Tungtrampat

Körde igårkväll min intervaller som planerat, 3*10min där jag drar på ordentligt 1a minuten. Tog mig ut vid 21, var nog den enda som cyklade för att jag ville och inte för att jag inte fick köra bil..;-) Tänkte testa hur det såg ut uppe på Tannberget, började ju lite smått på bygga en bana där i höstas. Var väl körbart men inte skoj, ligger kvar snö där skidspåret gått. Där det inte är snö var det hemskt mjukt, sjönk ner i leran mellan 5-10cm. Så lite för tungtrampat än där, får nog vänta ett par veckor innan det blir bra. Känslan på intervallerna var dock helt ok, får hoppas den sitter kvar idag också.. Idag ska jag köra ett litet TT mot mig själv, hoppas på att det är relativt snöfritt i Furuviksskogen. Brukar vara rätt tidigt där, mkt sand i marken så lär vara tungkört i vätan. Men man får förtränga att det går sakta och se till träningseffekten istället.. Längtar efter race nu, hoppas att killarna ute i Obbola drar ihop nått snart:-) Verkar bli en grym anläggning dom bygger där, xco banan blir häftig av det jag sett!!

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Samuel

Såg i en artikel att du brutit nyckelbenet och slagit axeln ur led. Nyligen slog jag axeln ur led. Hur lade du upp din rehab och är du helt återställd eller har den hoppat ur led fler gånger?

Mattias
Samuel sa…
Jag är väl helt återställd, lite svagare och kan få lite smärta när jag blir trött i musklerna. Inga problem med att axeln hoppar igen. Min rehab var att så fort som möjligt börja cykla igen och leva normalt, slängde allt stöd för axeln mittellan mm efter ett par dagar. Läkte väl inte ihop helt rakt då, men är övertygad om att jag snabbare blev återställd och starkare än annars. Gick även till en friskvårdsklinik där jag fick laserbehandling och så gnuggade han "sönder" musklerna, detta för att dom skulle läka ihop på rätt sätt. Gjorde detta 4gånger ungefär, sen gnuggade jag själv däremellan och vissa rörlighetsövningar. Men mitt bästa tips är att börja använda armen och axeln som vanligt så fort det går, då tränar man den hela tiden:-)
Anonym sa…
Ok, tack för tipset. Jag har samma tankegångar som dig. Ska till naprapat nästa vecka, så låt se vad han säger. Lycka till med cyklingen. : )

Mattias

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack