Bättre dag och wattmätning

Ibland är det bra med siffror och att man dokumenterar träningen, haft en tvivelperiod som jag skrev om igår. Satte mig därför och gick igenom siffror för vintern och även tidigare år, har gjort framsteg på alla bitar. Så känner mig bättre till mods idag, fick liksom bevis på att jag gör ett bra jobb. Ibland behöver man det när man snöar in i sin egen bubbla, nu ser jag framemot tävlingar igen. Tyvärr har jag i grunden ett dåligt självförtroende och då får jag sådana här perioder, då får man intala sig att man är nog bra :-)

Är väldigt sugen på en wattmätare till utecykeln, har tittat på alla modeller och vägt för och nackdelar..
Men det kommet nog bli en Stages mätare, finns ju för Cannondales vevpartier. Nackdelen med den är att den bara mäter på en sida, så finns viss felmarginal där. Är jag starkare på vänster sida el svagare, ja då blir det lite missvisande. Fördelen är priset, vikten och att den är lätt att flytta mellan hojarna. Så det väger upp nackdelen, sen så är det ju mina watt som ska jämföras och analyseras. Då spelar det mindre roll:-) Så blir nog en beställning snart.. Vill kunna styra även sommarträningen mer exakt, och se till att träna på det jag ser att jag behöver.. Tror det blir bra så för då är det lättare att pressa sig på tex TT mot mig själv, för kan vara lätt att släppa lite när man är själv på träningen. Men med wattmätning ser jag ju om jag fuskar, och då måste jag ta i mer!

Idag blir det nog ett slätdragspass, sweetspot i 90 min tror jag att det finns tid för.  Så då ska Habiten få ligga i:-)

Kommentarer

Anders sa…
Leta upp en wattbike och kör några pass, då ser man väldigt bra om ena benet är starkare.
Samuel sa…
Ok, ja får lura nått gym här i stan att köpa in en :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift