Tvivel

Jag har en rätt destruktiv hjärna, tvivlar på mig själv hela tiden. Varför skulle du fixa det, du gör nog fel, alla andra är bättre och jag är kass!! Det är tankar som hela tiden finns där, självförtroende är något jag alltid haft dåligt. Jobbar med det hela tiden, men är svårt. Som svårast är denna årstid, känner mig så hjälplös.. Alla andra verkar ju så bra, och jag är bara gammal å trött. Snö överallt är det också,  bara för att spä på tviveln liksom..

Så nu gäller det att peppa mig själv så mkt det bara går, försöka se att jag haft en bra vinter. Att dom 5-6 veckor jag har kvar av snöcykling inte gör att jag hamnar långt bakom mina konkurrenter, utan att jag kan bygga upp mig ännu bättre under den tiden. Att stigcyklingen sitter kvar i kroppen, och att farten finns där. Det sunda förnuftet ser ju att jag är bättre i år än tidigare, men självförtroendet följer inte förnuftet. Utan det säger att jag kommer bli fråncyklad nått överjävligt, att om jag blivit 5% bättre har dom andra gjort en minst 10%ig utveckling. Ja ni ser hur min hjärna funkar, den är inte snäll mot mig själv. Men jag får leva med det och brukar bli bättre efter våren, då behöver man ju inte tvivla längre. Utan då vet man hur man ligger till, och då är det bara att gilla läget..

Idag har jag vilodag, brukar vila torsdag men eftersom sambon jobbar helgen så är det bättre att vila idag. Ska ju försöka fixa en påskmiddag till svärfar och Christinas systerdotter, sen roa och sysselsätta 3 barn under tiden. Så kommer ha att göra ändå :-)
Blev därför 9 dagar i rad med träning fram till idag, lite för långt utan vila. Men gick ok ändå och nu får jag 2 rätt lugna dagar, helvila idag och 2h lugn cykling imorgon. Men det behövs nog, för som sagt ska jag försöka träna riktigt hårt dom här sista veckorna nu. Plåga mig lite extra under tiden som konkurrenterna leker på stigarna, får hoppas att det gör min grundform riktigt stabil i sommar. För även om jag har svårt att ha bra form i Maj, ja då borde jag hinna skaffa det till Augusti - september. Så ska försöka tävla lite mer i Maj och juni än vanligt, för att ge mig chansen att komma in i det.

Blev mkt lösryckta tankar i detta inlägg, men lite så det är i min skalle just nu. Ska se till att strukturera upp mig..

Kommentarer

Anonym sa…
På riktigt, tror du verkligen själv på att övriga utvecklats mer än dig här under vintern? Är ju bara andra året du tränar riktigt bra och redan ifjol stod du dig bra mot eliten. Inte troligt att du tappat i jämförelse..
Samuel sa…
Som jag sa, vissa dagar känns det verkligen så. Men lyssnar jag till förnuftet så kommer jag hänga med helt ok, fast ibland funkar inte mitt förnuft.. Men då är det bra med siffror, dom ger ju svart på vitt.. Så satt igår och gick igenom vintern i siffror, och då ser jag en bra utveckling. Har förbättrat mig på alla plan, så idag känns det bättre :-)
Anonym sa…
Bra det :)

Populära inlägg i den här bloggen

Efter VM..

Typiskt Zwift...

VM på Zwift