Bli frisk eller komma tillbaka?

Har fått höra rätt ofta sista tiden att det kanske är dags att lägga av nu, ta det lugnt och vila. Många undrar över om varför jag redan tränar lite, låter farligt säger dom... Och ärligt talat vet jag inte riktigt syftet än med att redan vara igång, mer än att jag gör det för att bli frisk snabbt och att läka på ett bra sätt. Sen om jag gör det för att börja tävla seriöst igen vet jag inte, det beslutet vill jag inte ta än.. Utan först ska jag bli hel och se vilka förutsättningar jag kan ge mig själv, sen får jag se om jag blir halt motionär eller spänstig elitare :-)
Men om jag satsar vill jag ha bra förutsättningar och kommer nog då även satsa på nått etapplopp i Europa, men även lägga mkt energi på att köra mkt i Norrland. Fast som sagt först ska mkt annat falla på plats, kropp och huvud ska orka och vara motiverad. För att dom ska orka med bör förutsättningarna vara bra, vill lägga energin på cyklingen och att marknadsföra den här uppe. Inte jaga egna sponsorer och vända på alla kronor för att ha råd, för det är jag less på.

Idag ska jag ut och cykla, har inte tränat på 2 dar nu. Så är otroligt sugen på att få dra ut och glida lite, det gör man väl bäst i tempodräkt :-)

Kommentarer

_Nik_ sa…
"Har fått höra rätt ofta sista tiden att det kanske är dags att lägga av nu, ta det lugnt och vila. Många undrar över om varför jag redan tränar lite, låter farligt säger dom... "

I slutändan kommer du säkert vara friskare än de som säger så. Jag sitter i lite samma sits med att folk säger jag skall sluta springa så mycket särskilt som jag är delvis sjukskriven och mina läkare säger tvärtom att det är det bästa jag kan göra.

Gör det du själv tror är bäst, det gör jag och jag tror vi gör samma val :-)

/Nik
Samuel sa…
Rörelse är alltid bra för våra kroppar, att inte röra på sig är väldigt självdestruktivt. Hade jag valt att sitta i soffan och vänta ut skadan, hade jag inte kunnat cykla nu... Så jag tränar för att bli frisk! Sen när jag är frisk, kan då får vi se om jag fortsätter träna för att bli bäst.. Men hoppas och tror att jag kommer orka med det en vinter till :-) Finns så mkt kvar jag vill göra!
Det är många som vet bäst och har synpunkter på allt andra gör. Det som du känner är bäst, är det du ska göra😊. Lycka till oavsett dina val.

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack