Inlägg

Visar inlägg från februari, 2013

Torsdag och vila

Redan Torsdag den här veckan, tycker det är riktigt skönt att veckorna går relativt fort just nu. Man vill ju ha vår och sommar så fort som möjligt:-) Problemet är bara att sommrarna brukar flyga förbi också... Idag står det vila på träningsprogramet vilket känns rätt skönt faktiskt, tycker jag gjort mig förtjänt av den. Det här med att ha hjälp med träningsplaneringen är helt underbart faktiskt, har ju bara haft det ett par veckor så rent fysiskt har väl inga stora saker skett. Men däremot känner jag mig väldigt harmonisk och avslappnad, slipper ju allt det där med att tänka och fundera. Att det också dyker upp lite nya övningar och typer av intervaller, som man inte riktigt våga ge sig på innan gör ju att det känns lite roligare att släpa ut sig kväll efter kväll i garaget. För så rolig är ju inte Monarken just nu, man börjar vara less på utsikten från den... Men nu är det bara ett par månaders hårt jobb kvar, sen ska det njutas av fina stigar och förhoppningsvis starka ben:-)

+5

Tänk om det här vädret kunnde fortsätta, +5 grader imorse:-) Tyvärr så vet jag ju att det kommer bli kallt igen och att det kommer snöa mer.. Men får ta tillvara dom här dagarna och njuta lite, för snart är det skitväder igen.. Idag har jag hunnit med ett 30min sweetspotpass ute på vägarna, isigt som fan men med massiva dubbdäck så var det inga problem:-) Ska dock bli skoj att få byta ut vinterpansarvagnen mot nått rappare till våren!!

Morgonträning

Morgonträning hör defenitivt inte till min favoritsysselsättning.. Men satan i gatan vad skönt det är efteråt, man känner sig stark och vet att nu blir dagen bara lättare. Så kanske kan det bli lite populärare med morgonpass här uppe, gammla hundar kan nog lära sig sitta trotts allt:-) Håller även ögon och öron öppna för allt som gäller XC-Cupen, tycker verkligen det är skoj att det finns några som vill lägga ner tid och energi på att få det bättre! Tror faktiskt det kommer bli riktigt bra även om det säkert kommer ta ett tag innan allt sätter sig, men så är det ju när man ska förändra nått. Att jag själv är för lat för att hjälpa till med nått typ av arbete med cyklingen får jag väl skämmas lite över, men jag försöker dra mitt strå till stacken genom att vara med och tävla så mkt jag bara kan. Sen försöker jag då och då locka över nån skidåkare att köra lite MTB, men dom är småtjuriga dom där skidåkarna;-)

40års present

Bild
Det här vore nått att dricka morgonkaffet ur, jäklar vad snabbt det skulle gå:-) Kanske skulle önska mig en i 40års present, synd bara att det är 6 år dit.. Kanske skulle man sätta upp nått väldigt högt mål och om jag klarar det så får jag köpa mig den här;-) Tränat idag också bara så att ni vet;-)

Vilodag

Igår var det vilodag från träningen, men finns ju en del annat att göra dom dagarna.. Igår var det städning i huset, sen lite skidåkning med barnen. Man får liksom inte så mkt tid över i det här livspusslet, men jag ska inte klaga. Har det ju jävligt bra! Men egot i mig hade gärna haft mer tid.. Nu väntar en ny träningsvecka och det ser jag framemot:-) Har en fin känsla i kroppen och huvet just nu, skulle vara skönt om det alltid var så här..

Varför coach??

Har från mitten av februari valt att ta hjälp av en coach, som ska hjälpa mig att styra träningen åt rätt håll och se till att jag får ut det jag ska av den. Tycker väl själv att jag kan en del om träning mm och är rätt nöjd över  resultaten jag nått med mig själv, men jag har väldigt lätt för att bli överambitiös och vill väldigt mkt. Detta leder ofta till att jag försöker träna allt på samma gång och blir väldigt spretig, detta känner man ju själv och då blir man osäker... Plus att jag har lagt mkt energi och tid på att fundera över hur jag ska träna och om det är rätt eller fel, nu får jag lägga den energin på familj och jobb istället. Så jag hoppas även på att bli en bättre människa av detta:-) Att sen någon utifrån kan säga åt en att detta är dina svaga punkter och så här ska du träna för att bli bättre på dom är ju bra, för även om man själv vet om det så är det ju lätt att blunda för det och istället träna på det som redan går bra. Att jag sen kommer att få hjälp från en av Sv

Distans....

Bild
Nu blir det till att rita ett kors i taket.. Jag har kört distans!! Tog mig ut i det ganska sköna vädret, vindstilla och -4 grader. Siktade på att vara ute i 3tim vilket för mig är ganska länge, klarade av att rulla runt i 3.40:-) Hade inte ens en pinkpaus, så det blev riktigt bra. Fick aldrig nån känsla av att vara nära att vägga, men benen blev ordentligt trötta på slutet. Men hade faktiskt väntat mig att dom skulle ta slut ännu mer, har ju inte kört ett pass över 90min på hela vintern.. Hoppas på att jag framöver kan få till lite fler sånna här pass, ett per vecka vore ju riktigt bra!! Då kanske man kan bli cyklist på riktigt:-) 90% av passet såg ut så här...

10/20

Idag blev det en gammal favorit 10/20, dvs järnet i 10sek vila 20sek och upprepa i oändlighet;-) Nöjde mig med 30 min idag, var även lite osäker på belastning då jag kört väldigt lite av dessa intervaller i vinter. Men tänkte att det är bättre att ta i för mkt än för lite, så jag la i 6kg i viktkorgen och såg till att ta mig upp över 800W varje spurt. Gick bättre än förväntat och tog mig genom dom 30 min utan att dippa något:-) Skönt när det svarar i benen! Har även haft för mig lite annat cykelrelaterat fix, känns fint att allt inför säsongen börjar vara klart. Nu skulle jag bara vilja ha någon som betalade för allt, så har ni lite för mkt pengar över kan jag ta emot:-) Är till salu! Har även kvar att fixa cykelkläder, står ju Merida på allt jag har..

Nya skor

Bild
Kom ett paket:-) 2013 års pjucks var det, Northwave extreme Tech MTB. Förra året fick jag ett par då jag körde för Merida, iår fick jag betala.. Det går utför;-) Men dom är värd varenda krona, för skönare sko har då aldrig jag haft! Skorna är ju en väldigt viktig del av utrustningen, så jag är glad att hittat en modell som passar mig:-)

Hunger

Nu vet jag hur man blir hungrig.. käka en halvkass lunch på jobbet och efter att man jobbat klart cyklar man hem och sätter sig på monarken. Riv där av ett fint pass med fyror, sen dusch och inväntan av att illamåendet ska lägga sig. Efter det var då jag hungrig:-) Fyrorna gick faktiskt över förväntan idag, skoj att överraska sig själv positivt nån gång:-) Men en sak är säkert.. det är alltid lika skönt att höra Gunnar säga: Godmorgon, det känns att man lever...

Nytt från Innolite

Bild
En riktigt fin sadelstolpe, som finns i alla möjliga diametrar. Styren i olika bredder och med eller utan rise. Tillslut en liten sadelstolpsklämma. För vikter och annan info är det bara att titta in på hemsidan, där finns nu även info om både 29" och 27.5" hjulen. Måste nog åka ner och hämta mina prylar snart, börjar bli sugen att sätta ihop allt:-)

40 min test

Körde ett 40 min test på monarken idag, fy va jobbigt. Mest var det jobbigt för psyket, är ju inte van att köra långa intervaller inne den här vintern. Körde kontrollerat men blev ändå tvärjobbigt efter 30min, men lyckades hålla uppe tempot hela vägen in i mål och kunde öka sista 3min.. Kände att jag har en del att jobba på här, så nu tar vi nya tag. Från idag har jag släppt iväg träningsplaneringen, känns riktigt bra att slippa tänka på den biten! Sen finns det andra som kan det här med träning bättre än jag, och det ska jag utnyttja. Känns dessutom som en liten extra morot att någon har stenkoll på vad jag gör, fuska går ju inte då:-)

Tävlingar 2013

Börjar få klart för mig hur säsongen kommer se ut nu. Kommer inleda med XC-CUPEN i Hjo och Tidaholm, sen blir det Borlänge Tour. I Juni blir det nån tävling här uppe och så hoppas jag kunna åka ner till Borås för den cup-helgen. Juli är det SM som gäller, ska bli skoj att köra i Södertälje på den banan som jag gillar. Efter SM siktar jag på att köra Masters VM i Sydafrika, inget helt klart där men jag ska göra allt jag kan för att ta mig dit. Måste ju även nå en viss form för att det ska vara värt att åka.. Finns nu en hemsida för Image-bikes:-) Kolla in länken här bredvid.

Drömmen lever..

Drömmen lever och frodas får bara hoppas den förverkligas också, men steg för steg kommer jag närmare. För en dag ska jag leva i min dröm...

Väntan

Fy vad den här årstiden är hemsk, känns som ett stort vacum bara.. det enda man gör är att vänta på olika saker! Man väntar på våren, cykeldelar, att den tunga känslan i kroppen ska bli lätt, att få cykla med andra, tävla lite. Ja man väntar på att livet ska bli lättare helt enkelt och roligare! Ska bli så jävla skönt att slippa klä på barnen alla vinterkläder, bara öppna dörren och släppa ut dom. Men det är bara att kämpa några månader till:-)

Lek

Bild
Idag står det lekland på schemat, men jag tränar i tanken:-)

Inställt

Igår blev det en fullspäckad dag, var på utställning och tittade på min sambos konst. Var riktigt lyckad och hon fick sälja en del tavlor och fick mkt uppskattning, roligt då det ligger mkt tid bakom allt:-) Sen blev vi lite spontanbjudna på middag hos några vänner, mkt trevligt och gott det också. Blev årets första utegrillning, oj va gott! Så även om man numer kommer hem i vettig tid efter sånna här bjudningar pga barnen, så var jag alldeles för mätt och trött för träning. Så jag fortsatte äta och TVn med Plura och hans kök blev mina vänner under resten av kvällen:-) En bra dag rent socialt men för cyklingen inte riktigt lika bra..  men jag är ju inte elitsatsande och har ju inte som mål att bli bäst. Så då kan man ju ha lite sånna dagar:-)

Sockerräddning

Planen igår var väl att köra nån typ av tröskelträning, typ 20or eller nått sånt.. Men jag vet inte vad det är med mig den här vintern, jag har ingen motivation att köra sånna intervaller på Monarken alls!! Var även riktigt jävla trött redan vid middagen och beslutade mig nästan för att ställa in träningen och slappa istället. Började trösta mig själv med lite godis och annat gott, och efter det beslutade jag att köra nån typ av träning ialllafall. När övriga familjen bänkade sig framför Gladiatorerna smög jag ut i garaget, rev av ett set med 60/30*10. Kunnde trycka på rätt bra, watten låg mellan 455-460 på intervallerna:-) Så tackvare sockret blev det iallafall nån träning, även om det bara tog 20min så är det väl bättre än inget alls... Idag ska jag och barnen på vernisage, detta då deras mamma och min darling ställer ut sin verk:-)

En glimt av framtiden

Bild
Så här kommer min Image 27.5 att se ut, med dom skillnader att jag kör med SRAM XX. Vill ju ha twisterreglagen, sen en annan sadel och med Magurabromsar. Den kommer bli snygg tror jag, sen om den blir snabb är nog mer upp till mig.. När man ser den vill man bara ut och köra, men sen kommer man på att det är vinter än:-( Men nån gång ska det nog bli vår iår också, å då jävlar!!

Vad hittade jag

Bild
Önskar jag hade bättre karaktär ibland..

Kokt

Hade hoppats att gårdagens vilodag skulle ge pangben på dagens EBMixpass, oj va fel! Riktiga skitben var det, dock fanns viljan. Så jag trampade mig igenom passet på pinsamma watt.. Men även ett dåligt pass är bättre än inget:-) Hoppas benen orkar med resten av veckan, för sen är tanken att dom ska få vila lite extra. Tror jag iallafall om nu inte coachen ändrar mina planer helt och hållet..

XX1 på Clavicula

Bild
Det här är mitt vevparti som jag lånat ut till EP för att han ville göra en adapter så att man kunnde köra med XX1 klingor. Det här är en första prototyp, sen kommer dom att tillverkas i kolfiber eller Alu. Jag kommer nog inte köra med XX1 under denna säsong, men till näst år vet man ju inte vad som händer:-) Kör du med nått annat vevparti och vill ha XX1 så har han tillverkar lösningar för många andra märken..

Vila

Idag blir det vilodag!! Tog mig genom gårdagens EBpass, men körde utan att kolla watten.. För den var inte bra igår, benen var helt körda! Hoppas att dom är tillbaka imorgon så att jag kan köra på resten av veckan. Var ju både fettisdag och pannkaksdagen igår, men jag gick allin på semlorna. Äter ju pannkakor jämnt annars:) fick i mig 3 semlor, så den där viktnedgången tar vi tag i nästa vecka..

Ny klubb

Har nu gått med i en ny cykelklubb, och kommer köra för dom under 2013. Min nya klubb blir CK Norrtälje:-) Varför kör en norrläning för dom kanske ni undrar.. ja dom börjar ju på norr;-)

Soppatorsk

Känns att förra veckan var riktigt tuff, och igår drog jag av en 55 min lång tempointervall. Så idag är jag lite sliten, men det känns skönt att vara det:-) Ska försöka hålla i med träningen veckan ut, för sen blir det vilovecka:-) Sen blir mitt nästa problem att gå ner lite i vikt, har kännts riktigt tungt med den biten under vintern. Finns ju så mkt gott att äta, och man vill ju njuta av livet också.. Men om det inte ska ta tvärstopp i backarna under sommaren så måste jag nog skärpa mig, får se om jag klarar det..

Bra vecka

Förra veckan var en riktigt bra vecka rent träningsmässigt, han även en hel del på jobbet och hemma. Var helt enkelt ruskigt effektiv:-) Avslutade träningesveckan med ett  4/1*10 pass, tror jag fick äta upp hårdkörningen från fredagen och lördagen lite. För jag var riktigt seg men det mesta satt nog i huvet för när jag kom igång funkade det ganska bra, och jag klarade av att köra på tänkt motstånd fast jag fick ta i ordentligt på dom 3 sista.. KIänner nu att motivationen för att träna är hög trotts den här kalljävla vintern!! Får försöka bromsa mig själv lite för att inte gasa på för mkt, men det är ju bättre än att inte vilja träna.. Sen blir man ju trotts hög motivation riktigt trött ibland.. Veckan som kommer nu ska focuset ligga på att mata tröskel, inte det roligaste som finns men det måste väl göras. Sen har jag även skaffat mig en coach som ska se till att jag blir snabb, fast träna måste jag nog ändå göra själv:-)

Kvällsfyror

Tog mig ut i garaget efter en lång dag igår, men med överfulla glyckogendepåer så fanns ändå hoppet om ett bra pass. Planen var att köra mina hatade 4or, vet inte varför men tycker verkligen inte om dom.. Men det är väl då man ska träna på dom:-) Tog en lång uppvärmning dvs 5 min, sen var det på första! La i 5 kg i viktkorgen och planerade hålla 80 i kadens. Funkade skitbra dom 2 första intervallerna den 3e fick jag kämpa på och sista var en enda lång pina, men jag fixade det och snittwatten hamnade på 405. Riktigt nöjd med det!! Sen var det bara att fylla på sockernivåerna igen:-) Fast snart måste jag nog börja ta tag i vintervikten jag har, för med den här vikten hamnade 4orna på 5.6W/kg men om jag skulle nå ner till Brasilienvikten så är dom värda 6W/kg. Riktigt dit behöver jag kanske inte komma men några kg lättare innan Juli vill jag gärna bli.. Idag blir det ännu en dag med barnen och träning på kvällskvisten, får se vad jag ska köra då så här sista dagen på den här Vo2max veck

Laddar för 4or

Blir nog 4or ikväll, så då är det bara att börja ladda mentalt.. Undrar om man ska lasta på och sikta på rekord eller om man ska köra lite safe?? Dom här dagarna när man är själv hemma med barnen hinner man tänka mkt på träningen och även ladda en del, tyvärr så brukar man dock vara så trött på kvällen att det ofta blir väldigt motigt att träna.. Så kanske ska jag sikta på att hålla 390W i snitt istället för att försöka gå över 400, men med tanke på att jag fixat 20*45/15 på 450w så borde jag ju även fixa fyrorna på över 400. Fast allt är ju inte logiskt i den här världen... Jaja känslan på uppvärmningen får avgöra hur det blir:-) Snart kanske man slipper tänka själv hur man ska träna och bara genomföra istället, jobbar lite på att det ska bli så:-) Då kanske ni slipper sånt här velande på bloggen..

Ovala klingor, bra eller anus?

Kommer under våren att testa lite med ovala klingor på en av hojarna, kanske inte optimalt att ha en med och en utan. Men vill jämföra lite och testa, tyvärr är det ju så att det dröjer till mitten av Maj innan man kan cykla ute på ett vettigt sätt i skogen här. Så det blir att testa lite på tävlingar också.. Men jag tror att dom är värda ett test och jag gillar att exprimentera lite så det blir nog fint:-) Har nån av er erfarenhet av ovala klingor? Idag jobbar sambon så det blir träning ikväll när hon kommit hem, tror jag ska köra klassiska 4or eller så blir det 45/15 till utmattning. Båda passen skapar en del ångest:-)

490W

Klarade av att köra 10st 60/60 på 490W, riktigt nöjd med det faktiskt. Speciellt med tanke på hur Januari sett ut träningsmässigt.. Nu blev det inte riktigt 7W/kg då jag visst är lite mer vintertung än vanligt, men det var strax under 6,9W/kg. Så då avrundar man väl till 7;-) Skönt att känna att kroppen svarar på träning igen och att motivationen finns där. Nu tar jag helg!

Hur många?

Tänkte senare idag köra 60/60, planen är att testa kroppen lite. Ska köra på ca 7W/kg och se hur många jag klarar av.. Någon som vågar gissa hur många jag fixar??

22

22 dagar kvar av Februari nu.. Usch vilken onödig månad det här, men det kanske är så att man måste ha den här skitvintern för att uppskatta sommaren!? Har kommit in i rullorna igen efter förkylningen, tränar ,jobbar, äter, leker och sover. Så det är ju bra men inte fan är det nån njutning just nu, men om några månader ska jag njuta. Njuta av att slippa klä på barnen 14 lager kläder, slippa frysa och skotta snö... Men för tillfället är det nog bara att borra ner tjurskallen och köra!!

Test?

Funderar på att åka till Umeå och köra ett test på  Fysiometrics , skulle vara skoj att köra ett laktat och Vo2max test. Men får se om det finns tid, måste nog ta ledigt en heldag från jobbet också för att kunna åka. Sen blir man lite snål också.. Men skulle vara bra att få se om det är något man måste lägga ner mer kraft på, vill man vara så effektiv som möjligt i sin träning är det ju bra att veta exakt vad man bör träna.. Idag blev det ett Vo2max Mixpass i garaget, börjar hitta tillbaka efter sjukan. Ligger på förra vinterns wattnivåer och kör, kan jag hålla mig där med den minskade träningsmängden så får jag nog vara riktigt nöjd:-) Ska den här veckan lägga focuset på just Vo2max för att nästa vecka köra mer tröskel.. Hoppas på att kroppen och huvet vill vara med under Februari, för då ska jag försöka köra lite hårdare för att få nån typ av grund att stå på. Men det finns säkert nån bacill som vill sätta stopp för det också..

Drömmen

Surfade igår in på Toppfysik, upptäckte där att det fanns en tjänst som heter personlig cykeltränare. Man får maximalt stöd och hjälp med allt, det vore ju inte helt fel. Slippa tänka nått själv utan bara göra, dessutom göra nått som en som kan har bestämt:-) Men 2500 kr månaden var för mkt för mig, men hade jag haft råd skulle jag testat. Nu får man chansa sig fram med träningen själv:-)

Olika

Under veckan i Brasilien lärde jag känna en del andra cyklister och några av dom följer man nu på Facebook, en av dom är en kille som hjälpte mig att rätta till höften lite efter kraschen. En trevlig prick från Sydafrika som tävlade i H-40, när man nu ser hur han har det där nere undrar man om man håller på med samma sport.. Han åker runt och tävlar varje helg i sol och värme och ska om några veckor vara med i Cape Epic, snacka om olika föruttsättningar mot oss här i Sverige. Därför tycker jag att vi som håller på och kämpar här i Sverige med denna sport ska vara stolta över oss själva, vi kämpar inte bara med en sport som kräver mkt slit. Vi kämpar också mot en lång vinter som tvingar oss att träna på sätt som dom på varmare breddgrader aldrig skulle göra, och detta gör vi för att få cykla ett par månader i acceptabelt väder.. Så gå med rak rygg och var stolt över att vara cyklist!! När jag ändå håller på att vara positiv så tänkte jag fortsätta med det och klappa mig själv på axel

Fikapaus

Bild
Är på leklandet med det friska barnet. Full fart!!

Mera kräk..

Har torkat kräk hela natten, ett av barnen är dålig igen. Lider verkligen med dom när dom blir så här dåliga, själv har jag klarat mig än så länge. Men jag verkar kunna ståemot vinterkräkan ganska bra, har under dom här åren med barn aldrigt behövt kräkas. Har som värst blivit riktigt kass i magen, vilket ju inte heller är så trevligt... Bara för att jag nu skrev detta kommer jag väl tillbringa hela kvällen med att kräkas.. Känner mig dock riktigt trött nu, blir ju liksom ingen sömn dom här nätterna. Blev ingen träning igårkväll och blir nog inget idag heller, vill bara slappa idag och hoppas man inte blir dålig!!

Äntligen helg!!

Trott min just nu genomusla kropp så har jag börjat längta efter att komma ut i vår och tävla, det suget brukar alltid komma den här årstiden. Därför vore det ju perfekt att kunna åka till Cypern om ett par veckor, men behöver nog all min semester till i sommar så det går ju inte.. Annars vore ju Cypern riktigt roligt, stå på samma startlinje som OS-vinnaren:-) Kanske kan man åka dit nästa år, eller så kör man CX säsongen här hemma. Då förskjuter man nog också tävlingssuget ett par månader... Har min semester första perioden iår, vilket betyder att det i stortsett kan snöa då. Den börjar midsommar veckan... Brukar vara ganska värdelöst att ha den perioden här uppe, men man får väl hoppas på mirakel! Men nu är det iallafall helg, Fyfan va skönt!!

Vill mer..

Lite jobbigt nu när man vill mer än vad kroppen klarar av, vill sota ur systemet ordentligt. Men inser det skulle göra mer skada än nytta, måste ju skynda långsamt:-( Gillar inte det!  Får se om jag hinner träna nått idag eller om det bara blir fredagsmys ikväll, och då menar jag godis och Tv. För det är så jag myser, inte som dom här seriösa cyklisterna som myser på monarken för där lider bara jag..