60/120

Tänkte gå genom ett till av mina standardpass, mina älskade 60/120.. Fast det är en hatkärlek!! Är ett maxpass och dom brukar inte vara så sköna, ska köras till utmattning. Är alltså 60 sek där man tar i, sen aktiv vila 2 min. Låter inte så farligt kanske, men gör ont i hela kroppen i slutet. Ettorna ska köras på en jämn belastning hela minuten, och målet ska vara minst 10 st och max 20. Så alltså inget tokmaxning på dom 2 första, men ska vara rätt nära. Dom sista ska kännas som att det aldrig kommer gå.. Kan ta ett par pass innan man hittat lagom belastning, jag kör så att jag har en bestämd belastning sen nöter jag på den tills jag klarar 20st. Efter det höjer jag Watten:-)
Detta pass är som sagt jobbigt men billigt nyttigt, förbättrar dom flesta egenskaper man vill åt. Syreupptag, styrka, mjölksyratålighet, psyke mm
Ett bra pass på rätt kort tid helt enkelt:-)

Igår körde jag dessa direkt på morgonen, lite sliten och det märks direkt här. Fick slita hårt och kände mig rätt kass, men efter passet var det på med kläder och ut på cykeln istället. Rullade skoterspår mm. Var lite kallt men rätt skönt ute, väldigt vackert men byter lätt detta mot leriga stigar...

Kommentarer

Anonym sa…
Intressant pass det där. Ungefär hur högt landar pulsen för dig vid dessa pass? För mig toppar jag några slag strax över tröskel. Trots att jag tror jag ska dö efter varje. Funderar på om jag gör något fel eller bara för dåligt tränad :)
Samuel sa…
Känns det som du ska dö gör du rätt:-)
Pulsen hinner inte riktigt med på så korta intervaller, så den behöver du inte oroa dig över.
Anonym sa…
Ok, stort tack :) Bara att kämpa på med andra ord.
Martin sa…
Hej!

Vilken kadens brukar du köra på? Sitter du ner genom hela passet?

Tack för en mycket inspirerande blogg!!
Samuel sa…
Bara att kötta på:-)
Jag startar upp stående första 20 sek sen sitter jag så länge det går, sista 10sek får jag ofta stå på slutet.. Kadensen är kring 80 för mig, vissa pass kör jag högre för att träna på just det. Ibland kör jag dom dom styrketräning, då blir kadens mellan 60-70..

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack