Inlägg

Visar inlägg från maj, 2012

Vad göra?

Funderar mkt just nu över vilken väg jag ska ta framöver, den bekväma eller den jobbiga.. Vill ju otroligt mkt och det tror jag i många fall är mitt största problem, för jag orkar inte riktigt mentalt. Då blir det inte alls som man vill utan snarare tvärtom, så jag borde nog sänka min ambitionsnivå och då kanske överraska mig själv positivt istället. Men har ju ett stort mål iår och fram till dess MÅSTE jag skärpa mig!! Vill känna mig snabb nån gång iår. Körde några varv på Furuviksbanan igår, och det gick inte fort.. Det positiva med det är ju att jag då vet att jag kan bättre!

Borlänge Tour

Ja då var det över för den här gången, börjar bli less på att åka hem efter tävlingar och känna mig missnöjd. Men jag vet ju att jag har mig själv att skylla för att det går som det går, vet väl också vad jag måste göra för att ändra på det. Frågan är ju bara om jag orkar med det?? Måste nog bestämma mig hur jag ska göra i framtiden, ska jag göra det som krävs för att bli snabb eller ska jag börja köra sportklass!! Om man ska säga nått om helgen så är det väl att den var stabil och jämn, hade skitskoj och mkt trevligt! Tyvärr så går det inte fortare just nu, men lyckades hålla humöret uppe och köra på ändå. Vädret bidrog väl också till en trevlig helg, riktigt varmt och skönt. Det är man ju inte bortskämd med iår... Sen är det ju så skoj att träffa alla andra trevliga cyklister och snacka skit, sen kanske inte jag var på mitt bästa humör hela helgen.. men är man butter norrläning så är man..

Vilken

Bild
Vilken ska jag ta idag då? Alla dessa val:-)

Racebild

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3642257208891&set=a.1704935257053.2094506.1048164112&type=1

Borlänge XC

Bild
Jäklar vad fort det går i elit!!! Själv tuggade jag på i ett betydligt långsammare tempo.. Finns tyvärr inte mer fart i mig just nu, men trött blev jag ändå och jag kämpade på. Tröståt en blåbärsbar från Dalblads efteråt, aldrig smakat den tidigare men den var riktigt god. Så det var väl dagens höjdpunkt...

Less!!

Bild
Är vi snart framme???

På väg

Bild
Börjar hitta bra på dessa vägar nu...

Kämpa

Bild
Detta låg på mitt skrivbord nu på morgonen... Hur ska detta sluta??

Snart sommar...

Bild
När alla andra skriver om sommar och visar badbilder och blommor som blommar, då måste väl jag visa min verklighet.... Ibland undrar man om det är samma land man bor i??? Men snart är all snö borta, och det går ju faktiskt cykla skog nu:)

Träningsvärk...

Tänkte jag skulle göra nått åt min bålstyrka igår, vanliga situps kunnde jag inte göra pga att revbenet och nacken fortfarande gör för ont.. Men plankan gick bra så jag stog väl så i 2min ungefär, och idag har man träninsvärk! Snacka om att man är vek och måste ta tag i bålträningen igen!

Långlopp

Bild
Igår kördes ju första deltävlingen i LL-Cupen, själv kör jag inga långlopp.. Har varken tid eller möjlighet att köra både XC och Långlopp, skulle bli ett jäkla resande.. Har därför valt att köra XC trotts att min brist på teknik inte direkt gynnar mig där, men slipper ju en del distansträning iallafall:-) Skoj att se resultaten, Bleckur verkar få en bra säsong iår! Själv är jag ett vrak, men det finns säkert nått njutbart i det också... Mitt senste Långlopp, viss ångest i blicken....

Sjuk och trött..

Ja känner mig däckad.. lite förkyld och helt slut, antar att det är livet som börjar på komma ikapp. Har varit galet mkt att göra ett tag nu!! Nu måste man nog ta det lugnt ett tag, Borlänge ska inte vara i fara. Får bara hoppas man hinner få tillbaka lite pang i benen:-)

TT idag!

Blev årets första Tränings Tävling idag, kunnde också köra hela Furuviksbanan för första gången iår:-) Var riktigt blött och sugande och låg lite snö på sinna håll, varvet som normalt tar strax över 10min tog nu 13min att köra runt. Tror inte det beror på att formen är SÅ dålig.. Körde 40min och lyckades ta i ordentligt iallafall, snittpulsen låg på ca 95% av max:-) Känns att det är det här jag behöver!!

När jag blir stor..

Vill jag bli en tjockis!! För det bor en i mig...

Vill ha!

Den här vill jag ha!! Visst förtjänar jag en Cykelbuss.. ??

Borlänge Tour

Kom som tur på att det var sista dagen för att anmäla sig till Borlänge Tour igår, så det blev till att anmäla sig och betala anmälningsavg. Har ännu inte bokat boende men det ska nog gå att hitta nått bra, har 2 hotell där jag brukar bo i Borlänge. Den här tävlingen känns som en av säsongens verkliga höjdpunkter, själva tävlandet har alltid gått åt skogen för mig med sjukdommar dom 2 senaste åren.... Men allt runtomkring har trotts detta varit skitskoj!! Så jag ser framemot att bli frånkörd, bara jag håller mig frisk iår så är det ju ett steg framåt. Kommer nog inte hinna få min nya gaffel innan dock så det blir till att köra med träningshjul fram, men det kommer nog inte vara anledningen till att jag blir frånkörd. Verkar annars som att tyskarna fått tummen ur och nu håller på att bygga ihop gaffeln, ska bli skoj att testa den! Hoppas den är värd all väntan..

Formtoppa

Just att vara snabb när man ska är nått jag har väldiga problem med. Tycker nästan ibland att jag blir långsammare ju längre säsongen går... Undrar vad man gör fel?? Tror ibland jag försöker för mkt.. måste nog våga ta det lugnt mer, men det blir man väl också långsam av.. Jaja det är väl bara att fortsätta famla i mörkret och hoppas att man hittar rätt nån gång. Men idag blir det nog vila!

Friskvård

Härligt att var kommunanställd ibland, vi har ju friskvårdstimme. Vilket innebär att man kan gå ut och röra på sig en timme i veckan på arbetstid:-) Undrar om det räknas som friskvård att ta i så man blir yr och andas ut lungorna när man cyklar upp för en backe som tar dryga minuten, sen gör man det 10gånger. Nu kommer jag nog vara ruskigt effektiv resten av dagen, ben och händer skakar fortfarande... Luktar svett gör jag också för duscha hann jag inte, tur att det inte är några möten kvar för för dagen:-)

Bra jobbat!

Verkar som att det börjar hända lite med MTB-cyklingen här uppe igen, härligt! Skellefteå CK Arrangerar ett lopp i Juni, i Ö-vik är det ett lopp den 18/8 och Gimonäs kör sitt Bikeboost den 1/9. Sen såg jag även nått om att Obbola IK skulle starta upp en cykelklubb med MTB inriktnig och även köra nått race under året:-) Så det verkar ju som att det kommer att gå cykla lite tävlingar iår där man inte behöver resa 10tim innan man är framme. Jag kommer försöka få in alla dessa lopp i min kalender, mest bara för att dra mitt strå till stacken och se till att det är så många startade som möjligt. Får försöka fylla en bil härifrån till varje tävling... Hoppas detta är en trend som håller i sig!!

Tur man har hjälm..

Bild
Den här bilden var i lokaltidningen i fredags, med sånna fåglar ute i skogen är det nog tur man har hjälm. Kan ju aldrig veta vad som kommer ner i huvet på en...;-)

Framhjul

Vek ju ihop mitt tänkta träningsframhjul i Hjo, så nu är jag på jakt efter ett nått nytt. Har kollat lite på dessa Sun ringle , dom verkar ju prisvärda och så kan man byta axeldiameter hur man vill. Just det känns ju ganska viktigt! Sen har jag även tittat på dessa Revolver, Dubbelt upp i pengar men då får man tub, kolfiber och tävlingshjul också. Nackdelen är att man nog måste välja en axeldiameter.. Någon som har nått annat förslag eller tips??

Nothwave Extreme

Bild
Har hunnit köra 2pass och en tävling med dessa skor nu, överlägset bästa skon jag haft! Den är otroligt styv och lätt, men trotts detta mkt skön. Känns knappt att den sitter på foten, dom har verkligen lyckats bra! Och om man inte är som jag å gillar färgen så finns den ju fegvitt också;-) Om man vill ha en racesko så kan jag verkligen rekommendera dessa!!

Nästa steg..

Tycker ju trotts att jag gnäller en hel del att det är skitskoj att träna. Är ju skoj att bli trött... Men för att bli en bättre cyklist är jag medveten om att det finns andra saker jag måste bli bättre på... Där ingår ju kost och andra inskränktningar i livet, så då måste man ju fråga sig om det är värt det. Det är just det jag funderar över nu. Vill ju bli så bra som möjligt men också leva ett gott liv... Är grymt imponerad av dom som klarar av att satsa 100%, själv är man nog för vek i psyket för det.

Is och snö...

Tog en promenad ut i skogen på jobbet idag för att kolla hur det såg ut på stigarna. Får nog inte cykla skog till helgen... Är mkt snö och is kvar än, helt jäkla vansinningt!! Förra året var det torra stigar den här veckan. Vill verkligen kunna börja träna i skogen på riktigt, känns som att man kommer mer och mer efter i förberedelserna:-( Tur att det är en lång säsong iår..

Läxa

Tävlingarna helgen som var visade tydligt på mina svagaste sidor. Måste bli vassare i starten, är så jävla feg där! Funkar inte ATT komma ut sist.. sen måste jag lära kroppen att gå på rött under kortare stunder, utan att dö helt. För nu ligger jag stadigt på tröskeln och kör... Svårt att täppa luckor då. Hoppas verkligen kunna börja träna ute i skogen till helgen, för att kunna köra tävlingslik träning.

Kämpa för H.....te

Bild
Sitter och väntar på att barnen ska somna, sen är tanken att jag ska ner i källaren och trampa lite... Men fan vad jobbigt det känns!! Har alltid svårt att komma igång igen efter en tävlingshelg, vill inte alls vara halvseriös cyklist just nu. Vill flumma, äta godis och doppa polarkaka i Oboy!! Men nä ner i källaren ska jag..  

Innolite 29"

Bild
Fick ju med mig ett par finhjul från Stockholm. Det är ett par nya Innolite 29" fälgar på ett par tune nav. Dom väger 1230g för paret, lättaste kantrådshjulen som jag sett... Körde med bakhjulet i helgen, dom känns väldigt vridstyva och stabila. Är en något högre profil än på 26"arna, vilket nog är positivt för prestandan.. Ska bli skoj att få testa dessa lite mer, även framhjulet när jag kan börja på köra det. Väntar ju på en gaffel..

Lång helg..

Bild
Dags att summera helgen.. Började med en lång resa ner till Tidaholm 115mil blev det ner då jag tog en omväg via Stockholm, hämtade där upp ett par finhjul. Tyvärr så kan jag dock inte använda framhjulet än då det är byggt med 15mm axel och min gaffel för den standarden inte har kommit än. Men bakhjulet fick gå varmt under helgen:-) Kom fram till Tidaholm vid 18.30 och checkade då in på hotellet, sen var det ut å rulla av sig resan lite. Var riktigt seg efter resan.. Sen var det mat och Tv som gällde resten av kvällen:-) Åkte ut i god tid till Hjo då jag ville provköra banan, det var en stenig historia... Men den var riktigt rolig trotts det med härliga backar. När startskottet gick fick jag en bra start för att vara mig, men då fick Tomas C en skitstart så jag for in i hans bakhjul och fick sätta ner båda fötterna. Vips så var man sist, tog några placeringar innan det bar iväg in i skogen. Körde lite defensivt då jag hadde respekt för längden på tävlingen, kännde på varv 4 att det

Ont

Klotade fint i en kurva idag då mitt aluminiumhjul vek sig... Naturligtvis slog jag revbenet som jag redan hadde en spricka i... Sitter just nu och har jävligt ont, kan inte hosta eller djupandas:-( Måste även få tag på ett nytt 29" hjul med 9mm axel eller en gaffel för 15mm. Så om det blir start eller inte imorgon får vi se..

Väntar

Bild
Ligger på hotellrummet och slappar efter en jättefrukost:-) Hojen är redo men är jag det?? Det kommer ju att visa sig snart, men så här tidigt på säsongen har jag inte så höga förväntningar. Nu kör vi!

Grattis Gunnar

Bild
Framme! Blev 115 mil.. Gunnar får gratiskaffe imorgon:-) gissningen var väl sådär men det räckte..

Oj

Bild
Ett litet stopp i Stockholm och vad kom då in i bilen??

Nu kör vi

Bild

Självförtroende..

Fösöker jobba med mitt självförtroende, men så fort det vankas tävling så går det åt helvete.. Tycker alltid att jag är kass så här dagarna innan och börjar ifrågasätta varför jag ska tävla... Tur att man är ung och har många år framför sig att jobba bort denna dumhet. Skadeläget ser väl ganska bra ut. Var ute och prövade köra lite fort igår, går bra när jag har fart.. men igångdragen hugger till ordentligt under bröstmuskeln, så det blir till att aldrig sänka tempot i helgen;-) Sen är nacken stel än men den borde inte ställa till besvär. Ikväll ska det packas...

Hur lång tid??

Verkar ju vara populärt med tävlingar på bloggar... Så kanske skulle man ha en? Ni kan ju få gissa hur lång tid det tar för mig att ta mig ner till Tidaholm på fredag, Vinnaren bjuder jag på kaffe;-) Vilade från träning igår då min kropp var stel som satan!! Nacken och bröstmuskeln är värst, kan inte svälja utan att det gör ont i nacken... Något bättre i dag men långt ifrån bra:-( Men ska försöka ta mig ut och rulla lite idag för att mjuka upp gubben en aning. Är också inne i en ätarperiod så till helgen är det en tung norrlänning som kommer ner, får försöka vara lätt och snabb till Borlänge. För där vill jag köra bra!