Tillbaka

Så då är jag tillbaka här, varit på en liten semestertripp med familjen. Lät då bloggen vila några dar, men nu nya tag!
För trotts att jag varit på semester utan cykel, så har hjärnan tänkt mkt kring cykling. Att jag ska komma tillbaka i samma form jag hade är målet, men ska låta det ta tid. Kommer ha hela vintern på mig liksom, har även en rätt bra bild över hur vinterträningen ska se ut. Men det tar vi närmare starten för den... Nu ska jag under ett par veckor bara träna det jag vill och känner för, sen ska jag börja strukturera upp den lite. Vill inte få bakslag på läkningen, så kommer vara mkt rehab under hela vintern. Går ju fortfarande med kryckor, så måste påminna mig att ta det lugnt :-)

Vad och hur ska jag tävla då? Där är jag inte lika säker, långlopp och Xco är ju vad jag brinner för. Men frågan är om jag vågar... För ärligt talat är jag just nu livrädd för att få en till stor skada!! släpper inte den rädslan kommer det bli svårt, måste våga ligga på gränsen lite ibland. Kommer vilja köra lite lvg, men då som träning mest. Men måste då ha en cykel för det, så får se om det går. Mina tankar just nu går väldigt mkt till längre lopp, lockas väldigt av det. Så Ragunda 100 blir där ett första test, sen ev ett 24h lopp senare under hösten.. Kommer inte vara i form för det, men vill testa och känna på det lite. För om det känns bra kanske fokus hamnar på etapplopp och riktigt långa lopp 2017, men det behöver jag inte veta förens typ december. För då hinner jag styra träningen åt rätt håll, snabb och explosiv eller seg och uthålligare...

Igår när vi kom hem kröp jag in i garaget för lite monark, var kanonväder men jag ville ha exakta siffror :-)
Hade vilat helt i 3 dar, så var lite segt att komma igång. Körde mitt referenspass 60/120, förra veckan orkade jag 7 st på 420w. Igår klarade jag 9 hela och 50sek på nr 10, detta på 435w. Så varje vecka blir bättre och bättre, känner att jag nu kan ta i och bli ordentligt trött. Snebelastar rätt mkt än och det gör ont, men smärtan går kontrollera ett tag iallafall. Hade nån sagt till mig efter olyckan att om 7 v kan du köra på dessa siffror,  ja då hade jag tyckt det varit mkt bra. Nu vill jag ju alltid vara ännu bättre, men får jobba på :-) vill verkligen bli helt smärtfri snart, och få stabiliteten i höft och ben. För nu har jag ingen stabilitet, kan inte hålla höften still i en bra position.  Men när smärtan tillåter blir det mkt styrka för dom delarna. Idag ska jag ut och cykla i skogen, längtar efter det nu :-)

Kommentarer

Jakob sa…
Härligt att läsa om din snabba återhämtning!
Samuel sa…
Tack så mkt Jakob :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack