skulle kunna sätta på lättare bromsskivor, men tror det får vara för så mkt snabbare blir jag nog inte av det..
Låt mig då presentera min egna långloppsstighoj, vi får kalla den S Habit eller nått;-)  Jag har egentligen inte gjort mkt på den, bytt handtag, däck och kör tubless. Klingan är bytt till en större, en oval 36a från Garbaruk. Skulle haft en 38 egentligen då det är en 27.5a, men detta går också. Så den är rätt nära orginalutförandet, och den är ju tänkt som en snabb stighoj med 120 i slag och en geometri som är mer åt AM hållet. Skulle jag använda den bara till långloppen skulle jag byta ut dropperposten, men nu vill jag ha kvar den och köra lite utför nät jag tränar..

Men jag har hunnit köra en del väg med den, visst man sitter ju inte lika racigt som man brukar. Utan man sitter mer upprätt, vilket är rätt skönt. Vill man vara Aero får man böja armarna lite, men ser man till hastigheten jag håller på vägarna tror jag den går nog snabbt. Även hunnit med lite stigkörning, och inne i skogen är den verkligen snabb. Körde för nån dag sen ett parti där det brukar slå och slammra rätt bra i stenarna, med Habiten kändes det knappt nått. Var bara att ta fart och trampa genom allt, så kommer trotts brist på stigkörning vara snabbare på stigarna än förra året:-)  Detta tack vare cykeln, för den hjälper verkligen till att göra mig bättre i skogen. Det behövs ju verkligen så här i början på säsongen, för man ligger ju lite efter tidsmässigt med skogscykling..

Visst skulle jag säkert vara lite snabbare med en Scalpel Si, som ju är gjord för det. Men för just mig kan nog en Habit vara nog så bra, så ska försöka visa att den är snabb. Senare i vår/sommar ska det bli intressant att jämföra 27.5" stigraket mot 29" Långloppsraket...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack