Mjölksyra..

Behöver man träna med mjölksyra om man ska köra långlopp??
Varit på föreläsning där det sagts att det är onödigt, detta då man ligger under mjölksyran i 99% av tiden. Detta tror jag dock inte på:-) Dels tror jag man tränar rätt många andra funktioner i kroppen och huvet under mjölksyraintervaller, men även att kunna gå på rött under loppen är viktigt. För även om det är korta stunder så är det troligtvis dom viktigaste minuterna under loppet, och att efter det kunna fortsätta trampa på ett bra sätt. Så kör syraträning det är bara nyttigt:-)

Självklart körde jag mig full med syra denna morgon, 60/120 stod ju på schemat. 12 hela och 30 sek på en 13e orkade jag, supernöjd med det! Men känslan mellan dom sista är inte angenäm, visste efter 12an att det var över.. Syran i benen växer liksom under hela 2min vilan, så man har mer syra när man drar igång nr 13 än man hade efter 12an... Då är det inte långt kvar :-)
Tar en 40-50 min efter detta pass innan man mår ok igen, ändå gillar man detta. Sjuk i huvet är man nog...

Kommentarer

Kristoffer sa…
Hej

Kör du tungt på intervallerna?=)
Mvh kristoffer
Samuel sa…
Om du med tung menar låg kadens och högt motstånd? Så försöker jag variera på olika intervaller, ettorna kör jag dock ofta med rätt låg kadens. Mellan 70-80 på dom, så blir lite styrka för benen också:-)
Kristoffer sa…
Hej!

Ja precis var de jag funderade på😀 när du kör fyror så har du högre kadens o mindre motstånd då?😀
Samuel sa…
Ja då försöker jag köra med högre kadens, tror det är bra att variera. Jag är kass på att cykla med hög kadens, så behöver jobba med det lite under vintern.

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Tack

Typiskt Zwift...