Motivation

Får med jämna mellanrum frågan om hur jag motiverar mig, eller hur man gör för att motivera sig själv.. Det är en jävligt svår fråga faktiskt!!  För vad är motivation egentligen?? 
Jag kämpar varje dag för min motivation, för enligt mig är det ingen man får utan man får slita med sig själv hela tiden. Finns ingen annan som kommer få mig att nå mina mål, utan jag måste se till att göra det själv. Med eller utan det man kallar motivation, men jag tycker mer det handlar om vilja... För jag drivs av att cykla fort, eller helt ärligt talat så drivs jag av att vinna. Är en väldigt resultatinriktad person och vinner jag inte så är jag inte helt nöjd, denna egenskap är både bra och dålig. Men det är iallafall den som driver mig och får mig att orka, så som svar på hur jag motiverar mig.. Jag hatar att misslyckas!

I morse gjorde jag ett försök på kompiskampen, var fortfarande seg och det gick tungt. Var redo att ge upp efter 5 min, men istället bytte jag taktik.. Började växla tempo istället, 60sek hårt sen lugnare 30sek. Kunde ta ut mig mer så idag!! Var riktigt trött på slutet men höll ihop det ok, snittet hamnade på 383w och  5.62w/kg. Så nu behöver jag inte göra detta mer, har ju nått målet jag satte upp i november:-) Sen att nån annan drar mer watt får jag nog försöka leva med;-)

Kommentarer

Anonym sa…
Hur korrekt tror du din wattmätarutrustning är? För med dessa resultat är du ju snart uppe i världseliten och slåss med Öijer och Wengan.
Samuel sa…
Haha!! ja hur exakt den är vet jag inte, men det är en Monark 874e. Dvs den har en viktkorg där man lägger på vikter som motstånd, vad jag vet är det väldigt få felkällor på detta system. Men visst kan den fela ändå... Men det jag vet är att jag ökat 6% sen i början på november, och det är jag mer än nöjd med:-)
Öijer sa…
Haha, härliga människa som kommenterar din blogg. Enda gången jag är världselit. :)
Samuel sa…
Jag tror nästan det är du Henrik som loggar in anonymt:-)
Anonym sa…
Hej! Imponeras av din vilja o flit! Tror du ligger rätt med din träningsfilosofi!
http://centrumforidrottsforskning.se/wp-content/uploads/2015/12/SVIF-4-2015-Intensiva-intervaller-en-hit-for-konditionen.pdf
Samuel sa…
Tror jag med:-) Sen behöver man distansträning också, men den tillverkningen i musklerna går rätt snabbt. Så det spar jag tills vädret är bättre:-) För att nu nöta en massa distanstimmar känns väldigt onödigt... Rent av bortkastat:-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack