torsdag 3 mars 2016

Krossad och maxtest

Var inne och kollade till den där kompiskampen igår, senast jag tittade så hade jag högst W/kg värde. Nu var jag krossad, och ser inte att jag kommer kunna kontra på det. Att komma över 5.7w/kg känns jobbigt, för att klara det måste jag banta och så måste man ha en bra dag. Tror inte ens det räcker.. Men är grymt nöjd med mina resultat där, har mellan nov-feb höjt mig med dryga 6%. Det är över mitt mål för säsongen då jag ville upp 5% på alla nivåer, att höja sig så mkt mer är svårt. I alllafall om man redan är på en rätt hög nivå, hade man varit nybörjare så hade 6% varit rätt lite.. Sen hoppas jag väl hitta nån procent till nu under mars - maj, sen ska materialet hjälpa till med nån procent till:-) På det ska jag bli tekniskt bättre med några procent, då borde det gå fortare i sommar..

Gjorde det maxtest som jag gör ibland igår, senast jag gjorde det var i slutet av oktober 2015. Då satte jag nytt pers, så det var bara att försöka knäcka det nu. Bar lite seg i mitten på testet, men ju tyngre det blev desto bättre kändes det. Så krigade mig genom hela nivån på 455w och spurtade in 6sek på 490w, om någon skrikit på mig kanske jag fixat några sekunder till. Men ensam i garaget viker man ner sig lite tidigare, fast slog ju mitt tidigare rekord med rätt mkt ändå. Så nöjd med utvecklingen, och äntligen nådde jag över 80ml/kg!! Så nu är ännu ett mål avklarat:-) Sen hur väl det stämmer med ett labbtest struntar jag i, vet hur jag låg till för en massa år sen och hur utvecklingen sett ut sen dess... 

Idag är det vilodag igen, jobbigt det här med vilovecka... ;-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ett bra testvärde! Hårt arbete ger i slutänden framgång! Du är topp 3 i totalen i llc i sommar :-)
Vad har Du för tröskelwatt

/Axel

Samuel Brännlund sa...

Tack, får hoppas på det :-) Min tröskel ligger nog kring 365w, skiftar väl något med dagsformen :-)

KJ sa...

Har funderat ganska mycket över det här med hur mycket man kan hoppas förbättra sig från säsong till säsong. Vore intressant att höra hur några av dina. värden förändrats t.ex under de tre senaste åren.

Samuel Brännlund sa...

Jättesvårt att säga hur mkt man kan utvecklas per år, är så många faktorer som spelar in... För min del har jag utvecklats sakta men säkert, för 2 år sen så fick jag däremot en säsong där jag stod still. Då ändrade jag träning och inställning, efter det har det gått rätt bra uppåt igen. Har på 2 år höjt mig mellan 10-15% på dom flesta nivåer, det tycker jag är bra.. För att öka mer innebär nog att man inte riktigt tog i från början..;-)

Bengt T. Jonsson sa...

Hej Samuel,

bra jobbat och du är en bra inspiration för mig. Jag har börjat jobba lite hårdare på Monarken och redan sett förbättringar i mina blygsamma'myggwatt'. Om du och Öijer kan plåga er så måste även en lat person som jag själv kunna köra hårt inomhus, det har varit min filosofi sista 2 månaderna och det funkar bra... tror ni inspirerar många av oss andra att ta I lite mer på vintern.

En sak som jag funderat på för din del, jag är ju själv uppväxt i Piteå och har haft samma problem som du har med få tävlingstillfällen och långa resor. Borde du inte överväga att komplettera med att ställa upp i några linjelopp 'nära' där du bor som komplement till din mountainbike satsning?

Du skulle då få lite mer tävlingsmil i benen och samtidigt hjälpa norrländsk cycling
att få upp klassen på loppen, även 'motionslopp' är bra för formen och ett trevligt sätt att vässa sig. Man tar ju i lite mer när man tävlar med andra. Du behöver ju inte köpa dyraste cykeln för detta ändamål, du lär nog duga till ändå.

mvh, Bengt CK 08
Samuel Brännlund sa...

Dom tankarna har funnits och finns ännu, är sugen på att köra lite lvg!

Samuel Brännlund sa...

Kul att kunna inspirera lite:-)

Bengt T. Jonsson sa...

Ja gör det, du kommer att lyckas på lvg också. På mitt jobb talas det om 'step out of your comfortzone', dvs prova nått nytt och nå nya höjder...fin cliche men det stämmer ibland.
Mvh, Bengt

KJ sa...

Du får hemskt gärna utveckla vad du ändrade i träningen och inställningen för att lämna platån för två år sedan. Håller för övrigt med Bengt att du inspirerar mycket bra! Gillar skarpt att du är så ärlig och öppen med din träning.

Samuel Brännlund sa...

Tar det i ett inlägg imorgon, känns som man behöver lite plats för att utveckla det:-)