Protest eller inte..

Varit en hel del snack idag om gårdagens felkörning av dom fyra första på SM.. Fick ikväll ett samtal från SCF, där han förklarade hur dom tänkte och beklagade situationen. Jag fick även säga vad jag tyckte och hur en eventuell liknande situation i framtiden skulle hanteras. Kändes riktigt bra att dom ringde mig, och vi fick prata om det. Vi var överens om att det var bra att det blev dom bästa som vann, men att allt kunde sköts på ett annat sätt. Men har full förståelse för att det blir lite svårt att hantera sånt här, händer väl inte så ofta antar jag.. Men har insett att jag nog var en protest ifrån ett SM guld och en mästartröja, men hur skulle det känts att cykla runt med den när man vunnit den så?? Det känns nog ändå bäst så här, grymt nöjd över min prestation hur som helst så ingen bitterhet:-) Ett stort grattis till medaljörerna, dom var dom bästa cyklisterna helt klart!!

Kommentarer

Jag skulle då till 100% protesterat. För rätt skall väl vara rätt. Hur skulle det se ut om man inte håller sig till reglerna. Vem vill vinna utan att hålla sig till reglerna. Och dom som inte håller sig till reglerna, hur tänker dom. Vänd på resonemanget. Den som vann, varför skulle han vilja köra med mästartröjan då han vet han kört fel?????
Du gör ju givet som du vill, jag vet då hur jag skulle gjort, men samtidigt förstår jag hur du tänker...men du tänker fel :-)
Grattis till SM guldet, grym prestation
Samuel sa…
Nja som sagt håller inte riktigt med i det resonemanget, tycker dom som var före ska känna att dom förtjänar sina placeringar. Dom är bättre än mig, men får se till att bli starkare till nästa år så jag kan gå med dom:-)
Jag var ju inte på plats och kan avgöra fullt ut, men av vad du berättar som har dom kört fel. Punkt!
Så i min bok är du alltså den som är snabbast av de som kört rätt. Mycket enkel ekvation i min bok.
Visst, du anser att dom är snabbare, men så är det ju säkert också, men det finns säkert dom som är ännu snabbare och var tex skadad eller gjorde annat just den dagen, skall inte den då ha guldmedaljen då?
Jag köper din ödmjukhet och vad jag minns var du (är) en snäll och omtänksam person. Men om inte OM fanns så skulle alla vinna, till och med jag. Men nu blev det så att dom körde fel och inte du, så alltså vann du, helt logiskt och rättvist.

Jag kan ta ett exempel, jag har vunnit många gånger över dom som varit bättre än mig, både o motocross och badminton för att ta några exempel, det har varit episoder där dom tjuvstartat, använd felaktiga prylar till hojen (diskning) eller dragit av hälsenen mitt i matchen. Shit happens, så är det, deal with it. :-)
Samuel sa…
Ja du har helt rätt i ditt resonemang, köper allt:-) Största problemet här tycker jag var att vi inte fick chansen att protestera, ingen sa nått innan tiden för protest var ute.. Tycker det är tävlingsledningen som ska underrätta oss cyklister om att det hänt ngt, sen ska vi i mitt tycke inte behöva protestera när dom redan vet om att ett regelbrott begåtts.. Utan det ska dom sköta! Tror att om det varit frågan om placeringarna 20-24 hade dom diskats på en gång, men nu blev det känsligare..
Sant, du skulle inte ens ha behövt protestera, kört fel = diskning. Lika regler för alla. Nåväl det är som det är, man kan inte råda över allting. Du får glädja dig att inners inne veta att du var snabbast av dom som följde reglerna.

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift