Cannondale Habit

One bike to rule them all...

Har nu hunnit testa min Habit ett tag, inga stigar har det blivit. Är ju jävligt mkt snö kvar liksom.. Men har kört på hårda skoterspår, mjuka spår, upp och ner för slalombacken och vägar. Har bytt ut klingan till en 36a, annars är den orginal än så länge.
Visst den gungar lite mer än Scalpelen på vägarna, för den blir ju superstyv när man låser den. Men det är inte stor skillnad, och hur ofta står man upp och bryter på asfalten under ett Mtb lopp...?? Nä på grusvägarna gäller det bara att kunna hålla fart, för att sen kunna köra ännu snabbare på stigarna. Testade 40 min på asfalten i lite stressad distansfart, hade då ett snitt på strax under 30. Så den går rätt bra där med:-) Sen när man kommer in på skoterspåren som är hårda, ja då briljerar den. Man sitter skönt och kan trycka på hela tiden, farten följer med genom ojämnheterna. Till och med jag längtar efter dom stökiga nerförsbackarna...

Längtar sjukt mkt efter att snön försvinner nu, vill cykla på stigarna på riktigt!!  Men lever ju helt åt helvete för långt norrut, när man ser bilder på konkurrenterna som cyklar barmark... Ja då är det snö överallt här!!

Sen när den nya Scalpel kommer, ja då kommer det nog gå ännu snabbare. För den är ju gjord för att gå snabbt, blir spännande att jämföra dom på mina slingor i sommar. Om det ändå vore juni!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift