Inlägg

Visar inlägg från januari, 2011

V.5

Det snackas ju en massa om dödsfyror och dödstjugor bland oss cyklister nu. Men bara för att vara värst så tänkte jag testa att köra en dödsvecka;-) Ska försöka ta mig ur komfortzonen och pressa lite extra i veckan. Får se om det går, måste ju se till att få in återhämntningen också.. Förra veckan blev trotts en hel del strul en bra träningsvecka tillslut, fick till ett riktigt bra 10/20pass igår. Kunde gasa på riktigt bra utan att ta tokslut..

Halvförkyld

Har nån konstig förkylning på G, är sjuk i en näsborre... Tät och snuvig men bara på ena sidan, kan man träna då?? Hadde planerat ett 10/20 pass, men vi får väl se hur det känns under dagen. Det blir även kalas idag då svärfar fyllde år under veckan, gott med tårta!!

Plusgrader!!

Bild
Det här är ju inte bra man kan ju bli bortskämd med mildväder. Passade på att dra ut med vinterhojen nu på förmiddagen. Blev några 10sek maxspurter och när jag kom fram till slalombacken så blev det lite styrkefyror. Var lagomt oplogat vägen upp så det blev perfekt för styrkeintervaller. Efter 4st så började jag rulla hem, var faktiskt lite krokig när jag kom hem så det tog nog där det skulle. Nacken är något bättre men att kolla över axeln om det kom några bilar var inte att tänka på..

Går bra nu..

Fy fan vad vek man har blivit, måste vara nån typ av rekordvecka. Först krånglande mage sen migrän och nu har jag supernackspärr. Kände hur det smög på under gårdagen och framåt kvällen blev det värre. Nu sitter jag och kan knappt röra mig, blir spännande att köra bil till jobbet... Knappt fått nån sömn heller då smärtan gjort att man vaknat hela tiden, blir nog en kanondag... Tur att det inte är nån trafik i garaget och att monarken står still, så kanske kan jag träna ikväll ändå.

Däckad..

Magen blev bättre under gårdagen, så jag började under kvällen ladda för att gå ut i garaget och plåga mig. När jag var påväg ut började ett lätt flimmer för ögonen, tänkte att jag fått nått i ögat. Men när uppvärmningen var klar och jag knappt såg nått skarp längre stod det klart. Migränen var påväg!! Har ca 2 anfall per år och nu var det dax, så det var bara att ta 2tabletter och krypa isäng. Mår bättre idag så man får väl göra ett nytt försök ikväll, hoppas på att det går bättre!

Matt..

Den minsta har nu spytt 5 nätter i rad.. Inget på dagarna... Själv har jag åkt på en lättare variant där magen är aningen gasig.. Försökte mig på att träna igår, men att köra 4or med risig mage är en utmaning på fler än ett sätt. Den första gick bra men sen dog jag mer och mer. Idag hoppas jag på att magen lugnar ner sig så att jag kan köra kvällens mördarpass, om den inte gör det får jag nog vänta med träningen.

Magsjuka

För andra natten iföljd har det varit magsjuka barn här nu, fast ännu har bara ett av dom drabbats. Så det kommer nog mera... Det är verkligen hjärtskärande att se en ettåring må så dåligt!

AeroCross

Bild
Kanske skulle jag köra dagens pass på dessa sulor;-) Nja skulle nog bli ganska halt. Men crossen blev riktigt snygg med mina tempohjul, skulle nog inte göra bort sig på en Lvg-tävling.. Men i Mars kommer ju asfaltshojen, tyvärr har nog inte asfalten kommit då än...

Skor

Bild
Fick klart med nya skor till sommaren i veckan, är väldigt nöjd med förra årets skor så jag fortsätter med Northwave. Blir ett par för Lvg och ett par skogsdojor Dom kommer nog att matcha hojarna fint, svart och grönt kan väl inte gå fel!? Idag ska jag försöka ta mig ut på lite återhämtningscykling, skönt att få njuta av cyklingen! Tror att man måste unna sig sån träning också för att orka med att plåga sig på dom andra passen. Under den här veckan har jag kännt på skillnaden mellan att köra ett tröskelpass med en bra natts sömn före och ett med en "orolig" natt innan. Wattskillnaden mellan passen blev väl inte så stor men skillnaden i känslan var enorm...

Kontrollerat

Har en lite lugnare vecka nu så det är ganska lugnt nu. Har kört 2 st tröskelpass med 2 20or, man kan ju inte slappa till helt och hållet. Körde ett av dom på nya rekordwatt, trotts detta känndes det relativt kontrollerat:-) Har varit riktigt trött under veckan men det hör väl till.. I helgen ska jag ta det lugnt!

Längtan

Bild
Vissa bokar resor till varmare länder och drömmer om värme och asfalt... Visst gör jag också det men just nu skulle jag nöja mig med hårda fina skoterspår och nån minusgrad. Förra vintern var värdelös då det aldrig blev några tödagar så skoterspåren blev aldrig hårda, denna vinter verkar inte bli bättre. Men jag hoppas!

Besiktning

Var och besiktade bilen igår, hade verkligen ångest innan då det känns som den håller på att falla ihop! Men på något sätt gick den igenom så nu kan jag köra ett år till:-) Annars händer det inte mkt. Avslutade en relativt tuff träningsvecka i Söndags med att köra 2*45 minuter en liten bit under tröskeln, hade snittpuls på 90% av max. Körde faktiskt ute med crossen, det hade snöat dryga decimetern och drevat riktigt ordentlígt. Så det blev ett utmanande pass men riktigt roligt, så länge man har fart så går crossen som ett tåg i snön. Har även testat att använda Zensah stödstrumpor ett tag nu, har haft dom före, under och efter träningspassen. Har även sovit med dom efter sena kvällspass och då upplevde jag mindre pirr i benen än jag brukar ha. Dom känns riktigt sköna att ha på så jag kommer nog att använda dom mycket! Har även drukit Nuun ett tag nu och det är också en positiv upplevelse, måste ju vara den perfekta träningsdrycken. Då jag nästan aldrig fyller på med energi under tränin

Brrr

-32 nu på morgonen, skönt med vilodag idag!! Blir nog en del innepyssel för jag vill inte ut och frysa.

Ångest vs Pepp

Tänkte köra ett 60/120 pass igår, gick omkring hela dagen och funderade på det. Vissa stunder kännde jag mig vansinnigt peppad att köra skiten ur mig och nästa minut ville jag inte alls. Så här pågick det under hela dagen, så när barnen tillslut sov och det var dax så var det med blandade känslor jag släpade ut mig i garaget. Uppvärmningen gick otroligt segt och det första minuten var inte heller trevlig.... Släppte väl inte riktigt men jag kunde tvinga mig igenom 10st vilket får ses som skamgränsen! Körde dom med 6kg i viktkorgen och relativt låg kadens, lyckades hålla alla över 7W/kg med ett nödrop.. Idag är det Fredag:-)

Inget pannben

Hade planerat ett tufft monarkpass igårkväll men efter jobb, middagsbesök och barnlek så kännde jag mig oispirerad. Men det var bara -9 grader ute så då var det väl bäst att passa på att cykla ute lite. Så jag tog vinterhojen och begav mig ut, blev 1 timme på Sweetspot. Hade ungefär 85% av maxpuls i snitt, inte vad jag tänkt mig men alltid något. Lustigt att vinterhojen med sina jättedäck känns så mkt stötigare än crossen.. Den är ju inte lika rolig att köra på direkt heller men det ska kanske inte en vinterhoj vara... Idag ska jag göra ett nytt försök på garaget, får vara slut med bekvämligheterna nu!!

Lyxkväll

Efter gårdagskvällens träning så möttes jag av en välkommen överraskning.. Äppelpaj deluxe! Min sambo hade fått för sig att göra en äppelpaj och blanda i en massa gott som inte står i nått recept, å jävlar vad gott!! Den tog slut inom en halvtimme... Hade en bra Måndag i övrigt oxå, Måndagar har ju börjat på betyda dubbelpass och så blev fallet igår också. Fick till 2 riktigt bra pass i garaget, trotts envis hosta som vägrar att ge med sig. Men i övrig funkar kroppen riktigt bra.

Ny vecka

Ny vecka nya möjligheter.. Känns ganska skönt att helgerna är över och att man nu får gå tillbaka till sina invanda mönster. Blir lättare att få ihop livet som småbarnsförälder när allt är som vanligt.. Blev en lugn dag dag igår med bla rabarberpaj på nedfrusna rabarber från i sommras, riktigt gott med vaniljglass!! Idag ska jag träna igen men vilket typ av pass det blir får vi se när jag vaknat till!

Blev garaget..

Tog mitt förnuft till fånga och tränade i garaget idag, inte fan kan man väl träna ute två dagar i rad.. Körde 2*20min på tröskeln, känndes helt ok med tanke på att jag var ganska energilåg. Första 20an klämde jag i med 324W och andra 336W, så det var inte så dåligt pinkat för att vara mig. Nu har jag kört mina pass den här veckan, kanske skulle man köra ett bonuspass imorgon.. Eller ska man hålla sig till planen? Halsen känns inte helt fräsch och jag hostar en del, men vilopulsen är inte förhöjd så därför har jag tränat på. Om jag inte tränar imorgon så hamnar denna träningsvecka på mellan 7-8 timmar, så inte så många timmar i veckan heller. Passen har varit fördelade såhär: 2st 10/20 1st 4*4 1st G2 2tim 1st 2*20 tröskel 1st 15/15 1st Bålstyrka på vardagsrummsgolvet Verkar detta vettigt eller tror ni jag är helt ute och flaxar?

Utepass

Var bara -5 igårkväll så jag kännde mig tvungen att dra ut på crossen en sväng. Känner mig halvkrasslig och trött så tanken var bara att lufta mig lite en stund. Lite seg första 2 min sen var det som om en propp släppte, kännde mig urstark hela tiden. Kunnde trycka på i alla backar och sen bara fortsätta och trampa. Nu var jag ju helt själv så om det egentligen gick fort vet jag inte, men känslan var positiv. Sådanna här pass är nått man behöver imellanåt för att hålla humöret uppe. Var ute i 2 timmar och hade en snittpuls på 159, vilket är 83% av max. Efter detta slog jag mig ner i soffan med en stor påse från karamellkungen:-) Nu har jag "bara" ett pass kvar denna vecka, det är ett tröskelpass med långa intervaller. Om vädret håller i sig funderar jag på att köra det ute, ja jag vet helt sjukt... Men jag vet att förra året så låste jag in mig i garaget under 7 veckor denna period och det var inte bra för cykelglädjen.. På sjukabarnfronten fortsätter det att vara hostigt, ty

Tips

Måste bara tipsa om en intressant blogg som skrivs av en mkt kunnig person. Ett mkt spännande expriment som han gjort också! http://nitrovegan.blogspot.com/

Duktig idiot!

Var vansinnigt trött igårkväll när allt lugnat ner sig men jag släpade ut mig i garaget, dom första 5 tio sekundarna känndes som betong. Men efter ett tag lossnade det lite och benen blev normala igen. Fan vad duktig man känner sig efter ett sånnt pass! Om det var så klokt att träna får vi se, ligger nog en förkylning och väntar kroppen. Ska göra allt för att den inte ska bryta ut nu... Idag ska jag försöka köra lite bålstyrka, har som vanligt slarvat med det nu igen!!

Paltkoma

Blev en vilodag igår, efter att ha varit på födelsedagskalas med palt, tårta och skrikade barn så var jag helt slut.. Så att gå ut i garaget när jag kom hem var uteslutet, köpte lite godis istället och slog mig ner i soffan resten av kvällen. Det får jag ta igen idag... Ska försöka mig på dubbla besök hos monarken idag igen. Hoppas på lika bra resultat som i måndags! Fick igår reda på att mina hojar kommer i Mars, känns bra att ha något att se fram emot nu under denna mörka och kalla period som är! Men längtar till Mars för då ska det köras skoterspår med heldämpad värstinghoj!!!

Tufft

Blev en bra måndag rent träningsmässigt, tycker om att starta veckan med att köra hårdaste träningsdagen. Skönt att få det gjort liksom.. Vad det blir idag får vi se, har just nu en olustig känsla i halsen... Men om det inte blir värre så är ett 10/20 pass planerat. Dom 40 minuterna går ju inte i raketfart direkt, men när dom är gjorda känns det alltid bra. Brukar köra 10 sekintervallern mellan 700-730W, det gör då mig lite lagomt seg... Men först ska man hem till föräldrarna och äta palt till middag.

Måndag igen

Delade känslor för måndagar.. Skönt att komma in i rutinerna igen, men det är ju väldigt skönt med helg oxå! Ingen träning igår för mig, var däremot ute med min 4åring och åkte skidor. Han måste ju lära sig vilka sporter som gäller;-) Sen var vi ute på kvällen och smög med ficklampa i skogen, det tyckte han nog bättre om... Idag ska jag försöka klämma in ett dubbelpass, får se hur det går..

Restmacka

Gjorde nog världens godaste macka igår av resterna från nyårsmiddagen. Det var paprikapesto, sallad med fetaost, älgfile, chiliaioli och västerbottensost. Jäklar vad god den var!! Gjorde även ett av vinterns bästa träningspass på årets första dag, det är helt klart så att jag klarar av att hålla högre tryck vid lite lägre kadens. Mellan 70-80 verkar vara mitt kadensintervall, så nu blir det till att försöka träna på att bli bättre på dom högre varvtalen. Idag blir det vila för min del, har haft en relativt tuff vecka med bra träning. Mot slutet av veckan kom jag igång lite bättre, livsfarligt med lugnare veckor tydligen... Fick "bara" ihop ca 6 träningstimmar under veckan men det var väldigt effektiva timmar...

Sista passet

Bild
Årets sista pass blev ett 10/20, orkade med 80 igångdrag sen vek jag ner mig. Skulle ju orka med att fira nyår på ett värdigt sätt också... Blev ett lugnt och skönt firande med god mat och dryck. Vad årets första pass blir vet jag inte just nu, har en plan men vet inte om jag orkar med den idag... 2010 kan jag väl summera ganska fort: Det började ganska bra i Mjölby där jag fick ett kvitto på att jag var med och mkt närmare dom snabbaste i början av säsongen än 2009. Sen var det Borlänge som var på tur, kännde att formen var på G.. På prologen gjorde jag ett par riktiga missar men var ändå fyra bara ett par sekunder efter ledaren. Dagen efter var det XC-lopp och benen känndes riktigt fina, då la magen ner totalt!! Så då var den helgen körd! Under Juni hade jag kanonform här hemma i Lycksele och satte enkelt rekord på mina testbanor, tog även tillbaka titeln i Busjön. Sen började formen dala lite men var ändå optimistisk inför SM, men där gick ju allt åt skogen. Kraschade hårt på uppvä