Inlägg

Visar inlägg från juli, 2012

Vraket

Blev vilodag igår som planerat, känns som det varit många sådana sista tiden:-) Men igår var det välbehövligt, var ett vrak hela dagen. Inne i en riktig tröttperiod, kanske skulle prova få i mig lite mer järn.. Varje morgon när jag vaknar känner jag mig helt knäckt sen kommer jag igång till mitt i dagen, men sen efter middagen är det en ny kamp för att orka något alls!! Idag verkar vädret bli helt ok, så då blir det nog en utedag med barnen, ska försöka träna nått lite lättare pass under dygnet oxå..

Backe..

Körde mitt tänkta backpass igår, skrapade ihop 1060 höjdmeter på 1tim 20min. Blev riktigt jäkla tokjobbigt!! Det är nödvändigt att kunna köra på 24/36 i denna backe. Hade inte min bästa dag heller men lyckades kämpa på, tyckte jag blev väl seg på dom sista vändorna.. Fick sällskap på slutet av några stavgångande skidåkare, trevligt att se några andra när man tränar nån gång:-) Känner mig trött och sliten idag så det blir nog en vilodag nu:-)

1000

1000 är dagens mål, ska samla lite tuffa höjdmeter idag har jag tänkt. Men vädret ser inte ut att vara på min sida, regn och blåst... Fast det är ju bara fostrande säger dom som vet, så det är väl bara att köra. Hoppas kunna ta mig ut mitt i dagen nån gång, men mina planer brukar sällan hålla... Igår var det en mkt lätt timme med rull som blev träningen, alltså inte så mkt att skryta om. Är nu inne i period då jag är väldigt trött, måste bli bättre på att gå isäng på kvällarna!! Var igår även ute och tittade på alla raggarbilar som är i stan med barnen, är nått som kallas för motorveckan här i stan just nu. Det är en jäkla massa folk i stan nu, går knappt att parkera i lycksele. Det är man inte van vid här direkt... men det är ju positivt för Lycksele som stad och för alla som gillar bilar..

Nu nöjd norrlänning mot VM

Har blivit mer och mer nöjd över min insats på SM, är väl kanske inte altid så bra att ha en lång bilresa att älta loppet på hem... Men nu kan jag se det som var bra och dom som slog mig är helt enkelt bättre än mig än, men jag ska bli snabbare:-) Nu har jag lagt om focus mot Brasilien, jäklar vilken resa det kommer bli:-) Åker ju främst dit för att få mer erfarenhet och för att ha skitskoj, men vill även göra ett bra lopp. Så nu kommer det bli mer backträning, för att öka styrkan lite. Sen ska väl även toppfarten trimmas lite, hoppas kunna komma till Brasilien i mitt livs form.. Kanske kan man då få till en topp 7 placering, fast det är ju lite svårt med placeringsmål då kollen på motståndet är obefintlig... Hade nån tanke om att skriva lite om varje träningspass fram mot VM, vet inte om det är intressant men ni kan ju hojta till om det blir tråkigt. Sen kanske jag råkar missa nått pass men ska prova att få med allt.. Igår var det ett lätt rullpass på MTB-hojen, rullade ut till b

Mer SM..

Bild
Tänkte avsluta SM för detta år med ett litet inlägg.. Har väl varit lite väl bitter över resultatet, sa ju innan att en topp 5placering vore bra på den här banan. Så en 4e plats är ju riktigt bra då:-) Fast man vill ju alltid nå högre, och då jag kännde att benen var bätttre än jag trodde så... Det som svider lite också är mina tankar under och innan loppet.. Blir så jäkla bekväm!! När jag kämpat mig upp på till 4e platsen så var mina tankar att  nu så håller vi denna placering, istället skulle jag ha tänkt nu ökar vi upp till tredje plats!! Tror att jag måste våga trycka mer på mina "bra" ställen på banan. Men detta är ju sånt jag måste träna på också och det gör man ju genom att tävla, så det är väl bara att tänka mer aggresivt nästa tävling. Har nu haft ett par lugna dagar i stugan för att ladda om mot årets stora tävling, VM i September.. Så nu kommer all träning att riktas mot detta. Kanske skulle man lägga ut lite bananskal på banorna så man tränar miljöspecifierat

SM

Blev en 4e plats för mig iår, vad säger man om det?? Är varken nöjd eller missnöjd. Lite kort om loppet: fick starta i sista led då jag ju inte har några poäng i SWE-cupen i H-30. Fick väl till en ganska bra start, men är lite för rädd att ta i ordentligt i startögonblicket.. när jag sen jobbat mig upp till en 10plats ungefär, så hakar jag i en annan åkare och stupat rakt i backen.. Får rikta till styret och sen upp och jaga från en 20e plats. Tappade här lite kämpaglöd:-( men fortsatte att plocka placeringar hela loppet. Benen och kroppen var helt ok, men huvet och banan var inte riktigt med mig. Kommer säkert nån mer analys senare.. nu ska jag fortsätta bilresan hemåt.

Eliten

Bild
Här går det undan, jag vill också kunna cykla så här fort..

Slapp

Bild
Slappar på hotellet, ska nog upp å kika lite på tävlingarna snart.

I Götet..

Kom fram till Götet vid 2 idag, fint väder var det. Tillbringade natten innan hos Gunnar där man som vanligt blev bortskämd:-) Har snurrat runt på banan i ett par timmar idag, tycker den är rolig men jag kommer att hata att tävla på den. Den är så jävla trång!! Men det är bara att gilla läget och köra..

Packar

Packar för fullt här hemma nu, blir en del prylar som ska med.... Men det känns alltid som man glömmer nått, men tror det viktiga är med. Sen ska man ju ta sig ner också, 130mil enkel väg är det... Kommer först att köra ner till Gunnar i Norrtälje och sova där, sen kör vi resten på Lördagen. Planen är att jag ska hinna provåka banorna lite under Lördagen, det kan nog behövas... Det jag har sett av banorna gillar jag inte fullt ut, men en riktig cyklist ska ju kunna bemästra alla typer av banor.. Sen är det nog så att den med bäst ben vinner hur som helst. Ska bli väldigt intressant att se vem som åker snabbast runt denna bana, mina palltips går till Ville, Sommis och Johan Andersson. Sen kommer det nog en del snabba Göteborgare som nött banan ordentligt. För min egen del har jag inga större målsättningar utan ser det mer som en nystart med tävlande innan VM. Har ju inte tävlat sen Borlänge och det var ju ingen rolig historia direkt... Men ska göra så gott jag kan iallafall!!

Fortsatt semester:-)

Bild
Har varit riktigt fint väder här uppe sista dagarna, inte så varmt men solen har kikat fram ibland. Den här sommaren har ju lärt en att inte vara så kräsen... Men att ha semester är så skönt!! Igår blev det en förmiddag hemma med barnlek, efter pannkakslunchen drog vi på djurparken. Kollade på rovdjursmatningen, det var skoj ända tills Lisa-Marie fick en stöt av elstängslet hos Järven... Sen körde jag min egen matning, björnen såg törstig ut så han fick smaka min hemkokta saft. Han drack upp en liter... när det sen tog slut fick han en banan. Då blev han arg och gjorde ett utfall mot staketet, det gillade barnen... Träning blev det inget av, men det är väl det som är tanken med vilodagar...

Badparken

Blev till att tillbringa dagen på badparken här i stan igår, solen lyste från en blå himmel.. Men det blåste iskalla vindar upptäckte jag, var länge sen jag var så nedfryst.. Men medans jag höll på att frysa ihjäl så hade barnen skitskoj, och det var väl det som var huvudsaken.. När vi var klara så var det bara att gå över vägen till ett litet pizzahak... Var riktigt trött efteråt, men orkade med att smörja upp hojen och sen ta mig ut och rulla i 60 min. Skönt att få njuta lite en stund på hojen:-) Formen är väl ett enda stort frågetecken, men det känns skönt att få komma igång igen. Brukar ju vara så att min säsong tar slut efter SM, nu känns det som att den börjar:-) Så jag har nog lyckats med upplägget att hålla motivationen uppe hösten också, för det viktigaste återstår ju av säsongen!! Om nån vill köra med mig imorgon Onsdag så ska jag köra ett Träningsrace här på Furuvik, blir 6 varv för min del. Hur många ni vill köra bestämmer ni själva och tiden är också flexibel.. Idag s

Träningspolare

Bild
Den här killen stod och stirrade på mig igår när jag tränade, han gick lugnt omkring nere i backen. Tyckte nog jag var lite dum som for upp och ner... För min del gick det väl varken bra eller dåligt, men passet klarades åtminstone av. Idag ska vi nog dra med hela familjen och kolla på konstutställning. Sen måste jag gå igenom hojen för att kolla så att allt är fit for fight.

Gammplatsen

Bild
Igår var det vilodag så det blev en härlig familjedag. Då vädret inte behagade att vara på våran sida så drog vi på Gammplatsen här i Lycksele. Bra med en massa byggnader att gå in i när skurarna kom... Var in en sväng på Skogsmuseet och Jaktmuseet där, väldigt uppskattat av barnen:-) Avslutade med en fika på Cafeet där. Ibland behövs det inte mer än så!! Idag har jag varit produktiv och byggt ett lagningsställ till tävlingarna framöver, åker ju oftast själv och då kan det ju ibland vara svårt att hitta folk som kan hjälp till. Så med detta hoppas jag kunna fixa det själv, har inte testat än men det ska nog funka ganska bra.. Ska även försöka mig på att träna lite ikväll, blir nog lite backe. Det är behöver man ju alltid och trött brukar man också bli:-) Sen är det ju alltid lite spännade att köra nerför i leran också, för lerigt och blött lär det vara...

Redo??

Bild
Cykeln är nog redo för kommande slag, frågan är om jag är det?? Ska hursomhelst bli skoj att snart få tävla igen och träffa alla igen:-)

Leos Lekland

Blev inget med djurparken igår, regnade lite för mkt... Så vi packade in oss i bilen och körde dom 12milen till Leos Lekland. Skoj för barnen att få vara där, dom var sjöblöta i svett efteråt:-) Själv hade jag det lite svårt att ta mig runt i alla klätterställningar, dom var inte riktigt gjorda för en stel cyklist i för tajta jeans. Barnportionerna däremot var inte gjorda för barna som sprang runt hela tiden, Christoffer satte i sig sina 3pannkakor sen undrade han vart det fanns fler... Sen var det kanske inte bästa stället att åka till för mig så här strax innan SM, skulle tro att bacillnivån var som dagis på EPO... Men då jag redan är småsjuk så kanske det går bra ändå. Idag skulle jag försöka mig på att köra ett ensam TT, var inte alls taggad men begav mig ut ändå. Körde på så hårt huvet pallade. Men efter 23 min så skar jag upp sidan på framdäcket, var bara att traska hem. Nu har dom 2 senaste tuffa passen fått avslutas innan jag ens vart halvvägs, börjar bli riktigt jävla les

Satan också!!

Nu ska jag vara lite bitter så ni som inte tycker om det kan ju sluta läsa. Trottsade min jävla snuva igår för att ta mig ut till slalombacken, ville sota ur kroppen ordentligt! Kännde mig riktigt seg men huvet ville verkligen, så jag satt igång att trampa upp och ner. Började komma igång på den andra svängen, blev ju nästan glad då... Men vad händer då jo i början på tredje omgången så lyckas jag dra av kedjan!! Satan!! Var bara att börja traska hemmåt.. Och där försvann all motivation till träning för den dagen, ibland känns det fan som att men är motarbetad av någon med mkt makt... Idag blir det djurparken med barnen, då blir man nog lite gladare:-)

Taskig tajming..

Lite dålig tajming just nu.. Har ju haft en lite jobbig hosta ett par veckor och nu verkar den ha fått sällskap av nästäppa:-( Hoppas på att det bara är nått tillfälligt och att jag kommer igång så fort som möjligt, men idag blir det total vilodag. Har iallafall fått tummen ur och anmält mig till SM, blir ett H-30 race för min del. Ska bli skoj att köra mot det gänget igen:-) Fast som det känns nu kommer det tyvärr inte gå så fort för mig, men dit ska jag och känna på den härliga atmosfären:-)

Service

Bild
Idag blev det till att ge mina finpedaler lite kärlek. Dom kräver lite mer av det än tex XTR-pedalerna, men det tycker jag dom är värda...

Rull

 Stack ut igår kväll och rullade mkt lugnt i 3tim, årets längsta pass tror jag.... Är ju inte så mkt för det där med distans. Cyklade mot Busjön där det kvällen till ära skulle vara multispporttävling, skoj att se andra ta i för omväxlings skull:-) Har själv varit med och kört några år men i år var jag för lat, loppet  gör även slarvsylta av min kropp. Löpningen och rullskidorna lämnar träningsvärk i en vecka.. men till nästa år ska jag försöka löpträna en gång i veckan under vinter och vår iallafall så då kanske jag kan vara med igen... På dom 2 första sträckorna som jag följde verkade Marcus Fredriksson ta en bekväm seger..  Idag ska jag fortsätta med semestern:-)

Lagt av??

Bild
Har jag inte gjort men det känns nästan så.. Har varit småförkyld ett tag och tagit det lugnt med träningen då. Men det verkar inte bli bättre... Känns som man behöver komma igång snart igen, innan man fastnar helt i grillätarträsket.... Man får ju lite ångest över att läsa hur alla andra tränar stenhårt med olika TT lite överallt, och man själv bara slappar och äter. Men trevligt har jag:-) Gårdagen efterrätt:-)

Kändis..

Ja nu blir man väl kändis;-) Närå men det var en journalist här igår som ville skriva lite om VM resan och lite  allmänt om mig och cykling. Får se vad det blir av det sen, men visst är det skoj med lite uppmärksamhet. Nackdelen är att väldigt många i Lycksele nu kommer att veta om det, vilket ju innebär att jag måste göra nått bra av det hela. Annars får jag ju skämmas inför hela stan... Blev ingen träning igår då soldäcket var i stort behov av att oljas in, och när jag var klar med det så var klockan för mkt för att dra ut. Idag hoppas jag på att hinna ut och rulla lite lugnt i skogen.

Första utvärdering Innolite 29"

Bild
Har nu kört omkring med dessa finhjul i 2månader, så en första utvärdering kanske är på plats.. För det första så är dom snygga, inte helt oviktigt:-) Det första jag reagerade på var hur vridstyva dom känndes, Notubes och Alexfälgarna som jag kört på också var inte ens nära.. Dom känns även gedigna på nått sätt, om man jämnför med 26"fälgen så är känslan att dom är mer förtroendeingivande. Sen gör ju den låga vikten att känslan av att ha stora hjul helt försvinner, man känner sig helt enkelt mkt snabbare. Sen är man nog snabbare också:-) Har kört dom slanglösa och det har inte varit några problem med läckande luft. Har slagit igenom ett antal gånger, men inte ett ända märke på fälgarna:-) Det ända negativa jag kan tänka mig med dom är väl priset då... Men smakar det så kostar det!

Ledig

Idag verkar det bli finväder, båser som fan men solen skiner:-) Kanske kan det bli ett besök på badparken med barnen eller nått liknande idag.. Man kanske också skulle ta och skrämma igång grillen till ikväll och köra grillafton. Träningen får jag ta som den kommer under denna period, när det är sommar, sol och semester så är det njutning med familjen som är prio ett. Sen när det blir tid över för cykling så är det ju bara att slänga sig ut i skogen och gasa:-)

Vilken ..

Hade nästan glömmt bort att det ju snart är dax för SM.. Det är ju tävlingen som brukar stå högst upp på priolistan, men inte iår. Vad jag sett och hört om  banan så passar den inte riktigt mig heller, däremot ser den rolig ut. Sen så är ju alltid SM roligt med alla människor och atmosfär, och när man står där på startlinjen så vill man ju alltid cykla fort. Vad jag däremot inte bestämmt är vilken klass det blir, har ju pga av VM bytt licens till H-30. Men vad jag förstått kan jag trotts detta köra elitklass om jag vill. Det ända man måste tänka på då är att inte komma topp 10, för då får man UCI-poäng. Men det är ju inga problem:-) Om jag kör i H-30 blir det väl att stå längst bak i starten då jag inte har några som helst poäng från SWE-cupen och det inte finns nått tempolopp som bestämmer startplatserna längre.. Men det kan leva med, blir ju bara bättre träning i startmomentet:-) Jaja den som lever får se hur det blir.

Viljepass

Idag var det bara tankarna mot VM som fick mig ner i källaren för att köra intervaller där (Åskan gick ute).. Var riktigt trött, men tog mig i kragen och körde i 90 min. Klarade av att klämma av 45/15*15 rull i 15 min sen 60/30*10 rull i 10min sen 20/40*10, efter det fick det räcka. Blev alltså inga backintervaller idag men det kommer väl fler dagar. Tidigare idag var jag och Christoffer på djurparken, ganska skönt att bara kunna dra dit och låta ett par timmar gå. Efter vi kom hem därifrån har regnet verkligen vräkt ner, börjar bli riktigt less på det nu. Cyklar gärna i blötan men det är så mkt jobb efteråt... Sen är det ju så trevligt med torra och snabba stigar, men dom verkar inte existera i år...

Test

Passade på att rulla ut i regnet igår och köra ett TT med mig själv, orkade med 65min. Kännde mig lite trött och seg men farten var trotts det riktigt bra:-) Gjorde även lite matrialtester i det blöta underlaget, man vill ju veta hur saker funkar.. Fick väl dom svar som jag ville ha. Idag tror jag det blir en sväng ut till backen för lite träning i branten, fast just nu känns det inte lockande... Så vi får väl se vad det blir... Har även fått en riktigt besvärlig hosta, inget halsont men torrhostar mest hela tiden..