söndag 11 maj 2014

Billingeracet

Jaha då var långlopps debuten avklarad, Billingeracet igår blev en rätt lerig och jobbig tillställning.
Kom ner till Jakob på fredagen, och vi började med att bege oss ut i skogen och rulla ur benen lite. Försökte trycka på rätt bra under några kortare perioder, allt för att väcka kroppen:-)
Sen blev det middag, pannkakor i massor bjöds det på. Gott som fasen och bra med energi i den maten, efter middagen var det preppning av utrustning och godis som gällde. Lite snack om taktik hans också med:-)
Upp vid 6.30 på lördagen för att äta frukost och sen köra sista dryga timmen till Skövde, väl där var det till att hämta nr.lappar och snacka med alla trevliga cyklister:-) Rätt mkt folk på långloppen om man jämför med XC...
På startlinjen började man bli lite nervös och ångesten kom smygande, men lyckades vända tankarna till det positiva. Kom iväg fint i starten, men blev lite feg då vissa kör väldigt brett och oförsiktigt... Tyckte det gick i ett behagligt tempo upp, och kunde ta några placeringar i skogen upp mot toppen utan att bränna nått krut. Sen var det bara till att börja gasa, hamnade direkt i andraklungan men visste inte riktigt hur placeringarna låg till. Men det gasades på rätt friskt ett tag och jag tog mina förningar som jag skulle, strulade dock till det vid ett blöthål och tappade kedjan. Fick jaga ikapp vilket var lite jobbigt faktiskt.. Väl ikapp funkade samarbetet bättre å bättre i klungan, efter 3-4 mil var det 4 st som drog klungan. Palmberg, jag, Daniel B och Fredrik L. Här kännde jag mig stark, men då strular det igen i ett surhål och kedjan far åt helvete. Tappar klungan och får börja jaga igen, är nästan ikapp då jag i min iver kör för fort utför och framdäcket glider undan i leran. Slår i hårt och viker styret, bryter tillbaka det på ett ungefär och kör vidare. Härifrån ser jag nu suddigt, hoppas det beror på all lera i ögonen och inte smällen i huvet. Jagar vidare och närmar mig klungan igen, när jag väl kommer ikapp är jag ordentligt trött. Då ser jag palmberg öka tempot in i nästa skogsparti ligger sist i klungan och är astrött, så hoppas på att det ska återsamlas senare. Det gör det inte och härifrån är det en kamp in i mål. Hamnar med Jan lundman från Piteå Ck och vi har sällskap hela vägen in i mål, lyckas dock cykla ifrån honom i strupen:-)  Men vi kommer nog mötas och ha härliga fighter här upp i norrland på tävlingarna, ser fram emot det:-)
Kommer i mål trött och men ändå nöjd, har ingen aning om placering men hör nått om 10a.

Blev 9a tillslut vilket jag är mkt nöjd och stolt över!! Behövde detta för mitt självförtroende och fick visa för mig själv att jag hör hemma i elitklassen. Har inte varit helt lätt för mig att ta det steget kan jag säga, i H-30 var jag trygg i mig själv. Så det här är rätt stort för mig och jag är stolt över att vågat ta steget över till elit! Nu hoppas jag ta med mig erfarenhet från detta race och vara med och kriga även i Falun. 

Tillslut ett stort tack till Jakob (som krigade till sig en 16 plats) för boende och Anders för kanonlagning, utan denna hjälp hade det varit omöjligt!!

5 kommentarer:

Jocke sa...

Mycket bra resultat särskilt med tanke på strulet. Grattis!

stefan sa...

Bra kört där! :) Kolla vad kedjetappen beror på så det inte upprepas. Hatar kedjettapp :)

Samuel Brännlund sa...

Tackar!! Att ta fixa kedjetappen står just nu högst på min lista, tror mig veta anledningen också.

Tomas Åström sa...

Strongt. Verkligen en boost för resten av säsongen.

Samuel Brännlund sa...

Ja så är det Tomas, man vet liksom att man är på rätt väg och att slitet i vinter inte varit förgäves.