2015

Ja vilket år detta varit!! Började med att jag la av, men insåg att nä jag vill ju cykla. Så bestämde mig att satsa riktigt hårt och göra det på mitt sätt, tränade hårt hela vintern och missade totalt ett pass på hela vintern och våren. Fick höra en del om att jag nog tränade lite fel mm, då skulle dom bara veta hur jag egentligen tränat.. Men ville göra detta efter min premisser och har lärt känna mig själv rätt bra sista åren, så har rätt bra koll på signalerna min kropp ger. Har skrivit rätt öppet om min träning, men har väl utelämnat vissa saker. Träningen är ju mer än intervallerna på cykeln, allt spelar ju in... Men hade en bra försäsong och kände mig väl förbered, väntade ända tills den 13 Juni med att börja tävla. Då var det Krafttrampen MTB i Skellefteå, kom där 2a efter en punka på slutet. Var då lätt bitter över att min otur verkade fortsätta!!
Åkte hem och fortsatte träna, men nu med fokus mot XCO SM, så nötte teknik rätt hårt just nu. Mkt hopp mm, för målet med denna tävling var att kunna genomföra den och våga! Kom ner dit och var skitnervös.. Men kunde köra alla A-linjer och kände mig bekväm, kom in på en 20e plats i ett mkt tufft elitfält. Är så här i efterhand grymt stolt över att jag fixade det, för var en stor mental tröskel att kliva över där...
Efter detta tog jag nu sikte mot långloppen, märkte när jag tränade på det hur skoj jag tyckte det var. Att köra stig är ju skitskoj:-) Åkte ner mot Övik för att köra Tolvtjärnsloppet, en tävling jag verkligen gillar! Här gick det skitbra, kunde genomföra loppet exakt efter planen och vinna:-) Var väldigt nöjd med detta, då det var ett viktigt kvitto för mig. Även en boost för självförtroendet!
Efter detta lopp tog jag en tuff träningsperiod för att komma väl förbered till LL-SM. men innan det loppet skulle det köras BikeBoost i Umeå, 4 mil med tuffa stigar. Visste att det skulle bli tufft mot stigfantomerna Henrik och Jan, men lyckades vinna även detta lopp. Mkt skoj!!
Nu var det dags för årets MÅL Långlopps SM!! Hade verkligen laddat för detta.. Och det gick ju hur bra som helst, lyckades spurta till mig en 5e plats. Den platsen var mitt hemliga drömmål med SM, så att jag nådde det är jag verkligen nöjd med! Är faktiskt lite löjligt stolt över att jag fixade detta, för det har inte varit lätt. Men känns som det är värt det slit man lagt ner nu, så kommer satsa ännu hårdare mot nästa år!! Hur jag ska göra det kommer jag berätta senare:-)
Detta var en kort resume av mitt tävlingsår, men har ju varit ett rätt kort år:-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift