Livspussel

Har ju lovat att skriva lite om hur man får tid för träning när man har familj och jobb mm, det första tipset är tid får man inte det måste man ta sig...
Sen gäller det att vara väldigt disciplinerad och välplanerad, detta samtidigt som man måste vara spontan och flexibel..
Med detta menar jag att man behöver planera sina veckor rätt noga, titta över när man tror att det kommer gå träna under veckan. Sen tar man passen man vill göra och placerar ut dom där tiden finns, glöm inte att ha kollat med sambon att det ok. Är inte skoj att träna när man vet att man har en arg sambo hemma... Sen gäller det att ha disciplinen att genomföra planerna, för det kan ju bli en del tidiga morgonar och sena kvällar med träning. Det är ju inte alltid det roligaste, men man får påminna sig om varför man gör det. Det är ju för att man vill bli bättre!
För er som har ett jobb där man kan komma iväg på lunchen så är ju det ett mkt bra tillfälle att träna, ett kort och hårt pass mitt i dagen är ju perfekt att få till. Lunchen får man då äta på fikarasten och lukta lite dåligt får man göra under eftermiddagen:-) 

Med att vara spontan och flexibel menar jag att det ju som småbarnsförälder sällan blir som man planerat, då måste man kunna frångå sina planer. Är ju rätt ofta som allt skiter sig i planeringen och då måste man hitta nya vägar, inte sjunka ner i soffan och skita i träningen. Har läggningen dragit ut på tiden så man inte hinner köra sina 2*20 min tröskel, då får man kanske köra 1*20 eller ta ett annat kortare pass som man tänkt köra under veckan. Det viktiga är ju att göra nått i alla fall:-) Samma sak om man helt plötsligt får mer tid över en kväll, lägg då på lite tid:-) Men att få till veckor med över 10 tim är något mkt ovanligt för mig i alla fall, istället satsar jag på kvalitet.

En sak som kan vara lätt att glömma är att få in vilan, för att träna ner sig på botten är inte svårt!! För oss som har både familj och jobb att tänka på är det svårt att få in vilan, vi kan ju inte bara lägga oss på soffan och ta en tupplur efter träningspassen. För gör man det finns risken att man får stryk av sambon;-) Så se till att ha minst en dag i veckan där det bara står familjeflum på schemat, detta är bra både för själen och musklerna! Ett bra tecken på att det är dags att vila lite är när man börjar bli lite väl grinig hemma...  

Att träna hårt och försöka bli snabb är svårt, men att det går är jag övertygad om. Jobb och barn är inget hinder, det ökar bara på utmaningen lite:-) Dom ger ju väldigt mkt energi och glädje med!! Visst får man offra lite, så mkt socialt liv vid sidan av finns det tex inte tid för.. Men så länge man gör något man trivs med så gör inte det så mkt!

Nu har jag skrivit lite övergripande, är det något speciellt ni undrar över så ställ frågor:-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift