Vikten av vikt

Blev ett pass innan middagen igår också, drog av 32min strax under tröskeln. Måste säga att kroppen är rätt fantastisk, den anpassar sig rätt snabbt efter dom förutsättningar man ger den...
Idag ska jag dock vila från träningen, tur man skriver in det i planeringen annars skulle man nog glömma det:-)

Men nu till nått annat, ngt det pratas rätt tyst om. Och när det pratas om det är det i termerna att, ja några extrakilon mår man bara bra av.. Eller att är man lite tyngre blir man bara starkare...
Visst om man cyklar för hälsans skull eller bara för att det är roligt, utan krav på nån presentation är det väl sant. Men det som jag tänkte ta upp är det som det nästan aldrig pratas om, och därför skapar det ett större problem tror jag. För dom som verkligen satsar för att bli bäst finns det väl bara en sanning.. Att ju lättare man är destå lättare går det att cykla, och ärligt talat sen när har styrkan börjat sitta i bukfettet? Det här är skitsvårt och en knivsegg att balansera på, för tippar man åt nått håll blir det obra. Är väl heller inte hälsosamt att ligga på 5% i kroppsfett, men för dom bästa är det nog ett måste. Sen får man väl ha offperioder under året.. Nu kanske nån tänker att men Nino då, han är ju inte så tunn.. Nä men hur mkt fett är det på den kroppen, inte mkt!! Han har säkert samma fettprocent som Absolon, men bara lite mer muskler som gör honom explosivare. Vet att jag nu säkert kommer få lite skit för att man skriver att det är positivt att vara lätt, för det är ju att gå mot strömmen. Men alla vet ju detta redan, och att inte prata om det gör att man istället smusslar med vikt och mat. Det tror jag gör att risken för ätstörningar och andra problem ökar, pratar man om det kommer eventuella problem snabbare upp till ytan. Detta är min privata åsikt och den står jag för. Sen är jag självklart inte för en massa konstiga dieter mm, och tycker inte heller om rådande skönhetsideal. Men det är något helt annat..

Kommentarer

Marcus sa…
Hej
Jag som blev av med min cykel i Falun har nu anlänt till Lycksele för lite jobb!!!!
Hade förväntat mig snö här.
Kan meddela att jag har blivit ersatt för min cykel😀
Ikväll blir det 15 min intervall på hotel Lappland
Min merida fick inte följa med på flyget!!!
Samuel sa…
Så bra att du fick ersättning!! Det kanske finns hopp då. Ja vi lider brist på snö, brukar vara vitt här denna årstid. Men jag klagar absolut inte, går ju cykla i skogen än:-D Men alla med skotrar gråter sig nog till sömns.. Synd att inte hojen kunde följa med, då hade vi ju kunnat dra ur på en tur..
Håkan.H sa…
Som jag brukar säga till kompisarna i klubben som har för mycket kylskåpsmuskler..."det är inte lätt att vara tung"

/H
Du har helt rätt. Det är alltid viktigt för hälsan att inte vara för tung.
Däremot kan en ok vikt för ickecyklisten vara allt för tung för den cyklist som vill vara riktigt snabb. Vikten är av största vikt. sedan är det inte helt lätt, i alla fall inte för mig, att nå den optimala vikten för cykling.
Jag håller med dig som nästan alltid Samme.
Det du skriver är ju ren fakta vare sig man gillar det eller inte.
Inte så ofta jag yttrar mig om vikt på bloggen då det finns så många som stöter sig om man frångår från norm :.) Precis som du oxå nämner :.)
Samuel sa…
Nä är ju lätt att säga att man ska vara lätt, men svårare att bli lätt..Är ett svårt ämne detta, rätt känsligt att nån som ser ut som mig säger att man vill bli lättare..
Sammanfattningsvis - Inte en lätt fråga...
Hej Samuel! Jag har börjat följa din blogg, eftersom din cykelvardag påminner så oerhört mycket påminner om min egen. Det är väldigt inspirerande att läsa om dina dubbelpassdagar, högintensiva intervallpass etc. Du har såklart rätt i att det finns ett samband mellan vikt och prestation. Inte minst i elitsammanhang. Därmed inte sagt att lättast alltid har fördel. Det beror ju på vad som väger, vilket ju nämns ovan. Men, huvudfrågan är väl egentligen vikten av att visa respekt för andra, att behandla varandra schysst även på nätet och inte kommentera exempelvis vikt som såklart är väldigt personligt?
Samuel sa…
Skoj att du inspireras:-) Självklart ska man vara respektfull, skulle aldrig falla mig in att kommentera någons kropp negativt. Jag har ofta alldeles för dålig karaktär när det gäller kost,därför försöker jag jobba på det. Detta eftersom jag vill bli så snabb jag bara kan, men om detta har jag fått många negativa kommentarer. Eftersom jag redan är smal.. Men bättre kost handlar ju inte bara om att gå ner.. Men kan lova att när jag slutar jag placeringar kommer jag gå upp en del:-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Tack

Typiskt Zwift...