lördag 13 januari 2018

Träningsläger.. Or not..

Väldigt många cyklister nu är nere i värmen på nån varm ö, och det vore ju inte fel. Man kan ju hitta rätt bra priser också på resor, så bara ta ledigt då..
Men nä jag kommer inte åka iväg nått, jag har inte tid och samvete för det. Har ju tre barn och sambo här hemma, att lämna dom själva en vecka för att jag skulle njuta i värmen känns sådär. Dessutom kan jag ju träna här hemma också, inte lika skönt men samma effekt. Istället för att åka iväg så jobbar man lite mindre här hemma, och passar då på att träna mer istället. Sen är man hemma som vanligt och kan hjälpa till med allt här, även sköta företaget om det behövs.
Veckan som kommer blir en sån vecka för mig, ett träningsläger på hemmaplan helt enkelt. Ska försöka få in nästan lika mkt timmar som om jag vore i värmen, blir väl inte riktigt lika mkt då jag ju ska jobba lite också men absolut tillräckligt. Fixar jag planen så har jag då aldrig tränat mer en vecka.. ☺️
Kommer bli intressant att se hur kroppen känns efter dom kommande 2 veckorna, men först idag sk jag bränna ur benen med Vo2max intervaller. Lite lagom ångest över det nu då man kommer må kasst ett tag, men nån timme efter brukar det ju kännas bra igen..

Testade även denna igår för första gången, den är helt sjukt kul ju!! Jag har varit mot elcyklar, men är totalt omvänd och nu ett stort fan.. För min del är det ett fantastiskt instrument att köra teknik i hög fart på, detta utan att slita på benen.. På lugna dagar kunna köra snabbt i skogen.. Det är faktiskt en rätt sjuk känslan att köra denna cykel, man måste testa och tycker man inte om det efteråt.. Ja då gillar man inte att ha skoj på hoj helt enkelt!!

4 kommentarer:

ola sa...

Du är välkommen med familjen och träna här nere i södern när du vill. Stigar och cykelvänner finns här. Snön är oftast borta mitten april. Kan visa frugan köpcentrat fast...då blir det kanske ingen billig resa??

Samuel Brännlund sa...

Låter bra det 👍
Skulle haft lite stigträning i April 😊

Anonym sa...

Hej! tack för en bra blogg!
När du har en vecka med fokus på distans/mängd hur tänker du då?
Bara långt och lugnt eller med inslag av en massa intervaller?

Samuel Brännlund sa...

Tack!
Ska jag köra mängd så är det rätt lugnt tempo, kan vara nån intervall inlagd och nån spurt kanske. Men för att orka så är det inte mängder med intervaller, sen nått pass under veckan med vanliga tröskelintervaller för att hålla farten uppe ☺️