Inlägg

Visar inlägg från december, 2010

Slut

Nu är det äntligen slut på 2010, ska bli skönt att lämna det året bakom sig! var inte direkt nått bra år rent cykelmässigt för mig. Får se om jag orkar med någon sammanfattning av det senare. Men det är väl framåt man ska se? Blev inte 10/20 igår utan jag försökte mig på 4*4 istället, det är verkligen mina svagaste pass... Försöker mig nog på ett träningspass idag också. Sen blir det nyårsmiddag i stillan ro här hemma, smäller nog av några raketer också. Fast det blir nog lite tidigare än vid 12slaget, barnen lägger sig ju vid 8 så innan dess ska ju allt smällas av.

Blev träning

Igår tog jag mig ut i garaget igen, huvet har ej kommit igång efter julslappet.... Började med att köra ett test http://www.health-calc.com/fitness-tests/watt-max-test , såg detta på Ola H blogg. Känndes väl helt ok och enligt det så har jag 71.4 ml/kg/min, när jag testade med mask förra vintern hade jag 67 så det borde kunna stämma. Efter testet så så blev det 30 min på 324W, körde som en styrkeintervall. Idag blir det nog 10/20....

Näringsbrist

Blev ingen träning igår, hade inte skallen med mig så jag flyttade dafens vila till igår... Måste ha haft nån brist i kroppen också för på kvällen var jag helt otroligt hungrig. Slutatde med ett frosseri av sällan skådat slag, det blev mackor, kakor och skorpor i stora mängder. Vaknade även helt uttorkad med seg kropp. Undrar om det är något på gång, typ förkylning... Jaja jag kör på som vanligt så får vi se vad som händer.

Dubbelpass

Igår var det dax att sätta igång med träningen igen, började med dubbelpass! På morgonen var det premiär för mina hemliga superintervaller;-) Orkade med 2 block på 10 min, nästa gång ska jag försöka med 3 st..På kvällen var det så tid för lite klassiska 10/20 på monarken, var trött och hade låga förväntningar. Det är tydligen så det ska kännas för det gick riktigt bra, körde 10 min extra tillochmed. Jag delar inte upp 10/20 i olika block utan brukar köra alla intervallerna i ett svep. Idag så får vi se vad det blir för träning, har inte bestämmt mig än. Kroppen får nog avgöra när den vaknat till och kommit igång lite bättre.

Champion or cheat

Satt igår och gjorde det obligatoriska utbildningsprogramet för att få ut nästa års licens. Lärde jag mig nått då?? Nej vilket jävla skämt! Hur kan man ha bestämmt att alla ska genomgå den där tortyren, var ju riktigt skrattretande oxå. Jag är verkligen mot fusk och doping men nog finns det ju bättre sätt att jobba mot det än så här..

Rullpass

Japp det blev ett litet rullpass på drygt 1 timme, det var verkligen bra för psyket. Tog crossen dessutom för på den känner man sig alltid snabb, skulle jag bara få ha en cykel så skulle det nog bli den. Man kan ju cykla överallt med den och den känns alltid rolig att köra. I morgon kör den riktiga träningen igång igen och man går in i en ny period.. Hoppas nu bara på att kroppen svarar som jag vill på den träningen. Hur vädret blir skiter jag i nu för bara ett pass på tre veckor är planerat att köras ute, så det kommer att tillbringas mkt tid i garaget...

Värdelös!

Bild
Ja fy fan viket skitpass det blev igår!! Har sista tiden kännt mig riktigt stark trots hård träning, så nu med en veckas lugn och full med mat borde det ju vara riktigt bra... Tänkte mig p att köra på 5w/kg så länge det gick under ett 2*20 pass, det höll i 13 min:-( Det är lika länge som i oktober, men gjorde ett litet fuskförsök i början på December och då körde jag första 20 utan problem... Så julmat och vila är döden för en cyklist tydligen, vilken tur att det är dax för riktig träning på måndag igen då. Idag skulle jag vila men det är bara -6 ute, så jag får se om det finns en lucka för lite rullning under dagen. Avslutar med en lite barnbild så att det blir något positivt i inlägget.

Överflöd

Bild
Ja nu var julen över för iår. Hade en mkt trevlig jul här hemma med mkt folk och god mat, oj vad man äter.. Julklappsutdelning med en dansande tomte gick oxå mkt bra, inget av barnen var rädda utan bara glada. Men en sak som slår mig varje jul är vilket överflöd man lever i!! Kanske skulle man fasta nästa år eller dra ner på julklapparn och skänka pengarna till välgörenhet eller nått liknande. Känner mig väldigt tacksam för allt jag har! En bild på min underbara dotter!!

Lugnet före..

Sitter med en kaffekopp och en saffransmacka med messmör, njuter av lugnet med 2 snälla barn. Misstänker att allt tar fart snart, med en julmiddag som ska roddas klart blir det en del att göra. Ska bli roligt med både min och Christinas familjer här, men roligast blir det nog för en förväntansfull 4åring...

GOD JUL

Bild
GOD JUL!!

-24

Blev 70 min i -24 grader idag, det var vad fötterna klarade av. Mina skoöverdrag har gått sönder så det var bara vinterdojorna som stog för värmen. Övriga kroppen var inga problem, hade fyra par vantar på händerna så dom var varma.. På överkroppen var det bara underställ och vinterjackan. Mitt absoluta favvoplagg är ullunderstället med inbyggd balaclava, med den på behövs ingen värmeväxlare heller. Balaclavan värmer luften nog mkt, den var dyr men värd varje krona! Hade en snittpuls på 141 så det var ett lugnt och fint pass, precis som planerat!!

Fler rekord

Ja jäklar vad rekorden ryker nu! Brukar inte kolla så ofta på bloggstatistiken då det inte är så många som läser här, mest dom närmast sörjande.. Men kollade igår och oj vad folk som varit inne här igår.. Hittade förklaringen lite senare, självaste bloggkungen hade länkat till min sida... Vilken press att skriva om så många skulle läsa min blogg jämt, då måste man ju skriva nått vettigt. Idag ska jag ut och rulla lätt en liten stund, mest bara för att hålla igång benen. Blir även ett expriment för att se hur länge man kan cykla ute i den här jävla kylan.. Sen blir det till att vila julafton, fast vi ska ju ha middag och jul för hela släkten så det blir nog hålligång här ändå:-) Sen ska det sättas nya rekord på monarken på lördag, ska se hur länge jag kan köra på 5W/kg....

Rekord

Paltrekord idag 6st.. Fan va bra jag mår nu...

Ramptest

Var tydligen -24 ute, så att cykla ute känndes inge bra. Tänkte då bara sätta mig på TC´n och snurra runt benen lite i 60 min, men att bara ta det lugnt på den hatar jag... Så jag kom på att det skulle vara bra med ett ramptest. Känndes ganska bra och höll ut 30 sek längre än förra gången, tror att jag kunnat köra ännu längre om viljan funnits där.. Men känslan var att vägen dit var lättare än förut, sen att maxtrycket inte finns än är ju inget problem i December. Börjar man sen räkna W/kg så blir det bättre..

Egen sill

Ja jäklar vad duktig jag är;-) Nädå var nog bland det enklaste jag gjort, har aldrig gjort det förut men det var nog inte sista gången. Gjorde en sill med saffran, äpplen mm Smakade riktigt gott redan innan den fått stå och dra, så den blir nog omtyckt på julbordet. Har ju lugn vecka nu men börjar redan längta efter att trycka på igen, man är ju sjuk i huvet! Idag ska jag ut å rulla en stund men det är -19 nu så hur länge man blir ute får vi se. Börjar på längta efter mina nya cyklar nu, dom skulle ju komma i slutet av Januari början Februari. Ska bli trevligt att få hem dom och ha nått att titta på när man sitter på testcyken

Planering

Satt igår och försökte få ihop nästa träningsperiod, det är väldigt mkt pusslande.. Sen är man väl inget proffs vad gäller träningslära heller, men tror ändå att jag fått ihop det hyfsatt. Sen är det väl kanske så att det spelar mindre roll vilken intervall man kör, viktigast är väl att den körs! Sen måste man nog tro på sin ide och köra den fullt ut, för tror man att man ska bli bättre blir man det oxå. För mig är det även viktigt att veta hur dom kommande månaderna kommer att se ut, det funkar som en morot för mig. Till helgen blir det ett försök till att nå ett av mina uppsatta mål, ska prova att köra 2*20 min på min målwatt. Ska bli intressant att se hur utvecklingen varit sen början av Oktober.. Vet väl åt vilket håll det gått iallafall..

Jobbe

I veckan blir det bara 3dagars jobb, riktigt skönt! Träningen föregående vecka gick över förväntan, trots trötta och lite slitna ben så har jag genomfört passen nästan som planerat. Fick till några riktigt fina pass och nått som inte var riktigt 100, men inga platta fall.... Nu ska jag bara försöka njuta av en skön julvecka.

AAARRRGGHHHH

Ja fy fan vad jobbigt gårdagens pass var, blev inget tröskelpass utan körde lite kortare istället. Att det kan kännas så bra ibörjan för att efter 7st bli en mardröm... Körde på 460w och klarade väl av alla utom dom 2 sista på rätt watt, på dom sista pallade jag 30 sek sen blev det frittfall och syrafest... Sen fick jag sitta och må lite dåligt i fåtöljen jag har i garaget en stund, skönt! Idag hoppas jag på att orka med mina tröskelintervaller, sen blir det en lugn vecka. Detta innebär några rullpass kanske lite skidor och bara ett lite kortare tröskelpass. Ser även fram emot en massa god julmat, grisfötter, lax och röktkött mm Idag bär det av mot bagarstugan där det ska bakas gobröd, blir nog en pizzalunch där med hemgjord stenugnsbakad pizza också.

Helg

Verkar som att magsjukan kommit hit nu, den minsta i huset har kräkts. Tycker verkligen synd om små barn som kräks, dom har ju ingen aning om varför dom mår dåligt. Vi vuxna vet ju att det går över åtminstone... Men hon verkar lite piggare nu på morgonen, hoppas det håller i sig och att vi andra klarar oss bra. Idag hade jag tänkt köra lite tröskelträning i garaget. Har 2 tuffa pass kvar denna vecka så om inget oförutsett händer så ska jag nog fixa den här veckan. Men kan ärligt säga att jag ser fram emot nästa vecka då det blir ett lite lugnare tempo på träningen:-)

Kämparpass

Hade nån plan om att köra 3 timmar G2 igår, men jag var riktigt sliten och trött hela dagen. Det plus 2dm snö gjorde att jag ändrade planerna något. Blev ett lite kortare men hårdare pass, körde 2tim 14 min med en snittpuls på 82%. Kände mig som en riktig gammal disel inget klipp men kunde mata på ordentligt. Kan ju också bero på att vinterhojen inte riktigt är lika rapp som crossen.... Nu mot jobbet!!

Julfest

Var på julfest på dagis igår och tittade på luciatåg, mkt trevligt! Blev så där härligt stolt som bara en förälder kan bli. Har även tränat lite, körde bla lite 4or igår. Har en bit kvar tills wattmålet är uppfyllt på dom, närmare 20W i snitt..... Men det är ju bara i början av vintern så med lite flyt ska det nog gå.

Humor..?

Tvärtittade på svenskahjältar galan igår, det pris jag såg delas ut var årets förebild. Det gick till en stackars tjej som fått nån bakterie som gjorde att dom fick amputera händer och fötter, verkligen hemskt. Men vad föreställer priset hon får, jo 2 avhuggna händer.....Hahaha Idag ska jag försöka mig på dubbelpass igen, får se hur resultatet blir.

Vill ha!

Bild
Sånna här hjul vill jag ha till min Reacto, måste bara råna banken först... Sen skulle man kunna köra lite cross på dom nästa höst. Fast jag skulle nog ta bort klistermärkerna och sätta på gröna flames, då skulle dom matcha bra:-) Så nu är det bara till att hoppas på tomtegubben...

Skitkallt

Bild
-25 idag.. Vad är kylan bra för egentligen? Finns det någon som på riktigt tycker om sånt här väder??? Hatar verkligen att behöva pälsa på mig, vill bara kunna gå ut i sandaler t-shirt och shorts

Förfallet har börjat

Bild
Ja det var nog detta en klok man menade när han sa att förfallet skulle börja det 31a året.. Har kännt hur det sträckt i ena sidan av ryggen ett par dar, och imorse när det var barnlek drog det till. Satan va ont det gjorde! Efter det blev det till att tänka sig för innan man rörde sig. Var ute en stund i garaget och putsade på finhjulen lite grann, drömde mig även bort till torra fina stigar en stund... Sen kom jag tillbaka till verkligheten och fixade ordning vinterbesten. Har än så länge kört utepassen på crossen, men den går ju så fort att fartvinden blir ett stort bekymmer;-) Det lär man ju inte ha problem med när dom här däcken ska rullas framåt... Efter lite cykelfix så var det dax för träning... Det funkade ganska bra med ryggen så länge jag satt still och hade bra teknik, men direkt jag slarvade så straffades jag med smärta. Utecykling är nog inte att tänka på under några dagar.

Ingen träning

Bild
Blev ingen träning igår, jag vek ner mig efter allt kalasande. Hade tårtkoma hela kvällen..... Får väl försöka köra lite hårdare idag istället, skulle ju ha vilat idag men det gjorde jag ju igår. Försöker att alltid ha en vilodag under helgen för att hinna umgås med familjen en heldag. Nästa vecka ska enligt planen vara en hård liten sak! Hoppas jag orkar med det, måste nog se till att komma isäng i tid under denna vecka. Sen blir julveckan en vilovecka från träning, men knappast så lugn ändå... V52 börjar sen nästa träningsblock, med en annan inriktnig bla slipper jag tunga benstyrkepass på gym:-) Vad vecka 50 ska innehålla: 2st tröskelintervallpass 1st 4x4 1st 60/120 till utmattning 1st G2 3tim 1st Sweetspot 60 min 2st Styrkepass Får se vad kroppen tycker om vad knoppen har planerat...

Barnkalas

Idag är det kalas som gäller, så nu på morgonen ska det göra tårta mm. Sen blir det nog full fart resten av dagen.. Får se om man orkar träna ikväll efter det, ska göra ett försök iallafall. Har varit mkt nu ett tag men trots brist på sömn och tid har jag fått träningen att funka helt ok! Har haft bra motivation och hoppas att det fortsätter så ett tag till! Hoppas även på ett lite mildare väder så att man kan klämma iväg ett par utepass utan att frysa ihjäl. Temperaturen har parkerat mellan 15-20 minus sedan början på november... Så snart borde det väl vara dax för temp mellan 0-10 minus, för då går det ju bra att cykla ute! Nu tårtbakardax, önska mig lycka till!!

Kontrollerat

Körde mina 2*30 min igår, lite lägre puls än tidigare men watten fanns där. Kännde även att jag inte behövde gå över gränsen någon gång under intervallerna. Det blir alltid lite jobbigt efter 15min då man inser att det är 15 kvar.. men kommer man över den mentala spärren så går det bra. Tror att dessa lite längre intervaller är bra för mig både mentalt och fysiskt. Men efter jul blir det lite mer av korta intervaller så att hjärtat ska få jobba ordentligt. Idag blir det nog lite bålstyrka:-( På lördag blir det barnkalas för min lilla fyraåring:-)

Hungrig..

Ja jäklar vad jag var hungrig igår, kunde inte sluta vräka i mig!! Måste haft ett ordentligt underskott av energi i kroppen... Idag ska jag försöka bränna av några tröskelintevaller, men det blir nog inte förrens ikväll. Gårdagens vilodag var behövlig för idag känns benen bättre igen.

Ett par steg närmare döden...

Bild
Körde mitt planerade dubbelpass igår, inte något jag kan rekommendera.. Det blev jobbigt men det ska väl vara så! Började med ett 4*4 pass, känns verkligen att jag inte är van att gå över syratröskeln just nu. Direkt jag får syra så tvärstummanar jag, så det blev ett jobbigt men dåligt pass. Efter sista fyran så tog jag fem minuters vila sen straffade jag mig med en Tabata, jävligt låga watt med tror att den tog ändå.... På kvällen var det dags för ett G2pass, var bara 15 grader kallt så jag drog ut. Lampan funkar mkt bra.. Först timmen höll jag igen lite grann, men efter jag vände så drog jag på ordentligt. Kännslan i benen var lite slitet men trycket fanns där, ganska härlig känsla!! Kändes som det gick riktigt fort på hemvägen men det gör det ju ofta när man är helt själv.. Körde med Team crossen, vilken lyx att kunna köra vinterpass på en sådan hoj!! Den går som ett spjut och med 1.6bar i däcken har man ganska bra fäste på snön oxå.

Nytt rekord!

Hade nytt besöktsrekord igår här på bloggen, lite förvånad att någon läser överhuvudtaget.. Får nog tacka Meridas Facebooksida för det då dom länkat till dom tio budorden. Idag har jag tänkt mig på ett försök till dubbelpass, får väl se hur det går då benen som vanligt är lite möra efter gårdagens styrka. Satt igår och jämnförde förra årets träning mot årets för den här först perioden av träningen. Har iår tränat ca 2tim mer per vecka, så nu ligger jag på ett snitt på ca 8tim. Sen om det är bättre eller inte det vet jag inte...

På bättringsvägen..

Det har blivit lite bättre här hemma, men det blir ändå ett besök hos doktorn för barnen i morgon. Själv har jag inte blivit sjuk än, trots dålig sömn och reltivt hård träning... Men jag förväntar mig alltid det värsta, så snart har jag nog både influensa och magsjuka... Imorgon ska jag försöka ta mig ut och testa nya HongKonglampan, 1400 lumen borde väl räcka.. Ingen jag känner har fått tulla för sina lampor dom beställt, men självklart fastnade min i tullen....

Desperat

Konstigt vad fort man blir desperat efter sömn... Jaja ska inte tjata om hur trött jag är mer. Igår var en kämpardag!! Åkte ut på julmarknaden på eftermiddagen, köpte 5 olika korvar. Det var Björn, älg, ren, chili och vitlök, riktigt gott!! Sen fick vi träffa tomten, men han var väldigt omotiverad och dåligt klädd.... Tur att det fanns varm glögg där inne! Till middag här hemma gjorde vi oss en liten jultallrik med sill, lax, korv, köttbullar mm:-) Efter maten fanns det tid för träning, så då var det bara att dra sig ut till garaget. Sänkte effekten på intervallerna ca 15w, då jag inte kännde mig på topp. Det var nog klokt för det blev riktigt jobbigt ändå! Hoppas på en dag av tillfrisknad idag!!

Less!!

Oj vad jag skulle behöva få sova!!! Hur fan ska man orka träna, leka, vara social och sköta ett hem mmmmm när sömnen är så bristfällig??? Hade tänkt träna och gå på julmarknad idag men allt det känns helt meningslöst just nu, någon som har något uppiggande att sälja?

Dom 10 budorden

1. Du ska inga andra intressen hava jämte träning. 2. En dag utan träning är en dag utan mening. 3. När du vilar tränar dina konkurrenter. 4. Den som tycker träning är roligt, tränar för lite. 5. Träning är ett tillfälle att tävla. 6. Så länge du är seg kan du inte bli övertränad. 7. Det som inte dödar det härdar. 8. Smärta är svaghet som lämnar kroppen. 9. Många äro kallade, få äro utvalda. 10. Det finns många sätt att bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra på: TRÄNING!

2*30 min

Körde tröskelintervaller igår, 2*30 min blev det. Ett riktigt skönt men väldigt jobbigt pass, Hade snittpulsen på 91% under båda intervallerna. Har under hösten/vintern kört relativt mkt långa tröskelintervaller. Känns som att det faktiskt blivit bättre.. Ingen bättring på barnsjukdommarna, så nattsömnen är långt ifrån optimal och det börjar på att kännas. Skulle vilja sova ett dygn i sträck nu!!

Nej!

Inte igen! Sjuka barn återigen, vilken jävla höst/vinter det varit.. Dom hade ju säkert varit helt friska i en vecka, men nu hostas det igen. Så nu är det väl bara att vänta på att man själv åker dit igen:-( Satt och funderade över hur öppen man ska vara med sin träning här på bloggen.. Det är ju inte direkt hjärnkirurgi man håller på med men ändå så vill man ju vara lite hemlig. Antar väl att jag tränar som dom flesta andra och att mina hemligheter är väl kännda av alla som håller på med detta. Har inte bestämmt än om man ska lägga upp träningsplanen på bloggen eller inte, vi får se...

Fuskdistans

Bild
Var ute igår och försökte mig på lite distans. Men -19 gjorde att det bara blev 1.45 timmar.. Första timmen gick bra och var riktig njutfull med pannlampa och frusna skogsvägar, men sen började jag frysa och begav mig hemmåt. Så distansen får vänta tills kylan försvunnit... för psyke att sitta å köra distans inne har jag inte, går bra när jag kör intervaller men när jag inte ska ta i så ledsnar jag efter 10min...