Mina allmäna träningstips

Det här med att ge träningstips till andra tycker jag är svårt, för att det ska bli bra behöver man veta rätt mkt om personen i fråga. Men tänkte ge mig på lite allmäna tips iallafall.

Träna inte som proffsen!
Att kopiera andras träning funkar inte, speciellt om den man ska kopiera är proffs. Om man vill bli bra är det frestande att ta efter dom som redan är bra, men dom har andra förutsättningar... Att träna som proffs när man inte är det bryter bara ner en, utan man måste alltid utgå från sig själv och sin egen situation.

Träna som du tävlar!
Att på träningen bara ligga och nöta grusvägarna, för att sen på tävlingarna krypa fram efter stigarna funkar ju bara till en viss gräns. Därför är det viktigt tävla och sen analysera tävlingen, vad behöver jag träna mer på.. Kanske är det slätdraget, backar eller teknik. Sen träna det man är sämre på, trotts att det inte är lika skoj..

Ta i!
Tror på att det nästan alltid är bättre att ta i mer på träningen, ska man träna tröskel tror jag mer på tex 4 st 5 min långa intervaller på 370w med kort vila mellan än 20min på 340w.. Detta för att stressa upp tröskeln lite snabbare.

Träna på det du vill bli bra på!
För oss som har begränsat med tid så är det svårt att vara bra på allt.. Utan man måste nog specialisera sig, vill man satsa på linje el tempo, långlopp el Xco. För en gren kan man bli rätt bra på med begränsad tid till träning, sen finns det alltid talanger som kan allt ändå.. Men för mig krävs det viss specialisering.

Några små tips på saker att tänka på, som sagt rätt allmäna men så blir det när man ger tips en större massa :-)

Kommentarer

Anders sa…
Tja!
Skönt att din kropp läker som den ska!
Du verkar även läka väldigt fort, och det är nog för att du är vältränad och kroppen återhämtar sig därmed fortare än för oss vanliga dödliga!
Håll ut! Du är snart igång på riktigt igen.

Ville bara tacka för tipsen i detta inlägg.
Gärna mer sånt... ;) (så vi amatörer kan bli bättre)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift