Analys av VM.

Har gått igenom hela VM äventyret några gånger i skallen nu... Så kanske är det bäst att skriva av mig det.

Förberedelser: Var jäkligt bekvämt att Tommy O bokade flyg och boende mm, lite lyxigt!  Mina egna fysiska och psykiska förberedelser var riktigt bra, har nog hittat nyckeln till hur jag kommer i form. Sen kämpade jag mig ner i vikt ordentligt också, var riktigt tufft men i backarna märktes skillnad!
Lyckades också hålla mig frisk vilket är A och O!

På Plats: Var på ett väldigt bra humör när vi kom på plats, kännde verkligen att jag kunde njuta:-)
Vi bodde på ett fint litet hotell, som dock inte kunnde laga mat... Vi var 3 vuxna män i ett litet rum, vilket nog inte är optimalt. Men då vi alla var lyhörda och visade varandra respekt och förståelse för våra olikheter funkade det bra! Vi är ju trotts allt olika och inför en viktig tävling så märks det då man vill förbereda sig olika, men jag har fått riktigt bra vänner i Gunnar och Tommy:-)
Upplägget med träning fram till tävlingen var nog bra, men jag fick lära mig den hårda vägen att man måste vara ännu mer nogrann.. Gjorde en av mina värsta krascher där det kunnde gått riktigt illa.. nu slog jag mig "bara" ordentligt. Detta var i en enkel utförskörning, men det var nog därför jag slarvade och klantade mig. Måste se till att minimera mina misstag!! Smällen var som sagt riktigt hård, dagen efter var ett ben drygt 3cm längre än det andra och jag kunnde lyfta det ca 1cm från marken. Tog mig ca 15 min att gå ner till frukosten (ca300m), då ingick en paus i trappan där jag satt och grät en stund. Detta både av smärta och besvikelse, för jag insåg ganska direkt att det var kört! (Läkaren här hemma uppsakttade att jag hade ca 5dl blod i muskeln)
Försökte dom närmaste dagarna kurera mig så mkt som möjligt, men det blev endast en minimal förbättring. På Fredagkväll så bestämmde jag mig för att inte köra men sa väl inget rakt ut om det, pratade med Benny A som just vunnit VM-guld, han sa då nått klokt. Försök att bara starta och ta in allt du kan då, det du då har lärt dig om starten och den känslan har du nytta av längre fram.
Så under lördagen försökte jag ställa om mig på att tävla, det var svårt... Sen hade ju både Tommy och Gunnar åkt på nån matförgiftning, vilket inte gjorde det möjligt för Tommy att starta på Lördagen. Detta gjorde ju inte att stämmningen var på topp i vårt lilla läger! På Söndag morgon drog Gunnar och Tommy iväg till tävlingsområdet för att Gunnar skulle tävla själv låg jag kvar på hotellet och käkade 2 frukostar.. Mkt tankar om hur det skulle gå att genomföra loppet gick genom mitt huvud, men mitt mål blev att föröka ta mig runt! På uppvärmingen försökta jag hitta en taktik för att ta mig upp och av cykeln utan att svimma av smärta, hittade en men den tog tid och var inte stilren.. När loppet vär var igång så fick jag ta det tempo som kroppen tillät, hade bitvis fruktansvärt ont men kämpade mig imål iallafall.
Lärdomarna härifrån får bli: Trotts att jag klarade mig så måste man tänka på vad man äter.. Var nogrannare på banbesiktningarna, även dom lätta partierna.. Var tacksam för en hel kropp!! Sen lärde jag mig otroligt mkt bara av att se och lyssna på Benny, Gunnar, Tommy och Gjertrud, så till er ett stort tack för allt stöd och alla tips!!!

Hemma: När man kommer hem märker man fort att det finns en värld utanför bubblan man levt i! Så att sitta och tycka synd om sig själv funkar inte, har haft bra och dåliga dagar sen jag kom hem. Vissa dagar har jag hatat mig själv för att jag inte tog tillvara på den här chansen, och andra dagar har jag varit nöjd över min insats.. Men nu har jag börjat träna inför nästa år och det känns skönt för då kan man lägga det här bakom sig och se framåt mot nya mål! Om det blir VM nästa år?? Det vet jag inte just nu, vill känna att jag kan komma minst lika bra förbered då. Och det vet jag först efter en lång och hård vinter om jag kan...
Nu trampar vi vidare!! 

Kommentarer

Anonym sa…
Det var lite trångt i rummet med 3 cyklar + packning och vi som skulle sitta på cyklarna. Vänner blev vi ordentligt men lite överdrivet att Gunnar använde din tandborste hela veckan. Tommy.
Samuel sa…
Haha och jag som trodde städerskan snott den och fick använda flyplanstandborsten, men det var ju Gunnar som tydligen skulle ha 2st..

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

Tack